Caprese kocsonya
sponsored links
A hétvége a húsmentesség jegyében telt - már ha eltekintünk a két kifilézett kacsacombtól, ami B-nek készült. Sajnos õ is azon ragadozó pasi fajtából való, aki nem kicsit ideges, ha nincs az asztalon hús.
Ezúttal viszont elsõsorban a vega lánykám kedvében akartam járni, mert mikor legutóbb meghívtam ebédre, bizony igen gyengén muzsikáltam. Rossz napom volt, a fejem is fájt, és olyankor valahogy a kaján is érzõdik, hogy valami nem az igazi.
Most viszont minden úgy alakult, ahogyan elterveztem: napsütés, biopiacolás a patak parton, aztán alaposan feltöltõdve irány haza alkotni. A kocsonya mellett készült mandulás padlizsánkrém, mentás, citromos zöldborsó krémleves, lecsós árpagyöngy, rozmaringos, vele sült zöldséges kacsacsomb, és friss áfonyás, szedres, málnás joghurtkrém. Az árpagyöngy receptet már korábban föltettem, a többit nem találom elég innovatívnak, de ha kéritek, szívesen megírom.
A kocsonya hozzávalói:
2 zacskó mozzarella (én nagy gombócot használtam, de jók a kis golyók is)
4+2 dl folyadék (konzerv oliva bogyóról leöntött lé vízzel higítva, zöldség alaplé)
3 zacskó instant zselatin fix (3x20 gr)
1 doboz koktélparadicsom
1 doboz konzerv olivabogyó (ezúttal lazaccal töltött)
1 marék friss rukkola
3 ek bazsalikom pesto (saját készítésû)
kevés balzsamecetkrém
Elkészítés: ...