Paradicsomszósz és gombóc
sponsored links
Paradicsomszósz
Hozzávalók:
1,5 l sûrû paradicsomlé
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb zeller
zellerzöld
4 ek tk liszt
1 ek bazsalikom
1 ek olivaolaj
1 ek méz (szítvia candidásoknak)
1 kk só
A vöröshagymát némi vízzel pároljuk, majd hozzáadjuk az olajat, rátesszük a szeletekre vágott zellert. Ráöntünk kevés vizet, és a zellert megpároljuk. Sózzuk. A vizet pótoljuk, míg már puhul.
A lisztet összekeverjük pár kanál paradicsomlével, majd folyamatosan felhígítjuk a többivel. Amikor csomómentes, hozzáöntjük a zellerhez, megszórjuk bazsalikommal. Folyamatosan kavargatjuk, majd a végén belekeverjük a mézet. A zellert kivesszük a végén, de bele is turmixolható.
Zöldséges gombóc
Hozzávalók: ...