Zöldséges burgonya kapormártással
sponsored links
Ez már egy könnyû kis étel, finom, ízletes, akár hús mellé is :-) A kaprot meg minden formában, bármikor. Nem szabad elfeledkezni arról se, hogy fgyasszunk az illatos, zsenge kaporhajtásokból, télen igazán üde felfrissülést hoz. Én tésztába is simán felhasználom:-)
Hozzávalók: 80 dkg egyforma nagyságú sárga burgonya, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg brokkoli, 10 dkg édes csemegekukorica, 1 szelet zeller, petrezselyemzöld, só, bors, sajtszeletkék; a mártáshoz: 2 kanál liszt, olaj, 3-4 dl tej, só, kiskanálnyi cukor, pici ecet, zöldkapor, akár fagyasztva, mokkáskanálnyi pirospaprika.
Elkészítése:
A burgonyát megmosva, héjában megfõzzük, hideg vízben kihûtjük, megtisztítjuk. A sárgarépát hasábokra ...