Fûszerek Indiából

2011-10-25

sponsored links



Tudom, elég sokáig halogattam ezt a posztot, de most már megérett az elhatározás. A napokban kibontottam az elsõ kintrõl hozott fûszerzacskót és a mai napon lesz a második nyilvánosság elõtt tartott beszámoló az útról, úgyhogy az élmények feldolgozásának útján már egész jól haladok. Azért még mindig nagyon hiányoznak a lurkók, meg az ott megszokott élet, lassan már emlékként az ottani meleg is hiányozni fog, ismerem magam ennyire... Hát hiába, ehhez hasonló élmény és tapasztalási lehetõség csak nagyon kevés lesz az életemben, úgyhogy nagyon hálás vagyok érte a sorsnak!

No, akkor az önvallomás után megmutogatom azt a néhány fûszert és alapanyagot, amit kintrõl hoztam. Olyan nagy becsben állnak, hogy ki se bontottam õket eddig, mert mi lesz ha elfogy... hát akkor elfogy, végülis azért hoztam. 

A piacon kicsit nehéz volt a vásárlás, mivel egyedül mentem és az árusoktól nehéz volt megkérdezni, hogy mi micsoda és mire használják. A szakácsnõnktõl hiába kérdeztem, nem tudta angolul a nevüket, én meg valószínûleg nem értettem volna, még ha õ tudja is. Szóval a sárga porra és a narancssárga pasztillákra közölte, hogy azok fûszerek és gyógyszerek (spice and medicine). A sárgát kibontottam már, mint kiderült kurkumáról van szó, aminek valóban ismertek áldásos hatásai is. A narancssárgáról azt  ...

Folytats a blogon ... ilikekonyha.blogspot.com/2011/10/fusz...

sponsored links

Keres?s