Moo Nam Tok

2011-10-25

sponsored links


Esetleg ha van valaki, aki nem érteni a fenti címet, annak álljon itt nyers fordítás: "disznó vízesés"! Na jó, igazából meg csak annyiról van szó, hogy egy masszív korianderes-mentás grillezett sertéshús saláta lesz a mai recept egyenesen az olcsó Thaiföldrõl. Kár is a fellengzõs disznós-vízeséses asszociáció vagy a thai nyelv erõltetése tõlem úgy, hogy egy szót se tudok. Viszont azt tudom, hogy Budapesten van egy Parázs Presszó és a Kisparázs, melyek nagyon finom thai ételeket produkálnak. Nagyon régóta nem voltam a Presszóban, mert pár évvel ezelõtt rettenetes volt a kiszolgálás. Ellenben most, hogy elköltöztek, adtam nekik egy újabb esélyt és annyira örülök, hogy nem csalódtam! Az ízek a régiek, amik anno is csodálatosak voltak, viszont jelentem: a kiszolgálás is tökéletes, de ez most nem egy éttermi beszámoló, hanem a Parázsból a kedvenc ételem receptje.

A legtöbben a citromos-csípõs leveseikre esküsznek - amik amúgy tényleg rettenetesen jók-, de én a voksomat erre a csodálatosan friss ízû "sertés salátára" tenném, ami az õ étlapjukon Naam Tok Muu néven található, de a Google mint legjobb barát nekem mégis a címben szereplõ verziót dobta ki.

Amúgy az ételhez egy apró kis adalék: van egy jó barátom, aki õsi anti-koriander liga tag volt. Nagyon sokáig kitartott amellett, hogy õ bizony utálja és rosszul van a friss koriandertõl, de lám! Keresztes hadjáratom a koriander égisze alatt elérte azt az eredményt, hogy most már õ mondja, hogy ha baráti vacsora van, akkor olyan helyre menjünk, ahol lehet kapni ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/yt...

sponsored links

Keres?s