Játék 100-on túl!
sponsored links
Kis nosztalgiával kezdem, hogyan is indult a blogom. Hosszú téli estéken neten böngészve találtam rá a gasztro.blog.hu-ra, ahol annyi, de annyi újdonságot láttam és olvastam. Nagyon megtetszettek a gyönyörû fotók, a sztorik és érdekességek.
A süteményes, de leginkább a tortás blogok nyûgöztek le, szerintem nem én vagyok az elsõ, aki Kiskuktától kölcsönözte az elsõ receptjét. Megvettem a pillecukrot, vettem folyékony ételszínezõt (azt a mûanyag flakonosat, amit bárhol lehet kapni). Nagy izgalommal vártam, hogy mi lesz ebbõl a ragacsból?
Bevontam vele egy emeletes tortát - bár a bevonás szó még enyhén szólva is túlzás... Egy egész délutánon át formázgattam rózsát, vágtam ki leveleket, mintázgattam õket. Nagy lelkesen vittem a családi ebédre a tortát, vagy harminc rózsával díszítve - ennyi bókot még ilyen csúnya torta nem kapott, az tuti!
Mit tudtam én a bevonásról, a megfelelõ krémrõl és piskótáról? Egyetlen képen sem láttam, hogyan is kellene rózsát készíteni, sõt levélkiszúróm sem volt. Nem volt gél pasztám, nem volt tortasimítóm, sõt még a pillecukorból készült bevonómassza sem volt igazán közremûködõ.
Volt viszont valami, ami azóta is kiapadhatatlan: a ...