Gombás-sonkás calzone
sponsored links
Elnézést azoktól, akik éppen nyári szabadságukat töltik és a Balaton mellett pokrócba bugyolálva teáznak, de én nagyon élvezem ezt az idõt. Végre beizzíthattam a sütõt és nem fonnyadtak halálra a paradicsomok.
A durumos lelkesedésem keretein belül újra nekifutottam a calzonénak. Ez a recept nagyon hasonló a korábban bejegyzett calzonéhoz. A tészta mégis jobban ízlett, mint az elõzõ változat. Jamie természetesen c. könyvében van ez a recept, de a tészta elkészítésére két alternatívát ajánl. Az elsõ itt olvasható.
Íme a második. Most a liszt 80%-a durum simaliszt, 20%-a teljes kiõrlésû búza. A nyers tészta fantasztikus állagú. Nagyon jó vele dolgozni. Kisülve is hasonló jókat mondhatok róla.
Irtózásom a paradicsomszósztól pedig mostantól szertefoszlott. Megint bebizonyosodott, hogy a kevesebb mindig több. Na majd mindjárt arról is szót ejtek.
Hozzávalók a tésztához: ...