Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
Egy kis luxus betegnekMost mĂĄs tollĂĄval ékeskedem: vasĂĄrnap lĂĄzas voltam, pocsékul éreztem magam, Ășgyhogy miutĂĄn kivettem a mélyhĂ»tĂ”bĂ”l a Metroban kedvezményes ĂĄron vett fĂŒstölt lazacfilét, felkarikĂĄztam a krumplit és feltettem fĂ”ni, lefekĂŒdtem. Gyorsan el is aludtam. Mire felébredtem, Zoli a fĂŒstölt lazacfilét ĂĄtsĂŒtötte kevés ... |
Tovább a blogra ... vajdasaginoiezmegaz.blogspot.com/2011... |
Bazsalikomos hĂșsgombĂłcok fĂ»szeres paradicsomszĂłszban, krumplivalEbben az egytĂĄlételben az a jĂł, hogy a paradicsomszĂłsz kivételével lényegében csak összedobjuk az alapanyagokat egy tĂĄlba, és a sĂŒtĂ” majd végzi a dolgĂĄt helyettĂŒnk. HĂșsgombĂłcok paradicsomszĂłszban, krumplival - talĂĄn ez a triĂł ismerĂ”s lehet a menzĂĄrĂłl sokaknak - be kell valljam, hogy én nagyon-nagyon szerettem, kvĂĄzi töltött paprika volt paprika nélkĂŒl, és egy igazĂĄn jĂł kis ... |
Tovább a blogra ... aprochef.blogspot.com/2011/10/bazsali... |
MegĂ©rkeztek az utalvĂĄnyok GizitĂ”l!Ma megérkeztek az utalvĂĄnyok, amit Gizinél nyertĂŒnk apĂĄval. :) Nagyon örĂŒlĂŒnk neki és köszönjĂŒk a lehetĂ”séget! Közben jelentkeztem a nyert csokikurzusra is a Chefparade fĂ”zĂ”suliba november 4-én megyĂŒnk apĂĄval a Bonbonok Olasz ihletéssel kurzusra. 1 fĂ”re nyertem belépĂ”t, de 9 hĂłnapos vĂĄrandĂłs lévén megkértem Ă”ket, had maradjon ... |
Tovább a blogra ... etelekestortak.blogger.hu/2011/10/26/... |
Csokicseppes sĂŒtike gyorsan - egyszerĂ»enA recept TĂŒcsökBogĂĄrtĂłl van, mostanĂĄban rĂĄĂĄlltam a blogjĂĄra, mert sok finomsĂĄgot talĂĄltam nĂĄla, amik rĂĄkerĂŒltek a majd megcsinĂĄlom listĂĄmra. Most éppen a ... |
Tovább a blogra ... etelekestortak.blogger.hu/2011/10/26/... |
BĂĄrĂĄnyburgerSzeretek szombatonként a vĂĄsĂĄrcsarnokba jĂĄrni, kedvenc helyem GĂĄl JĂłzsiék hentesĂŒzlete, ĂłrĂĄkat eldumĂĄlgatok a srĂĄcokkal, rengeteget lehet tĂ”lĂŒk tanulni. MĂșlt héten ĂłriĂĄsi hĂșsgolyĂłkat vettem észre a pultba, megtudtam, hogy darĂĄlt bĂĄrĂĄnyhĂșst lime-al, rozmaringgal, sĂłval és borssal fĂ»szereztek. Tökéletes szombati ebédnek Ăgérkezett, otthon a gombĂłcokat ... |
Tovább a blogra ... horasz.blog.hu/2011/10/26/barany_burger |
SĂŒtĂ”tökpĂĄstĂ©tomKaptunk ismét finom sĂŒtĂ”tököt. Fogok készĂteni majd töltött, rĂĄntott sĂŒtĂ”tököt, ill.sĂŒtĂ”tökös sĂŒteményt is. Ma egyelĂ”re pĂĄstétom készĂŒlt belĂ”le, mert erre volt szĂŒkség (ebédre brassĂłit és szĂłjajoghurtos céklasalĂĄtĂĄt készĂtettem, ezekrĂ”l nem készĂŒlt fotĂł). A pĂĄstétom -hasonlĂł, mert most jelenlegi igények szerint vĂĄltoztattam rajta:) - receptje elolvashatĂł A tél Ăzei szakĂĄcskönyvben is. A fotĂł is onnan (azaz férjemtĂ”l:) szĂĄrmazik. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/10/su... |
Koya - udon tĂ©szta bĂĄr - LondonAmikor augusztusban Londonba mentem az FBC-re, több helyet elĂ”re kinéztem, ahova feltétlen szeretnék elmenni. Ilyen hely a Koya, egy japĂĄn udon tészta bĂĄr. Ha jĂłl emlékszem, Gwyneth Paltrow hĂrlevelébĂ”l értesĂŒltem errĂ”l a fantasztikus kis étteremrĂ”l. Tényleg, ismeritek a Goop-ot? Sok hasznos informĂĄciĂł talĂĄlhatĂł az oldalon, érdemes Gwyneth hĂrlevelére feliratkozni. EbédidĂ”ben értĂŒnk oda és szemfĂŒlességĂŒnknek köszönhetĂ”en sikerĂŒlt ... |
Tovább a blogra ... www.zizikalandjai.com/2011/10/koya-ud... |
KörtĂ©s sĂŒtiUnom a köles kĂĄsĂĄt, meg a hajdinapiskĂłtĂĄt felvĂĄltva, a mĂŒzli macerĂĄs, de csak kellene valami reggelire. Körte van. JĂł, akkor legyen benne hajdina, köles, meg zab is. :) HozzĂĄvalĂłk: A tésztĂĄhoz: ... |
Tovább a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/kortes-... |
SĂŒtĂ”tök mustban eltĂ©ve VKF!Most van a sĂŒtĂ”tök szezonja, must is van sajĂĄt készĂtésĂ». InspirĂĄciĂł is volt több felĂ”l. Ăgy készĂtettem: a tököt kettévĂĄgtam, a magokat kikapartam belĂ”le. FelkockĂĄztam és citromos vĂzbe ĂĄztattam. Egy liter mustot lĂĄbasba öntöttem, pĂĄr szem egész borsot tettem bele és egy kĂĄvéskanĂĄlnyi sĂłt. Felforraltam. Annyi tököt ... |
Tovább a blogra ... gondaanyu.blogspot.com/2011/10/sutoto... |
FĂŒgepesztĂłs linguine |
Tovább a blogra ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/10/fug... |
Rakott kĂĄposzta |
Tovább a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... |
Finn fahĂ©jas csigaEgy ideje prĂłbĂĄlok odafigyelni magamra, legfĂ”képpen arra, hogy mit eszem. Mert hĂĄt, észrevétlenĂŒl, de felszaladt 1-2 plusz kilĂł...AttĂłl, hogy én nem nassolok, K még igényli. Ezért idĂ”nként készĂŒl ez-az, amit igyekszek egy kicsit ĂĄtalakĂtani, hogy az nekem is jĂł legyen. (Mindamellett persze, hogy kevesebbet eszek belĂ”le, mint Ășgy ĂĄltalĂĄban) SzĂłval tegnap délutĂĄn egy éhes szĂĄj (K) jelezte sĂŒtemény irĂĄnti igényét. Az aranygaluskĂĄrĂłl le tudtam beszélni, helyette egy ... |
Tovább a blogra ... sutisarok.blogspot.com/2011/10/finn-f... |
Ătelek a jĂł közĂ©rzetĂ©rtÉletĂŒnkben természetes mĂłdon vĂĄltakoznak a jĂł és rossz hangulatok idĂ”szakai. ElegendĂ”, ha csak eszĂŒnkbe jut milyen vĂĄltozĂł az idĂ”jĂĄrĂĄs, és milyen élettempĂłt diktĂĄlunk magunknak. Elég nehéz egyforma érzelmi ĂĄllapotban lenni, egy borongĂłs napon, és kiegyensĂșlyozottnak lenni, amikor ĂĄllandĂł idĂ”hiĂĄnyban vagyunk. A teljes értékĂ» étrend stabilizĂĄlja a hangulatot, ugyanakkor segĂt a stressz kezelésében és a depressziĂł megelĂ”zésében. A "helyes" élelmiszerek kivĂĄlasztĂĄsĂĄnĂĄl nem csak ... |
Tovább a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/26/etel... |
SĂŒtötökös-spenĂłtos portugĂĄl zöldsĂ©gleves ( 45. VKF! )Zizi felhĂvĂĄsĂĄra sĂŒtötökböl készĂŒlt, bĂĄrmilyen vegetĂĄriĂĄnus étellel be lehet nevezni a VigyĂĄzz, kész, fözz! 45. fordulĂłjĂĄra. Én ezt a leveskémet kĂŒldöm be a jĂĄtékra. HasonlĂłt mĂĄr itt és itt készĂtettem, de ez most megint egy picit mĂĄs. De még mindig nagyon finom! HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/10/su... |
MĂ©zes zserbĂłA fiam kedvenc sĂŒteménye ez. Ăgy aztĂĄn nem elĂ”ször jutott eszembe, hogy ebbĂ”l készĂŒljön a szĂŒletésnapi tortĂĄja. Eddigi prĂłbĂĄlkozĂĄsaim azonban csak fél sikernek bizonyultak. BĂĄr a vendégseregnek mindig Ăzlett, a fiam csak annyit mondott, hogy a cukrĂĄszdai jobb... Hogy hogyan lehet segĂteni ezen a problémĂĄn? LegegyszerĂ»bben persze Ășgy, hogy cukrĂĄszdĂĄbĂłl rendeljĂŒk a tortĂĄt. Ha pedig inkĂĄbb kihĂvĂĄsokat keresĂŒnk, akkor megszerezzĂŒk a cukrĂĄszreceptet. És igen, én szeretem ... |
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/26/meze... |
Egyszer csak csöngettekVégre van Budapesten minĂ”ségi sĂŒtemény hĂĄzhoz szĂĄllĂtĂĄs! Az ĂĄtdolgozott, esĂ”s péntek délutĂĄnok ritkĂĄn kerĂŒlnek be életĂŒnk legszebb ĂłrĂĄinak emlékkönyvébe. De történhetnek kellemes meglepetések, melyek felminĂ”sĂtik Ă”ket a pocsék kategĂłriĂĄbĂłl a "na ugye" (értsd: vannak még csodĂĄk) pozĂciĂłjĂĄba. Most is ez történt. Én Ărtam - mint rendesen, mĂĄr napok Ăłta. Ăgy nem csak fĂ”zni, bevĂĄsĂĄrolni sem értem rĂĄ, sĂ”t enni sem, még a ... |
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/26/eg... |
Hadd fĂ”zzek ma magamnak!Én nem is értem, ez a dal eddig hogyan maradhatott ki az életembĂ”l, pedig még Bergendy-lemez is van. ElképesztĂ”. Na most a dal nem rendelkezik olyan összetett értelmezési sĂkokkal és mély mondanivalĂłval, mint az olvadékbarĂĄt, de azért nagyon ott van. Subidubi-subiduvĂĄ! A szöveg nagyon jĂł, de azért a nindzsĂĄsat nem cseréljĂŒk le.
Az 1958-ban alakult egyĂŒttes ritka sikert futott be, sĂ”t ... |
Tovább a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/10/26/hadd_f... |
Ăszi ĂĄfonyĂĄs piteElĂ”ször az amerikai filmekben lĂĄttam olyan pitét, amelynek szépen font tésztaszalagok dĂszĂtették a tetejét. MĂĄr akkor nagyon tetszett ez az elrendezés, de itthon azĂłta sem talĂĄlkoztam vele, sĂ”t maga a fonĂĄs technikĂĄja is rejtély volt. Nemrég viszont hozzĂĄjutottam Martha Stewart pités könyvéhez: több szĂĄz oldalon ĂĄt csak pitereceptek, édes és sĂłs egyarĂĄnt, lenyĂ»gözĂ”! Ebben ... |
Tovább a blogra ... husosfazek.blog.hu/2011/10/26/oszi_af... |
Humusz (hummus)MĂĄr ettem, de most készĂtettem elĂ”ször. Megkérdezte egy ismerĂ”söm, hogy a humusz nem föld? HĂĄt, is, de, létezik egy ilyen nevĂ» közel-keleti étel is, neve, arabul csicseriborsĂłt jelent, habĂĄr mĂĄig vitatott, hogy melyik nemzeté, Izraelé vagy az araboké ! Felfedeztem, hogy kaphatĂł az ĂŒzletbe ahova rendszeresen jĂĄrok, csicseriborsĂł konzerv, megvettem és elkészĂtettem, hiszen ez az alapja. A rĂĄérĂ”sebbek, megvehetik szĂĄrazon a csicseriborsĂłt és megfĂ”zhetik. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/10/humus... |
Hideg meggyleves |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
SzĂnes,Ă”szi sĂŒtĂ”töksalĂĄtaHangulatjavĂtĂł Ezekben napokban a legrosszabb arcĂĄt mutatja az Ă”sz mifelénk.Szinte szakadatlanul esik az esĂ”,fĂșj a szél.A konyhaablakba nemrég ĂŒltetett ĂĄrvĂĄcskĂĄk kilĂĄtĂĄstalan harcot vĂvnak az idĂ”jĂĄrĂĄssal.A lakĂĄsban pedig egész nap lĂĄmpafény kell,hogy lĂĄssunk. Viszont ha a tĂĄnyérunkrĂłl vidĂĄm szĂnkavalkĂĄd mosolyog rĂĄnk könnyebb az ilyen napokat elviselni,nem igaz? SzĂnes,Ă”szi sĂŒtĂ”töksalĂĄta ... |
Tovább a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/10/s... |
MĂ©g 60 nap Ă©Ă©Ă©Ă©Ă©Ă©Ă©Ă©Ă©Ă©Ă©Ă©s karĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄcsony! |
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/10/meg-6... |
SĂŒtĂ”tök tortaKĂvĂŒl belĂŒl sĂŒtĂ”tökös. A torta elkészĂŒltének hĂĄrom apropĂłja is volt. Az egyik, hogy minden évben kap tĂ”lem a Fanniék osztĂĄlya a papĂrgyĂ»jtés jutalmĂĄul valamilyen tortĂĄt. A mĂĄsik a Zizi ĂĄltal kiĂrt VKF 45. fordulĂłjĂĄnak témĂĄja, a sĂŒtĂ”tök. A harmadik pedig a közelgĂ” Halloween, amihez egyéb recepteket itt is talĂĄlhattok tĂ”lem. Amikor bevittĂŒk a tortĂĄt egyetlen kérésem az volt, hogy Fanni ne ĂĄrulja el a többieknek, hogy ez bizony ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... |
Lemon curd - citromkrĂ©mRégĂłta szemeztem ezzel a citromkrémmel, elég sokszor talĂĄlkozva kĂŒlönbözĂ” blogon és fĂ”zĂ”s oldalakon. A hétvégén eljött annak is az ideje, hogy megkĂłstoljuk. Nagyon szeretem a citromos dolgokat, de ez a krém valami isteni finom. Aki szereti a citromos krémeket feltétlenĂŒl prĂłbĂĄlja ki. Ennek a krémnek is elég sok verziĂłja kering az interneten, fĂ”ként a cukor mennyisége vĂĄltozik a receptekben. Ăgy a cukor mennyiségét szerintem megint mindenkinek a sajĂĄt Ăzlése szerint hasznĂĄlja fel ... |
Tovább a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/10/lemon-... |
DohĂĄny utcai eleganciaAz elmĂșlt hetekben ismét jĂĄrtunk kĂŒlönbözĂ” éttermekben, ebbĂ”l most egy szĂĄmomra igen kedves helyet mutatnék be, az ARAZ éttermet, ami leginkĂĄbb azzal lopta be magĂĄt a szĂvembe, hogy a hétvégi brunch alkalmĂĄval wellness szolgĂĄltatĂĄs is igénybe vehetĂ”. Érdekesen hangzik, ugye? Ezzel azt hiszem teljesen egyedi szolgĂĄltatĂĄst nyĂșjtanak a budapesti étterem rengetegben. Mindemellett ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA... |
SĂŒtĂ”tökös tĂ©szta tökmagolajos pestovalDobpergés, trombitaszĂł és minden egyéb! Kérem szépen ezennel hivatlosan megnyitom az idei sĂŒtĂ”tökszezont itt nĂĄlam a sarkon. A sĂŒtĂ”töklĂĄz Zizinek köszönhetĂ”en tört ki, melynek hatĂĄsĂĄra tegnap öt kĂŒlönbözĂ” sĂŒtĂ”tökös finomsĂĄgot fĂ”ztem. Ăgyhogy, kezdjĂŒk is a sorozatot két könnyĂ» és gyors étellel! Az idei Ă”sz egyébként nagyszerĂ» ajĂĄndékokkal lepett még, végre talĂĄltam szĂ”lĂ”t, amelyik ... |
Tovább a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/10/sut... |
Tökös hĂ©t Nr 3 - ZsĂĄlyĂĄs-sĂŒtĂ”tökös borjĂșlĂĄbszĂĄrOk, rendben, ennek gyakorlatilag semmi köze nincs a mostani VKF!-hez. Megmaradt egy jĂł adag sĂŒtĂ”tök, és amĂșgy is köretet kellett volna kitalĂĄlni ehhez a zsĂĄlyĂĄs borjĂșlĂĄbszĂĄrhoz. Ennyire egyszerĂ» az élet. ;-) HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/10/t... |
Vesebab indiai mogyorĂłszĂłszbanEgy Ășjabb indiai étel abbĂłl az angol nyelvĂ» indiai receptkönyvbĂ”l,amit még tavaly tĂșrtam 400valahĂĄny forintért:) Nagyon jĂł kis könyv,szĂnes,tele jĂłfajta indiai receptekkel-vegetĂĄriĂĄnus és hĂșsos -,valamint egyszerĂ» indiai desszertekkel. Sokat forgatom,s prĂłbĂĄlgatom az Ășj Ăzeket. Vesebab indiai mogyorĂłszĂłszban HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/10/v... |
SĂŒtĂ”tökös - fetĂĄs salĂĄta |
Tovább a blogra ... cecilekonyhaja.blogspot.com/2011/10/s... |
AlmĂĄs zellerkrĂ©mleves pirĂtott diĂłvalA zellerkrémlevest eddig csak krumplival fĂ”ztem, de legalĂĄbb olyan finom, ha nem finomabb almĂĄval. A pirĂtott diĂł helyett rakhatunk bele mandulĂĄt, vagy én akĂĄr egy szelet vajas-sajtos pirĂtĂłssal is el tudom képzelni.HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... cecilekonyhaja.blogspot.com/2011/10/a... |
HĂĄzikenyĂ©rEnnek a kenyérnek a receptje is a River Cottage könyvbĂ”l szĂĄrmazik. Kenyereket meg péksĂŒtiket eddig Limara honlapjĂĄnak segĂtségével készĂtettem, de ezt az Ășj kenyérreceptet is felveszem a "repertoĂĄrba" mivel kĂvĂŒl ropogĂłs, belĂŒl puha, pont ahogyan szeretjĂŒk. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... dorkakonyha.blogspot.com/2011/10/hazi... |
Fûszeres burgonya |
Tovább a blogra ... ilikekonyha.blogspot.com/2011/10/fusz... |
Gyors (!!!) Ă©tteremGyors (!!!) étteremA -n talĂĄltam: ... |
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/10/gyor... |
Moo Nam TokEsetleg ha van valaki, aki nem érteni a fenti cĂmet, annak ĂĄlljon itt nyers fordĂtĂĄs: "disznĂł vĂzesés"! Na jĂł, igazĂĄbĂłl meg csak annyirĂłl van szĂł, hogy egy masszĂv korianderes-mentĂĄs grillezett sertéshĂșs salĂĄta lesz a mai recept egyenesen az olcsĂł ThaiföldrĂ”l. KĂĄr is a fellengzĂ”s disznĂłs-vĂzeséses asszociĂĄciĂł vagy a thai nyelv erĂ”ltetése tĂ”lem Ășgy, hogy egy szĂłt se tudok. Viszont azt ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/yt... |
FĂ»szerek IndiĂĄbĂłlTudom, elég sokĂĄig halogattam ezt a posztot, de most mĂĄr megérett az elhatĂĄrozĂĄs. A napokban kibontottam az elsĂ” kintrĂ”l hozott fĂ»szerzacskĂłt és a mai napon lesz a mĂĄsodik nyilvĂĄnossĂĄg elĂ”tt tartott beszĂĄmolĂł az ĂștrĂłl, Ășgyhogy az élmények feldolgozĂĄsĂĄnak ĂștjĂĄn mĂĄr egész jĂłl haladok. Azért még mindig nagyon hiĂĄnyoznak a lurkĂłk, meg az ott megszokott élet, lassan mĂĄr ... |
Tovább a blogra ... ilikekonyha.blogspot.com/2011/10/fusz... |
NagyszerĂ» reggeli, vagy egyszerĂ» vacsora? ZöldsĂ©ges spanyol tortilla egy kicsit mĂĄskĂ©ppMost éppen vacsorĂĄra készĂŒlt. KettĂ”nknek akartam valami egyszerĂ» és könnyĂ», mégis finom és tartalmas ételt készĂteni. Lelki ĂzlelĂ”bimbĂłim krumplit kĂvĂĄntak tojĂĄssal. Gondolataimon ĂĄtfutott a spanyol tortilla, a frittata, a rösti és a tĂłcsni is. VégĂŒl ötvöztem mind, egy ételben. Az egyetlen "sablonidegen" alapanyag a kétféle szalonna volt, ami egyik ételben sem szerepel klasszikusan, de én ragaszkodtam hozzĂĄ. Illetve vétettem egy bakit, az elĂ”re eltervezett fĂŒstölt sajt, az kimaradt a lepénybĂ”l. Ăgy utĂłlag ... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |