Zöldbab fõzelék somogyiasan
sponsored links
Fiatal asszonyként, még csak kóstolgatva a fõzés tudományát,Somogyországban laktam. Anyósom, aki született somogyi volt sokat alakított a konyhához való hozzáállásomon. De errõl itt már írtam. Ez a zöldbabfõzelék is az õ receptje alapján készül azóta is.
A megmosott, leszálkázott, apróra vágott zöldbabot sós vízben megfõzöm. Közben rántást készítek nagyobb lábosban, kevés õrölt piros paprikát és bõven zúzott fokhagymát keverek bele.Hagyom kihûlni ezt a fûszeres rántást, hisz ugye hideg rántást meleg lével, meleg rántást hideg lével öntünk fel, hogy ne legyen csomós. Felöntöm a megfõtt babos lével és kevergetve forrásig keverem. Közben jól besûrûsödik. Lekapcsolom alatta a lángot. Ha ez megtörtént ...