A tökéletes ravioli titka

2012-03-07

sponsored links


Azonkívül, hogy otthon készítjük és nem a zacsiból dobjuk be a lobogó vízbe, az egyik legfontosabb trükk, amivel feldobhatjuk ezt az amúgy sem egyszerû ételt, hogy fõzés után vaj és olíva olaj keverékébe, megpirítjuk, majd forró fûszeres barna vajjal nyakon locsoljuk, majd...... megesszük!:-)

Ez nem az egyik leggyorsabban elkészíthetõ tészta étel, amikor elsõre készítjük, de a második alkalommal, már könnyebb és rövidebb idõ alatt végzünk, majd a harmadik alkalommal már pikk pakk lesz és akkor a gyorsan valami finomat kategóriába tehetjük!
Imádni való ez a tészta, mivel a töltelékek variálhatóak ezer féleképpen, a zöldségestõl, a húsoson át a halasig, szóval tényleg rengeteg fajtája létezik! A legfontosabb ez esetben is, mint minden töltött házi tésztánál, az hogy a tésztát alaposan gyúrjuk össze, szépen nyújtsuk ki, és amikor betöltöttük, kiszaggattuk, a levegõt óvatosan nyomkodjuk ki, úgy hogy az összetapasztott széleket, lelapogatjuk, így nem durrannak ki fõzés közben!

A tészta alap ebben az esetben is ugyanaz, mint a tegnapi cannelloni esetében, teljesen egyszerû, ugyanazzal az eljárással, gyúrjuk, nyújtjuk, mint a tegnapit, csak a töltelék és a forma más! Ma egy spenótos ricottás tölteléket varázsolok bele, de mint említettem ezer félét tehetünk bele, és fokhagymás barna vajjal, paradicsom concassé-vel bolondítjuk meg, nyam-nyam......

Spenótos-ricottás ravioli, forró fokhagymás barna vajjal és paradicsom concassé-vel

Elkészítési idõ: 30 perc
Hozzávalók (4 fõ részére):

     A tésztához: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3...

sponsored links

Keres?s