Házikenyér
sponsored links
Ennek a kenyérnek a receptje is a River Cottage könyvbõl származik. Kenyereket meg péksütiket eddig Limara honlapjának segítségével készítettem, de ezt az új kenyérreceptet is felveszem a "repertoárba" mivel kívül ropogós, belül puha, pont ahogyan szeretjük.
Hozzávalók:
kovász:
250g kenyérliszt
1 tasak szárított élesztõ
325 ml langyos víz
kenyérhez:
250g kenyérliszt
10g tengerisó
Sütés elõtti este elkészítettem a kovászt. A lisztet elkevertem az élesztõvel és felöntöttem a langyos vízzel. Lágy tésztává dolgoztam össze, majd letakarva a konyhapulton hagytam.
Másnap hozzászórtam a kovászhoz a liszt másik részét és a sót, majd bedagasztottam. A kenyértésztát másfél órát hagytam kelni, majd kiborítottam, kicsit átgyúrtam megformáztam, és sütõpapírral bélelt tepsin hagytam újból ...