Házikenyér

2011-10-24

sponsored links


Ennek a kenyérnek a receptje is a River Cottage könyvbõl származik. Kenyereket meg péksütiket eddig Limara honlapjának segítségével készítettem, de ezt az új kenyérreceptet is felveszem a "repertoárba" mivel kívül ropogós, belül puha, pont ahogyan szeretjük. 

Hozzávalók:
kovász:
250g kenyérliszt
1 tasak szárított élesztõ
325 ml langyos víz

kenyérhez:
250g kenyérliszt
10g tengerisó

Sütés elõtti este elkészítettem a kovászt. A lisztet elkevertem az élesztõvel és felöntöttem a langyos vízzel. Lágy tésztává dolgoztam össze, majd letakarva a konyhapulton hagytam.
Másnap hozzászórtam a kovászhoz a liszt másik részét és a sót, majd bedagasztottam. A kenyértésztát másfél órát hagytam kelni, majd kiborítottam, kicsit átgyúrtam megformáztam, és sütõpapírral bélelt tepsin hagytam újból ...

Folytats a blogon ... dorkakonyha.blogspot.com/2011/10/hazi...

sponsored links

Keres?s