Dr. Horváth István MD : Glutamát a születéstõl a halálig
sponsored links
Körlevélben érkezett az alábbi cikk a glutamátról. Érdemes elolvasni, és megfogadni...
"Ha elolvassa cikkünket megtudja, mik azok a glutamát receptorok.
Arra is választ kap, miért rakják tele a gyártók nátriumglutamáttal az élelmiszereket.
A legnagyobb multik valamint a média is kezében tartja a kormányokat. Újságokban, rádióban tv-ben nem lehet az igazságra találni. Rengeteg fitness újság van a piacon, ha a mélyére nézünk kiderül, a xxxx cég áll a háttérükben. Ez a cég akarta elérni, hogy Magyarországon is kötelezõ legyen az általa kifejlesztett génkezelt kukorica termelése. Ez a cég akarja a világ összes ételét ellenõrizni.
Dr Russel Blaylock, aki a nátriumglutamát keresztapja írta az "Exitotoxins" címû könyvet, melyben pld. a NutraSweet és aszpartám édesítõszerekrõl is beszélt.
Rájöttek, hogy az agy külsõ részén is glutamát receptor sejtek vannak, csakúgy, mint minden belsõ szervben és szövetben. Az egész emésztõrendszer a nyelõcsõtõl a vastagbélig ilyen glutamát receptorokat tartalmaz.
A szív elektromos irányító rendszere is számos glutamát receptorral rendelkezik. A spermiumot, csontokat, mellékveséket, tüdõt, petefészket és a kálcium lerakódását is a glutamát receptorok ellenõrzik.
Tehát mikor nátriumglutamátot eszik (E621), akkor a vérében a nátriumglutamát szint megemelkedhet akár 20-szoros értékre is. Ezért rohannak sokan wc-re étkezés után, izgalmi állapotba kerülnek a nyelõcsõ és bél receptorai.
Elõfordulhat, hogy irrátibilis bélszindrómát vált ki, vagy ha ez már kialakult, akkor sokkal rosszabb lehet a helyzet. Reflux esetén is romolhat az állapota. Sokszor ez is okozza a szívinfarktust, mert megzavarja a szív áramellátátát a túlzott glutamát fogyasztása.
A vizsgálatok minden ilyen esetben alacsony magnézium mennyiséget állapítottak meg.
A szervezet alacsony magnézium szintje esetén a glutamát receptor hiperérzékennyé válik.
Az emberek, fõleg az atléták, elég könnyen szívinfarktust kaphatnak a glutamát receptorok miatt, ha nem szednek extra magnézium kiegészítõket.
Ha glutamát tartalmú ételeket vagy italokat fogyasztanak, vagy diétás kólát isznak edzés elõtt, akkor túlizgatják a glutamát receptorokat, és miatt rendkívül megnõ a veszély, hogy azonnal ...
Arra is választ kap, miért rakják tele a gyártók nátriumglutamáttal az élelmiszereket.
A legnagyobb multik valamint a média is kezében tartja a kormányokat. Újságokban, rádióban tv-ben nem lehet az igazságra találni. Rengeteg fitness újság van a piacon, ha a mélyére nézünk kiderül, a xxxx cég áll a háttérükben. Ez a cég akarta elérni, hogy Magyarországon is kötelezõ legyen az általa kifejlesztett génkezelt kukorica termelése. Ez a cég akarja a világ összes ételét ellenõrizni.
Dr Russel Blaylock, aki a nátriumglutamát keresztapja írta az "Exitotoxins" címû könyvet, melyben pld. a NutraSweet és aszpartám édesítõszerekrõl is beszélt.
Rájöttek, hogy az agy külsõ részén is glutamát receptor sejtek vannak, csakúgy, mint minden belsõ szervben és szövetben. Az egész emésztõrendszer a nyelõcsõtõl a vastagbélig ilyen glutamát receptorokat tartalmaz.
A szív elektromos irányító rendszere is számos glutamát receptorral rendelkezik. A spermiumot, csontokat, mellékveséket, tüdõt, petefészket és a kálcium lerakódását is a glutamát receptorok ellenõrzik.
Tehát mikor nátriumglutamátot eszik (E621), akkor a vérében a nátriumglutamát szint megemelkedhet akár 20-szoros értékre is. Ezért rohannak sokan wc-re étkezés után, izgalmi állapotba kerülnek a nyelõcsõ és bél receptorai.
Elõfordulhat, hogy irrátibilis bélszindrómát vált ki, vagy ha ez már kialakult, akkor sokkal rosszabb lehet a helyzet. Reflux esetén is romolhat az állapota. Sokszor ez is okozza a szívinfarktust, mert megzavarja a szív áramellátátát a túlzott glutamát fogyasztása.
A vizsgálatok minden ilyen esetben alacsony magnézium mennyiséget állapítottak meg.
A szervezet alacsony magnézium szintje esetén a glutamát receptor hiperérzékennyé válik.
Az emberek, fõleg az atléták, elég könnyen szívinfarktust kaphatnak a glutamát receptorok miatt, ha nem szednek extra magnézium kiegészítõket.
Ha glutamát tartalmú ételeket vagy italokat fogyasztanak, vagy diétás kólát isznak edzés elõtt, akkor túlizgatják a glutamát receptorokat, és miatt rendkívül megnõ a veszély, hogy azonnal ...