Zöldborsós-mascarponés tészta.
sponsored links
A GoodFood magazint lapozgatva bukkantam rá ennek az egyszerû, és igen gyorsan elkészíthetõ tésztának a receptjére. Elég ritkán készítek mostanában tésztát, és akkor is megpróbálok kicsit szakítani a hagyományos tésztákkal, mint pl. a krumplis tészta, káposztás tészta, vagy éppen túrós tészta. Nem mintha ezeket a tésztákat nem szeretném, mert igenis mindegyik nagy kedvenc nálunk, viszont szeretem a különlegességnek számító recepteket is kipróbálni. Egyik nagy kedvencem a kelkáposztás-baconös tészta, és lehet kicsit furcsán hangzik, de nagyon szeretem még a citromos-mascarponés spagettit is. (különbözõ tésztareceptek itt megtalálhatóak) Mivel ez a zöldborsós tészta rögtön a recept elolvasása után elnyerte a tetszésemet, így nem is várakoztattam tovább. A recepten éppen csak annyit változtattam, hogy kihagytam belõle a mentát, (én nem szeretem) és helyette inkább egy kevés õrölt borssal szórtam meg. Az elkészítése nem vesz igénybe fél óránál többet amennyiben boltban vásárolt tésztából készítjük el. Én saját magam gyúrtam hozzá a tésztát, de mivel van tésztagépem, így az sem okozott különösebb gondot, gyorsan elkészültem vele. Mindenkinek bátran merem ajánlani, nyugodtan próbálja ki, mert a zöldborsó és a mascarponétól selymesen-krémes tészta nagyon jól illik egymáshoz.
Hozzávalók 2 személy részére:
20 dkg tészta
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
10-15 dkg mascarpone ...