Spárga carbonara módra
sponsored links
Valószínûleg már hozzám hasonlóan más is rájött, ha máshogy nem hát empíria útján, hogy Pünkösdkor nemcsak hétfõn, de vasárnap is zárva van minden. Ez a recept tehát még azokból a békeidõkbõl származik, mikor a boltok még nyitva tartottak, én pedig tudtam itthon fõzni a megvásárolt friss alapanyagokból. Szóval most több okom is van nosztalgiázva merengeni ezen a képen. Az ötlet eredetije a Spárga carbonara, a KajaPiaZongora blogról származik, de mivel én ez alkalommal nem a vidéki rokonokra fõztem, ezért megbolondítottam a krémes szószt egy kis dióolajjal, meg egy kis citromlével, meg...Ja, és azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy mostanra spárga és én megbékéltünk egymással. Ugye mi jó barátok vagyunk?!
A barátsághoz vezetõ út:
40 dkg spárga (nekem fehér volt itthon) újnyi karikákra vágva
20 dkg fõtt császárszalonna felkockázva
5 dkg parmezán reszelve
1 fej hagyma finomra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor petrezselyem felaprítva ...