Egyszerû: spárga és hollandi mártás
sponsored links
Vannak alapvetõen összeillõ dolgok az életben, amiket bûn lenne szétválasztani. Ilyen a spárga és a hollandi mártás is, és ha tehetem, mindig összehozom õket, mert mindig a legjobbat hozzák ki egymásból. Persze, nem mindegy, hogyan készülnek, ettem már borzalmas spárgát, és mégborzalmasabb hollandi mártást is. A tavasz nálunk gyakorlatilag úgy zajlik, hogy a spárgaszezon elejétõl végéig spárgadömping van a hûtõnkben, és bár Geri nagyon unja, mindenbe belekerül. Idén készült már belõle quiche, frittata, saláta, rizottó és számos egyéb köret....nem tudom megunni.
Nagyon könnyû jól elkészíteni, de könnyen el is rontható maga a spárga és a mártás is - én a spárgát élénkzölden, roppanósan szeretem, a mártást pedig sûrûn, fényesen.
Spárga hollandi mártással (elõételként, hozzávalók - 2 fõre):
fél csomag zöldspárga
só, cukor, citromlé
A mártáshoz:
2 tojássárgája ...