Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Tésztafélék
sponsored links
Ez + azSzégyen szemre két hete írtam a blogba. Pedig biztos voltam benne, hogy - mit nekem munkakezdés - szuperjó idõgazdálkodásommal este még simán jut idõ kis hobbimra. Erre persze rácáfolt a sok munka, a rengeteg vezetés, a beteg gyerekek és a háztartás. Nyilván fõzés volt, sütés volt (mosogatás, törölgetés, rakodás, fotózás volt), de arra már nem maradt éjszaka ... |
Tovbb... |
Kínai zöldséges pirított tészta házilag |
Tovbb... |
Kókusztejes rákragú házi tésztávalAzt már többször említettem, hogy fõként húsmentesen étkezünk, mégsem szeretem, ha megpróbálnak címkézni és amikor megkérdezik, hogy akkor most mi vegetáriánusok vagyunk-e, akkor nem igazán tudom, mi is a helyes válasz. Én nagyon könnyû helyzetben vagyok, mivel már gyerekkoromban is mindig a pörkölt szaftját szerettem és késõbb is jól ... |
Tovbb... |
Spagetti con vega polpettini (Spagetti mákos falafellel)Spagetti con vega polpettini (Spagetti mákos falafellel) ... |
Tovbb... |
Kókusztejes rákragu házi tésztávalAzt már többször említettem, hogy fõként húsmentesen étkezünk, mégsem szeretem, ha megpróbálnak címkézni és amikor megkérdezik, hogy akkor most mi vegetáriánusok vagyunk-e, akkor nem igazán tudom, mi is a helyes válasz. Én nagyon könnyû helyzetben vagyok, mivel már gyerekkoromban is mindig a pörkölt szaftját ... |
Tovbb... |
Tejfölös spagettiKívántam a spagettit, de nem paradicsomosan, hanem tejfölösön. Minden hozzávaló adott volt és ez lett a végeredmény: Tejfölös spagetti Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
trikolór gyors ebéd - tricolor-mittagessennem csak a mai napra. egyik kedvenc tésztaételem. pillanatok alatt elkészül és mivel nem kell forrón enni remekül el lehet mellette és egy üveg hideg fehérbor mellett üldögélni, beszélgetni. 16 dkg széles-fordrosmetélt ... |
Tovbb... |
Gyors és finom. Tésztát vacsorára!Tegnap este mondtam Múzsnak, hogy csinálok húsmentest, mert holnap úgyis péntek. Mire felvilágosított, hogy bár a héten valóban holnap lesz az utolsó munkanap, azért még ne nevezzük pénteknek, nyugodtan tegyek csak húst az ételbe, bármi is legyen az. Picit vakartam a fejem, mert olyan jól kitaláltam, hogy milyen tészta lesz, de engedve ... |
Tovbb... |
Sajtos tészta, BMV-változat*Altair kollegina mostanában nagyon rácsavarodott a sajtos tésztára, meg Zsuzsa is írt a múltkor egy jópofa receptet, nem lehet ezt sokáig csak úgy simán kibírni, tegnap megadtam magam. Egyébként is nálam aludt az öcsém. Nincs most itthon a sógornõm, a tesóm különösebben nem is igyekszik titkolni, hogy ... |
Tovbb... |
Gombás-kecskesajtos tagliatelle |
Tovbb... |
Újhagyma pestoMár éppen itt az ideje egy új receptnek, valami tavaszinak. Mostanában tudom, kevesebb idõ jut a blogra, de attól még nem felejtettelek el benneteket. Amellett, hogy kevesebb idõm jut ide írogatni, még fogyókúrázom is. Ne sajnáljatok, mert sokkal egészségesebben étkezem, még több zöldséget, kevesebb húst és ... |
Tovbb... |
Zakuszkás tésztaEmlítettem 2 bejegyzéssel korábban, hogy a zakuszkás tészta nevû kajában én is régóta gondolkodom. Mert ugye ott van az a csomó zakuszka, ami tavaly került üvegekbe (meg némi a fagyasztóba). Végezték már kelt tésztában, zakuszkás rúdban, elméletice magamnak megígértem, hogy pizzára is kerül, de most már abszolválva a fõtt tésztával fogyasztás. Tegnap mikor ... |
Tovbb... |
Háromsajtos tészta olívakrémmelRég ettünk tésztát - most egy húsmentes változatot készítettem. Egy toszkán nyaralásról származó olívakrémet és a maradék sajtokat akartam felhasználni. Belátom, a tarajos csõtészta a fekete olívakrémmel együtt nem volt elsõrangú választás: lett némi tintahal-jellege a végeredménynek, de szerencsére el tudtunk tõle ... |
Tovbb... |
Gnocchi tejszínes gombávalParmezános gnocchi petrezselymes-tejszínes gombaszószban ... |
Tovbb... |
TrofieVan egy jegyzetem, a blog indulásakor nyitottam TISZTATÉSZTA felirattal. Mindent tartalmaz, a megvalósult (mit-, mikor-, mirõl írtam) és a tervezett projekteket. Egyre több tésztaforma neve van belevésve és egyre több van kipipálva. De nem csak egyszerûen kipipálva... a tészta egy életérzést képvisel és minden tésztának/tésztaformának van egy hangulata, minél több tésztát ... |
Tovbb... |
Házi gnocchy tejszínes-gombás szósszalHozzávalók: Gnocchyhoz:/ most készítettem elõször/ 30 dkg. krumpli , 7,5 dkg. rétesliszt, 7,5 dkg. finomliszt, 1 db. felvert tojásnak a fele, só, bors. Szósz hozzávalói: ... |
Tovbb... |
PELMENYI...A Vacsoracsata c. mûsorban láttam ezt a Kárpátaljai ételt. Annyira megfogott az a masina, amivel készítik, hogy rögtön nekem is be kellett ilyet szereznem. Össze-vissza keresgéltem ilyet a Neten, de sehol nem találtam. Talán egy adok-veszek oldalon láttam egy darabot belõle, potom kétezerért...Aztán elment tõle a kedvem, a ... |
Tovbb... |
Tejszínes gombás tagliatelleA legújjabb gyors kedvenc. És a legújjabb kedvenc tészta fajta. Otthon az ilyet csak széles laskának hívják. És sose kedveltem, mert olyan hosszú, lapos, összetapad... Nem igaz! Olyan gusztusos, laktatós, sima, simulékony. És ez a szósz! Tisztára ellenállhatatlan. Megenném minden nap. Annyira egszerû, nincs benne semmi kanyar. Mégis, mégis ... |
Tovbb... |
Cukkinis tésztaMár napok óta azon gondolkodtam, hogy mire is használjam fel a mélyhûtõben lévõ reszelt cukkinikat. Általában tócsnit készítek belõle, vacsorára reggelire, vagy az ebdéhez köretek. Most ahhoz nem igazán volt kedvem, így nagyon megörültem, amikor Viánál rátaláltam erre a finomságra. Igazából pofon egyszerû, könnyed ... |
Tovbb... |
Mustáros-vargányás marharagu |
Tovbb... |
Spaghetti alla carbonara - Spagetti szénégetõ módraAhogy azt az olaszoktól megszokhattuk ez is egy egyszerû és gyors étel. Nagyon szeretem ezt a tésztát és már nagyon régen készítettem. Éppen itt volt már az ideje, hiszen nem kell hozzá sok minden, csak negyed óra a konyhában. (Tényleg ennyi idõ alatt kész!) ... |
Tovbb... |
Zöldborsós-mascarponés tészta.A GoodFood magazint lapozgatva bukkantam rá ennek az egyszerû, és igen gyorsan elkészíthetõ tésztának a receptjére. Elég ritkán készítek mostanában tésztát, és akkor is megpróbálok kicsit szakítani a hagyományos tésztákkal, mint pl. a krumplis tészta, káposztás tészta, vagy éppen túrós tészta. Nem mintha ezeket a tésztákat nem szeretném, mert ... |
Tovbb... |
Fusilli alla rusticanaNyilván látszik a képen, hogy NEM az én konyhámban készült. Egyrészt, ha lenne ilyen menõ borospoharam, már villogtam volna vele :) Másrészt a háttérben felsejlik egy gyerek etetõszék és hát az sem a mi lakásunk szerves tartozéka. Kérem szépen, bébiszittelni voltam ma, életemben elõször, egy 5 nap híján 1 éves kislányt. Anyukája elutazott ... |
Tovbb... |
Grízes tészta PhDÚgy döntöttem, megírom a kisdoktorimat a grízes tésztáról. A képzésem költségtérítéses volt, de mivel össze sem hasonlítható mondjuk a fogorvos képzéssel, szerencsére nem terhelte meg a családot a tandíj, inkább a vizsgák eredménye okozott heves összeütközéseket ... |
Tovbb... |
Sonkás tészta |
Tovbb... |
Padlizsángombóc paradicsomszószban spagettivel - polpette di melanzaneVégremegint a kedvenc témámmal, az olasz konyhával rukkolhatok elõ.Közeledik a tavasz, ilyenkor elõjön belõlem a mediterrán konyhairánti szenvedély. Ezúttal egy remek szicíliai fogást mutatok bea padlizsángombócot paradicsomszószban. Habárszigorúan véve nincs szezonja, de padlizsánt szerencsére szinteegész éveben kapni, nem is túl ... |
Tovbb... |
Tejszínes-korianderes-padlizsános penneTélbõl kilábalva, de még fél lábbal benne, tényleg minden nap csak a zöldségek-gyümölcsök, vitaminok forognak a szemem elõtt és egyfolytában szívnám magamba a friss zöldeket:) Padlizsán-tejszín adott volt, a többi érzésre került bele, persze minden kóstolás után csak egyre több koriander...isteni ízvilága lett:) Azt már hozzá sem kell tennem, hogy milyen gyors ... |
Tovbb... |
A tökéletes ravioli titkaAzonkívül, hogy otthon készítjük és nem a zacsiból dobjuk be a lobogó vízbe, az egyik legfontosabb trükk, amivel feldobhatjuk ezt az amúgy sem egyszerû ételt, hogy fõzés után vaj és olíva olaj keverékébe, megpirítjuk, majd forró fûszeres barna vajjal nyakon locsoljuk, majd...... megesszük!:-) ... |
Tovbb... |
Bolognai spagetti - az örök klasszikusNem vallanám be nyilvánosan, milyen gyakran fõzök 1 hónapban bolognai spagettit - na jó, mégis :) Háromszor minimum. De a többirõl tényleg nem beszélek :D Kezdek egy kicsit pánikrohamot kapni, mert a tavaly szeptemberi olaszországi nyaralásunkkor alaposan ... |
Tovbb... |
8. Gorgonzolás spenótos gnocchi |
Tovbb... |
Cannelloni, nem is akármilyen
A lényeg, hogy végre megtört a varázs és használtam a tészta készítõ gépemet, nem is nagy dolog, na ehhez persze kellett, hogy lássam, és segítség vagy inkább útmutatás mellett készítsem el az elsõ raviolimat és canellonimat, amit ezután a pasta ... |
Tovbb... |
Tejszínes brokkolis farfalleNo, nem egyszerû visszatérni a melóba. Még úgy is simán taccsra vágódom egy-egy estére, hogy dolgozni sem megyek, mint például ma. Ha minden szabadnapom ilyen húzós lesz, inkább bejárnék pihenni a ... |
Tovbb... |
8. Gorgonzolás spenótos gnocchi
Tegnap elég színes napom volt, a konyhában legalább is biztosan, mert odakint ronda esõs idõ volt, ami ma is folytatódik sajnos. Ez a gnocchi kicsit eltér a hagyomásnyos gnocchitól, de nem a spenót miatt hanem, mert nem tartalmaz krumplit. De mindjárt meg is tudjátok, hogyan készült... |
Tovbb... |
Sajtos-baconös spagetti |
Tovbb... |
Paradicsomos gombás tészta |
Tovbb... |
Spagetti a tenger gyümölcseivelEzzel a bejegyzéssel egy új címkét fogok beszúrni! GoodFood lesz a címke, és reményeim szerint sok-sok bejegyzés lesz alatta. Hogy miért??? Mert nem lehet abbahagyni az olvasását, a receptek ízlelését, a tervezgetést. Van benne könnyed húsos, nehéznek mondható ... |
Tovbb... |