Kókusztejes rákragu házi tésztával
sponsored links
Azt már többször említettem, hogy fõként húsmentesen étkezünk, mégsem szeretem, ha megpróbálnak címkézni és amikor megkérdezik, hogy akkor most mi vegetáriánusok vagyunk-e, akkor nem igazán tudom, mi is a helyes válasz. Én nagyon könnyû helyzetben vagyok, mivel már gyerekkoromban is mindig a pörkölt szaftját szerettem és késõbb is jól elvoltam minimális hús mennyiséggel, az csak néhány éve tudatosodott bennem, hogy az emésztésem is kevéssé kedveli, így egyszerû számomra a húsmentes étkezés és ahogy látom -hála a kísérletezõ kedvünknek és a változatos étrendünknek- HeF is megtalálta benne a kedvenceit...
Ha néha (értsd negyedévente egyszer-kétszer) mégis készítek valamilyen húsos ételt, az zömmel valamilyen tengeri csemege. A múlt héten térképeztem fel az egyik nagy bevásárlóhely halas pultját, készülve a görög estünkre, amikor megláttam a frissen érkezett királyrákot. Gyorsan végiggondolva arra az elhatározásra jutottam, hogy páncélosat veszek, így a páncélból készített alaplével tudom tesztelni a fõzõórára tervezett levest, a tisztított húsból pedig elkészült ez a finomság, ja és azt még szeretném megjegyezni, hogy nem került többe, mint hasonló súlyú csirkemell filé, vagy karaj...
Ráadásul szerintem ennél az ételnél a fõszerep a friss házi tésztáé és a pikáns mártásé :-)
KÓKUSZTEJES RÁKRAGU HÁZI TÉSZTÁVAL 4 személyre
házi tésztához:
30 dkg durum liszt
1,5 dl víz
raguhoz:
10-15 dkg tisztított rákfarok
1 db citrom
1,5 dl kókusztej ...