Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Éljünk szebbenHonnan jött most ez a gondolat? Készülõdök a nyaralásra, ha esetleg beüt a krakk, és jön a zuháré, akkor mihez is kezdjünk? Bár igazából mostmár csakis jó idõre van kilátásunk:))) De még jó idõben is tutira ellátogatok a BAB-ra, a Balatoni Autentikus Bio és látványpiacra egyik vasárnap délután. Már csak látványkodni is. Node vissza a szépen éléshez: olvastam a piac egyik beharangozóját itt, és nagyon megfogott az alábbi gondolatsor, hogy mit is tehetünk magunkért, környezetünkért, általában véve csak úgy a ... |
Tovbb a blogra ... kispite.blogspot.com/2011/07/eljunk-s... |
Káposztafasírt uborkamártássalBiztos, hogy furának tûnhet a párosítás, de valamelyik napon a múlt héten ezt ebédeltem. Sõt, végül úgy alakult, hogy másnap is - szintén uborkamártással-, már a lányokkal együtt, és nekik is nagyon ízlett az ebéd. Az ötletet Ottisnál láttam, elsõ nap az õ receptje szerint készítettem a fasírtot. Másnap picivel másképp csináltam (a csirkefalatok sütésekor maradt meg a felvert tojásból, és sajnáltam volna kidobni), mert nagyon hirtelen kellett döntenem (savanyúságnak besarvalt káposztából tettem hozzá), és így sikerült. ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/07/k... |
Gombás-sonkás calzoneElnézést azoktól, akik éppen nyári szabadságukat töltik és a Balaton mellett pokrócba bugyolálva teáznak, de én nagyon élvezem ezt az idõt. Végre beizzíthattam a sütõt és nem fonnyadtak halálra a paradicsomok. A durumos lelkesedésem keretein belül újra nekifutottam a calzonénak. Ez a recept nagyon hasonló a korábban bejegyzett calzonéhoz. A tészta mégis jobban ízlett, mint az elõzõ változat. Jamie természetesen c. könyvében van ez a recept, de a tészta elkészítésére két alternatívát ajánl. Az ... |
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/07/gomba... |
Variációk csokitortáraÉn is csinálok néhanapján olyan tortát, amire nem kell "a színes, fényes cukormáz", meg amúgy sem mindenki szereti a marcipánt, vagy a fondantbevonatot. A csokitorta sokaknál nagy favorit, de én abból sok jót nem láttam életemben, mert a gyerekkorom óta cukrászdában kóstolt csokis sütemények nekem mind túlontúl tömények, émelyítõek voltak, a párizsi krémet sem szeretem, úgyhogy leginkább kihagytam. Mióta én is ... |
Tovbb a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/07/var... |
Rumos barackfagylaltNem vagyok egy nagy fagyigyártó, de azért minden nyáron készítek jónéhány fajtát. Így idén is próbálkoztam néhányszor! Lassan kezd megérlelõdni bennem egy fagyigép vásárlásának a gondolata, de már csak majd jövõben ruházok be rá. Addig marad a kavargatás.:) Ez a fagyi nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyümölcsös ízeket. Rumos barackfagylalt Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/07/r... |
Almás-szedres Galette pirított dióvalEzt is most csináltam elõször, de nem utoljára, bár ki tudja, olyan hosszú még a kipróbálandó ételek listája... A Galette egy vajas tésztából készítetett kerek vagy szögletes lepény, akár pitének is nevezhetnénk, hiszen sokszor valóban csak a külalak ami megkülönbözteti egy jó kis amerikai pitétõl. Készülhet sós és édes változatban is. Pl. Duende épp a minap tett közzé a blogján egy fincsi kis sós változatot. Ezúttal a mostanában ... |
Tovbb a blogra ... izmorzsak.blogspot.com/2011/07/almas-... |
Tészta zöldborsós-bacon-ös krémes szószban és az add tovább mozgalomA múltkor sütött bacon-ös bazsalikomos sajtos csirkemellen felbuzdulva, a rákövetkezõ napon elmentünk egy könyvesboltba, hogy utánanézzünk Jamie eme receptjének. Még a helyszínen kiderült, hogy igazából sonkával készül és kakukkfûvel, de ez a bazsalikomos bacon-ös változat is igen pazar volt. Nem vette el a kedvünket. A könyv viszont annyira megtetszett, hogy aranyos boci szemekkel nézve és ígérettel, hogy persze megcsinálom azt a sok finomságot, meg azt a csokis mogyorós sütit, megvettük. Amióta kirepültem ... |
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/07/teszt... |
Cukkinis-meggyes süteményMielõtt mindenki borzadva továbblép, gondoljunk pl. a mennyei tökös-mákos rétesre! Ugye? A tök, a cukkini annyira semleges zöldségek, hogy ízt nem, de annál inkább szaftosságot, remek állagot adnak a süteményeknek! Mint ez esetben is. A végeredményt egy ütõs kis brownie-hoz tudnám hasonlítani, dugig tömve ropogós dióval no és persze csokival, a tetején pedig üde meggyel. A meggy se riasszon el senkit az elkészítésétõl! A fotón látható napsugár csak valami ... |
Tovbb a blogra ... thechefviki.blogspot.com/2011/07/cukk... |
Zuppa di frutti di mare a modo mio (Hobbychef), Tengergyümölcsei leves, ahogy én csinálomZuppa di frutti di mare a modo mio (Hobbychef)Tengergyümölcsei leves, ahogy én csinálomHozzávalók : |
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/07/zupp... |
Saláta szardinellávalSaláta szardinellávalHozzávalók : |
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/07/sala... |
Visszatértem és már játszom is...
A közhelyesnek mondott fotótéma: naplemente az almádi kikötõbõl. De én akkor is szereteeeem! És akkor is fogok naplementéket fotózni, mert engem újra és újra lenyûgöz a lenyugvó nap... ;)
Kicsit eltûntem, ill. szüneteltem a blogírást (is), mert nyaralgattunk egy kicsit a Mamámnál Almádiban. Jó volt, csak fele idõben pocsék idõjárásunk volt, és mintha egy kicsit fáradtabbak is lennénk így nyaralás után, mint elõtte voltunk... ... |
Tovbb a blogra ... ildinyo.blogspot.com/2011/07/kozhelye... |
Hideg kovászos uborka krémlevesHideg kovászos uborka krémlevesHozzávalók : |
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/07/hide... |
Játék 100-on túl!Kis nosztalgiával kezdem, hogyan is indult a blogom. Hosszú téli estéken neten böngészve találtam rá a gasztro.blog.hu-ra, ahol annyi, de annyi újdonságot láttam és olvastam. Nagyon megtetszettek a gyönyörû fotók, a sztorik és érdekességek. A süteményes, de leginkább a tortás blogok nyûgöztek le, szerintem nem én vagyok az elsõ, aki Kiskuktától kölcsönözte az elsõ receptjét. Megvettem a pillecukrot, vettem folyékony ételszínezõt (azt a mûanyag flakonosat, amit bárhol lehet ... |
Tovbb a blogra ... homoktorta.blogspot.com/2011/07/jatek... |
Mona Lisa mosolyaJulia Roberts napokat tartottam az elmúlt idõszakban. Mentek a régi klasszikusok (Micsoda Nõ, Erin nemtudomhogyanírják, Oltári Nõ, Zûr bajjal jár...meg még nem is tudom mik, fõleg a romantikus vigjátékok), aztán jött az újdonság. Errõl a filmrõl olvastam csak anno, nem volt moziban tervben, de nem bántam meg, hogy megnéztem. Nagyon jól sikerült alkotás, arról, hogy is alakulnak az életek, a sztereotípiák és azok megdöntése egy régi korban. |
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/07/mona-l... |
Mi következzen?Nos ez afféle közvélemény kutatás féle-fajta bejegyzés lesz. Zs ügynök a jó múltkorában megjegyezte, hogy posztolhatnék gyakrabban is, mert egy csomó minden nem került még fel a blogba és teljesen igaza van. A napokban átfutottam a fotóimat a fényképezõben és döbbenten láttam, hogy mennyire sok nem került még ki posztba. Sokszor az is okozza a gondot, hogy nem tudom, mit osszak meg, mi érdekelne Titeket. Szóval most itt a lehetõség, hogy válasszatok! Kommentekben várom, hogy titeket minek a receptje érdekelne ... |
Tovbb a blogra ... frogfoodie.blogspot.com/2011/07/mi-ko... |
Vaníliás sárgabaracklekvárIdén egy kis csavart is szerettem volna a lekvárunkba, na nem túl nagyot, mert az távol áll tõlem. Szerintem nagyon jól sikerült ez a verzió:) Semmi faxni a lehetõ legegyszerûbb utat választottam, s tekintettel arra, hogy még volt maradék befõzõ cukrom tavalyról, még csak nem is diétás változatban készült. Hétfõn este fõztem meg...ha úgy tetszik valamiféle fészekrakós zizegésben, mert milyen anyuka már, aki sárgabaracklekvár nélkül indul neki szülni:P Egyenlõre Zsebi még a pocakban van, de azért tényleg örülök neki, hogy ... |
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/07/vanili... |
Kirándulás a békési duzzasztónál és Szarvason.Az úgy kezdõdött, hogy ezt a hetet a csodálatosan szép Ausztriában szerettük volna tölteni. Pihenni, kirándulni, beszippantani a kristálytiszta hegyi levegõt. Az elképzelés szép is volt, viszont az idõjárás megint keresztülhúzta a számításainkat, így ebben az õsziesbe forduló nyárban, már útnak sem mertünk indulni. Elterveztük, majd itthon teszünk egy-két szép helyre kirándulást. A hét elején ez nem sikerült, de mi nem adtuk ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/07/k... |
NyerslakomaMagam sem gondoltam volna, hogy ezek a szervezett nyers vacsorák ilyen sikeresek lesznek. Júliusban a második idõpont is betelt, sõt, volt, akinek azt kellett mondani, hogy már ne jöjjön, már csak augusztusban. Mosolyogva és feltöltõdve indultak haza, akik eljöttek. A naplementét élõben nézhettük meg a gyönyörû teraszról, a Dunára és a hegyekre nyíló kilátásban. És milyen volt a vacsora? Csupa egyszerû étel, minden, amit a résztvevõk maguk is ... |
Tovbb a blogra ... gittarawfood.blogspot.com/2011/07/nye... |
Rádayék háztetõjeSütés nélkül készülõ, villám desszert! Biztos már mindenki életében volt olyan, kisebb-nagyobb idõszak, amikor önmegtartóztatást kellett gyakoroljon. Persze, most, kifejezetten a kulináris élvezetekrõl beszélek :) Sajnos, most éppen erre kényszerülök, ugyanis van egy kellemetlen, epehólyag gyulladásom, amivel, egy ideig, szigorú diétán vagyok , szinte semmit sem ehetek :( Elég nehéz, fõleg, ha a családnak, rendszeresen fõzni, sütni kell, most azt mondom "kell", ugye, mert nem tarthatok velük. ... |
Tovbb a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/07/raday... |
Egy új kedvenc - U 26Nem szoktam egyoldalú dicshimnuszokat írni vendéglátóhelyekrõl [bár biztos van az a pénz... :)], most a változatosság kedvéért egy ilyen következik. Az U 26 ebédmenüjét januárban kóstoltuk elõször, Laczó Csaba (Manuel) javallatára. A fura utónévvel (Bisztronómia Fakultáció) feldíszített étterem konyhája már akkor is... |
Tovbb a blogra ... gasztrojazz.blogspot.com/2011/07/egy-... |
Rétes- Premier! :)...mégpedig azért premier, mert eddig soha nem vettem kész réteslapot, nem is készítettem, így: elsõ! Csak azt nem tudom, miért vártam ennyit vele...:) Na, de majd ezután!! A receptet drága hugicámtól kölcsönöztem és csak annyit áradoznék a sütirõl, hogy: EGYSZERÛEN FANTASZTIKUS!!!!! Aki nem hiszi, járjon utána...:) Most jut eszembe, hogy kicsit változtattam a recepten, mert nekem franciabarackom volt itthon, így ez került a töltelékbe. Recept tehát ... |
Tovbb a blogra ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co... |
Caprese kocsonyaA hétvége a húsmentesség jegyében telt - már ha eltekintünk a két kifilézett kacsacombtól, ami B-nek készült. Sajnos õ is azon ragadozó pasi fajtából való, aki nem kicsit ideges, ha nincs az asztalon hús. Ezúttal viszont elsõsorban a vega lánykám kedvében akartam járni, mert mikor legutóbb meghívtam ebédre, bizony igen gyengén muzsikáltam. Rossz napom volt, a fejem is fájt, és olyankor valahogy a kaján is érzõdik, hogy valami nem az igazi. Most ... |
Tovbb a blogra ... gasztroterapia.blogspot.com/2011/07/c... |
KeserûgombaEz volt az a gomba, amit otthon nagyjából Édesapám evett. Húgommal mi nem. Aztán Oldalborda imádja. Igaz, készíti is. Egyik alkalommal vett egy hatalmas adaggal, haverokhoz vittük, a barátnõm imádja, az õ férje is úgy van mint én voltam vele: ha van más kaja, akkor inkább abbol falatozunk. De ott mégis megettem 2 gombát, annyira jó ízûen ették mellettem. Végülis nem volt az annyira rossz, hogy azt mondjam soha többet. Oké, nem tudom magam dugig enni ezzel, de mára már ... |
Tovbb a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... |
Levendulafagylalt kecskesajtos linzerrelNem igaz, hogy nem lesz már nyár:(! Talán ezzel a fagyi recepttel jobb belátásra bírjuk az égieket! Levendula fagylalt: Hozzávalók: 5 ek. méz, 1,5 dl fehérbor, 1 csapott ek. levendula, 5 dl tejszín, 1 tk. zselatin, 1 ek. keményítõ, 1 db citrom, 1 db vanília A mézet a fehérborral 60°C-ig melegítjük. Félrehúzva beleáztatjuk a levendulavirágot. A tejszínt felforraljuk és oldott ... |
Tovbb a blogra ... finomania.blogspot.com/2011/07/levend... |
Kajgona abált paprikávalA nyár falusi ember számára nagyszüleink, dédszüleink idejében a nagy mezõgazdasági munkák idõszaka volt. Ebben a dologidõben a konyhai munkákat végzõ idõsebb asszonyoknak is kevesebb ideje maradt fõzésre, hiszen nekik is bõven akadt munka a ház körül a zöldséges-, gyümölcsös- és virágoskertben. Gondoskodni kellett a nyáron megtermelt zöldségek, gyümölcsök télre való eltevésérõl, befõzésekrõl, lekvárok fõzésérõl, aszalásról. A nyári ételeket éppen ... |
Tovbb a blogra ... izeskalandok.blogspot.com/2011/07/kaj... |
Sárgát virágzik a tök...nosza vigyük sütniBizonyára ismeritek a bejegyzés címével kezdõdõ nótát. Mikor egyszer elénekeltem a gyerkõknek, aznap nem volt megállás. Folyton énekelni kellett, s azt hallottátok volna, hogyan is szólt mellé a "hih....jajj" Folytunk a röhögéstõl. No, de térjünk csak vissza a tökvirághoz, amely bekerült a konyhába. Igencsak rég kívánkoztam a tökvirág gasztronómiai bevetését is kipipálva tudni. Igenám, csakhogy ha nem volt veteményes (idén is fölösleges, dolgoztunk oszt no látszat), akkor nem volt tökvirág. Mert honnan a kis fenébõl szerezzek ilyen különlegességeket errefele? Sombaton ... |
Tovbb a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... |
Kötözött gombóc levesA kötözött gombóc leves tartalmas tésztaleves, amelyet leggyakrabban a nyári munkák idején, fõleg aratáskor készítettek. Az országban mindenütt gyúrtak különféle házi tésztákat, de a kötözött gombócot jellemzõen Baranyában készítettek, bár ismert volt az ország más tájain is. Kétféle töltelékkel tálalták: zsíron dinsztelt, õrölt pirospaprikás hagymával vagy tejföllel, tojással, sóval elkevert túróval. A kifõtt túrós kötözött gombócot pirospaprikás, hagymás zsírral, ... |
Tovbb a blogra ... izeskalandok.blogspot.com/2011/07/kot... |
Színpompás salátaJo hir! Van Windows 7 em. Rossz hir, meg nincs magyar nyelv telepitve :)) De sebaj. Vasarnap nagyon szurke nap volt, egesz nap esett az eso, es a volgybe suru kod telepedett, amolyan vilagvege hangulat uralokodott... Semmihez nem volt kedvunk, mar reggel hallottuk, ahogy esik, esik az eso, es meg keso delutan is esett. Meg fozni sem volt kedvem ebben az idoben, ezert gondoltam feldobom a csaladot es magamot is ezzel a ... |
Tovbb a blogra ... hadnagyhelga.blogspot.com/2011/07/szi... |
Székelydályán jártunkSzékelydálya Székelyudvarhelytõl 22 km-re található, Kányád közelében, egy kis eldugott, de annál barátságosabb falucska. Azért oly kedves számomra, mert Dályán született és nevelkedett az én anyukám, aki sanjnos már 4 éves koromtól nincs velünk. Nõvére, Irénke néni viszont még él, õt szoktuk (sajnos nagyon ritkán) megltátogatni. Amikor nõvéremék hazajönnek Ausztriából, mindig elmegyünk Dályába, hogy egy kicsit "otthon" legyünk.Irénke néni nagyon házias típus és nagyon jó a humora (jegyzetelni szoktuk a beköpéseit). Közel a 80-hoz, de még mindig sürög-forog egész nap, ... |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/07/szekel... |
Ribizlis habos sütiEz most az über-über kedvenc süti nálunk. Nem csak az egész családnak ízlik, hanem bármelyik vendégünknek is, aki kóstolta. Van nekem egy legkedvesebb barátném, aki többek között kiváló szakácsnõ. Ezt a csodát is nála ettem elõször, csak málnás változatban. Örök hála sok más mellett ezért is! Hozzávalók: Tészta: 6 db tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt ... |
Tovbb a blogra ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/07/r... |
"Rákóczi túrós" semifreddo + DíjakPontosabban, a Rákóczi túrós semifreddo prototípusa. :) Ugyanis ez volt az elsõ próbálkozásom és bizony jópár hibát sikerült is elkövetnem. Például én kis naiv, azt gondoltam, hogy a sûrû és krémes mascarpone helyett megteszi a tejföl is. Nem tett igazán jót neki (ezt a receptben javítottam is). A másik, hogy a CBA-s puszedlit, ami amúgy teli találat volt az íz szempontjából, ... |
Tovbb a blogra ... dejofozni.blogspot.com/2011/07/rakocz... |
Sóban sült csirke grillezett burgonyával és kovászos uborkás paradicsomsalátávalVégre jól vagyok! Köszönöm mindenkinek, aki elhalmoztak a jókívánságaikkal, és gondoltak rám! Egy ici-pici fájdalom még van a derekamban, de ez már nem akadályoz semmiben, és napról napra egyre jobb. Ahogy utánaolvasgattam az isiásznak, nem ritka, ha valakinek 4-8 hétig is eltart mire felépül, ehhez képest én másfél hét alatt teljesen rendbejöttem. Csütörtökön, amikor még csak 4-5 percig tudtam állva maradni, még nem gondoltam volna, hogy szombaton már piacozni ... |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/07/soban-s... |
Dr. Horváth István MD : Glutamát a születéstõl a haláligKörlevélben érkezett az alábbi cikk a glutamátról. Érdemes elolvasni, és megfogadni... "Ha elolvassa cikkünket megtudja, mik azok a glutamát receptorok. Arra is választ kap, miért rakják tele a gyártók nátriumglutamáttal az élelmiszereket. A legnagyobb multik valamint a média is kezében tartja a kormányokat. Újságokban, rádióban tv-ben nem lehet az igazságra találni. Rengeteg fitness újság van a piacon, ha a mélyére nézünk kiderül, a xxxx cég áll a háttérükben. Ez a cég akarta elérni, hogy Magyarországon is kötelezõ legyen ... |
Tovbb a blogra ... diaboszikonyhaja.blogspot.com/2011/07... |
Grízes bögresütiHozzávalók: - 25 dkg liszt - 2 teáskanál sütõpor - 10 dkg porcukor - 2 csomag vaníliás cukor - 7 dkg búzadara - 3 tojás - 1 citrom héja és leve - 12,5 dkg vaj - 1 csipet só - 3 dl tej Elkészítés: ... |
Tovbb a blogra ... bogyokonyha.blogspot.com/2011/07/griz... |
Zöldbab fõzelék somogyiasanFiatal asszonyként, még csak kóstolgatva a fõzés tudományát,Somogyországban laktam. Anyósom, aki született somogyi volt sokat alakított a konyhához való hozzáállásomon. De errõl itt már írtam. Ez a zöldbabfõzelék is az õ receptje alapján készül azóta is. A megmosott, leszálkázott, apróra vágott zöldbabot sós vízben megfõzöm. Közben rántást készítek nagyobb lábosban, kevés õrölt piros paprikát és bõven zúzott fokhagymát keverek bele.Hagyom kihûlni ezt a fûszeres rántást, hisz ugye hideg rántást ... |
Tovbb a blogra ... annifakanala.blogspot.com/2011/07/zol... |
aszalt barackElsõ aszalványunk! Már rég óta tervezzük, hogy jó lenne télire aszalványokat készíteni és végre elkészült az elsõ próbálkozásunk "gyümölcse": a kajszibarack. A félbevágott barackokat kezdetben rácson, majd tálcán szárítottuk a nyitott ajtajú sütõben 50-80 fokon. A mûvelet ... |
Tovbb a blogra ... tutorafoz.freeblog.hu/archives/2011/0... |