Spárga újrépa-mártásban
sponsored links
Újrépa. Ugye még kimondani is szokatlan, furcsa is jelenünkben, mikor egész évben lehet sárgarépához jutni, ízesebb-kevésbé ízes darabokhoz, több-kevesebb sikerrel. Ez a répa nincs sokáig, ezért akkor kell enni, amíg friss, zsenge, fiatal, egyszóval új!
Úgy két évvel ezelõtt stázsoltam egy rövid idõt a hozzánk közeli Ruszton, egy Michelin Bib Gourmand-os helyen. Onnan hoztam magammal ezt az újrépa megoldást. Ott amuse bouche-ként (vendégváró, séf-üdvözlet) ilyentájt sokszor kaptak a vendégek újrépás, gyömbéres leveskét (süppchen), kis pohárban felszolgálva, melyet a séf egy kis fahéjjal bolondított meg. Innen már csak egy lépés vissza, hogy kevesebb folyadék hozzáadásával rögtön mártást kapunk, ami szerintem igen jól illik a párolt fehér spárgához.
Kell hozzá 2 fõre:
4 közepes szál újrépa, 40 dkg fehér spárga, 5 dkg vaj, 1 tk. fahéj, 1 tk. szerecsendió, 2 ek. ...