Mézes zserbó
sponsored links
A fiam kedvenc süteménye ez. Így aztán nem elõször jutott eszembe, hogy ebbõl készüljön a születésnapi tortája. Eddigi próbálkozásaim azonban csak fél sikernek bizonyultak. Bár a vendégseregnek mindig ízlett, a fiam csak annyit mondott, hogy a cukrászdai jobb... Hogy hogyan lehet segíteni ezen a problémán? Legegyszerûbben persze úgy, hogy cukrászdából rendeljük a tortát. Ha pedig inkább kihívásokat keresünk, akkor megszerezzük a cukrászreceptet. És igen, én szeretem stresszelni magam... De ezúttal meg volt az eredmény: "kicsit házias az íze, de jó". Ugyan mi másra számíthatnék egy kamasztól... A nagycsalád többi tagja azonban egyértelmûbb elismeréséról biztosított és szerintem is jól sikerült. Mindenesetre, ha egyszer majd nem a fiam kényes ízléséhez igazodva sütöm meg, akkor azért megfûszerezem egy kicsit. A tésztát szegfûszeggel, a krémet reszelt narancshéjjal.
15 dkg mézet összelangyosítotam
15 dkg cukorral és
7.5 dkg margarinnal. Öntöttem hozzá
kb 0.5 dl tejet (max. 1 dl, attól függ, ne legyen túl lágy), majd belekevertem ...