Török joghurtos padlizsánsaláta

2012-05-30

sponsored links


Joghurtos padlizsánt a Bartók Béla úti török büfében ettem elõször.És utoljára is,mert Brüsszelben egyelõre nem találtam török éttermet. El is felejtettem,bár nagyon ízlett, de egy grillezés alkalmával eszembe jutott,hogy milyen jó lenne ez a bárányhoz.Az elsõ kísérlet sem volt rossz,de most azt hiszem,megvan a tökéletes recept.

A padlizsánt rajtam kívül nem eszi senki a családból, a padlizsánkrémet kivéve szívbõl utálnak mindent,amiben elõfordul. Pedig jól megsütve szerintem az egyik legfinomabb zöldség.Ennél a receptnél az alapos sütés nagyon fontos, így a padlizsán nem lesz nyálkás és az íze is sokkal finomabb. A lent leírt adagot egy ültõ helyemben el tudom tüntetni,még akkor is, ha húst is eszem mellé. Ha csak ízelítõnek szánjuk és nem köretnek, akkor négy személyre is elég lehet.
Török joghurttal a legjobb, ez egészen sûrû és nagy zsírtartalmú. Nekem most nem volt ilyenem,úgyhogy görög joghurtot használtam, de kicsit lecsöpögtetett közönséges joghurt is jó hozzá. A férjem Törökországból hozott szumákot, azt szórtam a tetejére, de ezt nyugodtan elfelejthetjük, ahogy menta sem létkérdés.

U.i: A Bonjour Monsieur Bácsin  a liège-i goffri készítésérõl olvashattok és a híres bábszínházas kocsmáról.

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú padlizsán
2dl török joghurt (vagy görög, vagy sima) ...

Folytats a blogon ... csicseriborsobablencse.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s