Levendulafagylalt kecskesajtos linzerrel
sponsored links
Nem igaz, hogy nem lesz már nyár:(! Talán ezzel a fagyi recepttel jobb belátásra bírjuk az égieket!
Levendula fagylalt:
Hozzávalók:
5 ek. méz, 1,5 dl fehérbor, 1 csapott ek. levendula, 5 dl tejszín, 1 tk. zselatin, 1 ek. keményítõ, 1 db citrom, 1 db vanília
A mézet a fehérborral 60°C-ig melegítjük. Félrehúzva beleáztatjuk a levendulavirágot. A tejszínt felforraljuk és oldott keményítõvel mártás sûrûségûre kötjük. A tûzrõl levéve hozzáadjuk a virágos mézes egyveleget. Ízesítjük kikapart vaníliával, citrom reszelt héjával és levével. Kevés oldott zselatint adunk hozzá, a szabad víz megkötése miatt. Fagyi gépben vagy mélyhûtõben idõnként megkeverve fagyasztjuk.
Kecskesajtos linzer
Hozzávalók: ...
Levendula fagylalt:
Hozzávalók:
5 ek. méz, 1,5 dl fehérbor, 1 csapott ek. levendula, 5 dl tejszín, 1 tk. zselatin, 1 ek. keményítõ, 1 db citrom, 1 db vanília
A mézet a fehérborral 60°C-ig melegítjük. Félrehúzva beleáztatjuk a levendulavirágot. A tejszínt felforraljuk és oldott keményítõvel mártás sûrûségûre kötjük. A tûzrõl levéve hozzáadjuk a virágos mézes egyveleget. Ízesítjük kikapart vaníliával, citrom reszelt héjával és levével. Kevés oldott zselatint adunk hozzá, a szabad víz megkötése miatt. Fagyi gépben vagy mélyhûtõben idõnként megkeverve fagyasztjuk.
Kecskesajtos linzer
Hozzávalók: ...