Káposztafasírt uborkamártással
sponsored links
Biztos, hogy furának tûnhet a párosítás, de valamelyik napon a múlt héten ezt ebédeltem. Sõt, végül úgy alakult, hogy másnap is - szintén uborkamártással-, már a lányokkal együtt, és nekik is nagyon ízlett az ebéd.
Az ötletet Ottisnál láttam, elsõ nap az õ receptje szerint készítettem a fasírtot. Másnap picivel másképp csináltam (a csirkefalatok sütésekor maradt meg a felvert tojásból, és sajnáltam volna kidobni), mert nagyon hirtelen kellett döntenem (savanyúságnak besarvalt káposztából tettem hozzá), és így sikerült. Mindkét fajta azonban nagyon ízlett, a férjem is csak akkor jött rá, hogy mibõl van (a maradékot megkóstolta), amikor megmondtam neki. Én most a második változatot írom le.
Káposztafasírt uborkamártással
Hozzávalók: fél fej káposzta vékony csíkokra vágva, só, bors, 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj; a mártáshoz: 1 uborka, só, bors, fokhagymapor, kapor, tejföl vagy joghurt
Elkészítése: ...