Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Kenyérfélék
sponsored links
Svájci gyökérkenyér - pain paillasse - a kenyér világnapjára"A svájci székhelyû Pékek Világszövetsége 2001-es kongresszusán döntött úgy, hogy október 16. legyen a KENYÉR VILÁGNAPJA. A világnap célja, hogy bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikkének - az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, fontos energiaforrásnak -, a kenyérnek a jelentõségét. A világnapot már közel 30 ország ünnepli elsõsorban karitatív jelleggel, mivel ... |
Tovbb a blogra ... szemiramisz.blogspot.com/2011/10/svaj... |
Diós-mazsolás tönkölykenyér a Kenyér VilágnapjáraA héten meghívást kaptam az egyik helyi iskolába, hogy hatodikos évfolyamnak tartsak egy rövid elõadást a kenyér történetérõl. Természetesen vittem kóstolót is, egy jól bevált fehér kenyeret, egy sütõtökös cipót és egy csokis-áfonyás bagettet is. A jól beváltnak sikere volt, mint mindig, de legnagyobb meglepetésemre a sütõtökös cipóért egészen odavoltak a gyerekek, pedig többségük nem is szereti a sült tököt. A csokis-áfonyás bagett viszont mindent vitt. A gyerekek még nem ettek olyan kenyeret, amiben ... |
Tovbb a blogra ... limarapeksege.blogspot.com/2011/10/di... |
Fokhagymás-rozmaringos kenyérÉvekkel ezelõtt sûrûn készítettem (akkor sütõzacskóban), most újra elõvettem ezt a remek receptet. Jénaiban sült, ropogós héjú, foszlós bélû, fokhagymától és rozmaringtól illatozó kenyér - egyszerûen ellenállhatatlan... Fokhagymás-rozmaringos kenyér ... |
Tovbb a blogra ... thechefviki.blogspot.com/2011/10/fokh... |
Teljes kiõrlésû kenyér, a Kenyér Világnapja alkalmából.Limara a napokban a facebook-on meghírdetett egy mozgalmat abból a célból, hogy okt. 16.-a a Kenyér Világnapja alkalmából minél többen süssünk kenyeret. A felhívás úgy szólt, hogy mindenki süssön két kenyeret, melybõl az egyiket ajándékozza el. Én nagyon ritkán sütõk, sõt enni is csak elvétve eszem kenyeret, de ennek a meghívásnak mindenképpen szerettem volna eleget tenni. Két ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/10/t... |
Zabpelyhes tönkölykenyér - A kenyér világnapjáraEzt a tönkölykenyeret készítettem el ma, a kenyér világnapján, még eddig nem sütöttem tönkölylisztes kenyeret, nagyon kíváncsi voltan, hogy fog sikerülni. Egyet magunknak és egyet ajándékba, ki másnak, mint a fõnökömnek. Ki is díszítettem, hogy méltó ... |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/10... |
Kenyér VilágnapjaLimara indította el a Facebook-on a Süss még egy kenyeret a Kenyér Világnapja alkalmából nevû kezdeményezést. A csatlakozóknak ma van az akcióra megadott dátum. Eddig több mint 60 kenyér vagy péksütemény került fel a nevezett oldalra, és mivel az este még odébb van, valószínûleg számuk tovább ... |
Tovbb a blogra ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2011/10... |
Õszi zabpelyhes gyümölcskenyérEgyik hûvös õszi vasárnap délután gyermekeim elkezdenek sóvárogni valami finom édesség iránt. Nem vagyok egy nagy süti sütõ típus, mert sokkal jobban szeretem a kreatív recepteket, ahol az adagokat és összetevõket szabadon változtathatom és mégis sikerül az étel. Általában képtelen vagyok egy-egy süti receptet pontosan lekövetni, ezért inkább kitalálom, hogy milyen íze legyen, mi legyen ... |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/16/oszi_za... |
Kenyér világnapjáraLimara hívta fel a figyelmemet a kenyér világnapjára. A feladat, hogy süss két kenyeret, az egyiket ajándékozd el. A fent látható kenyeret tegnap sütöttem. Lassan már egy hónapja nem sütöttem kenyeret. El is követtem egy hibát, véletlenül tönköly liszt helyett, tk. durumbúza lisztet adtam hozzá. Azért finom lett. Ez mutatja meg igazából, hogy most nagyon nehéz. Nincs energia, idõ és türelem. A jó kenyérhez pedig ... |
Tovbb a blogra ... hvali.blogspot.com/2011/10/kenyer-vil... |
Hagymás juhtúrós kenyér - A Kenyér VilágnapjáraAz egyik hipermarketben szoktam néha hagymás kenyeret vásárolni. Azért néha, mert nagyon finom, nagyon szeretem de nagyon eteti magát és mire észbe kapok, képes vagyok megenni 20 - 30 dkg kenyeret is. Ezért csak ritkán veszek. A napokban láttam Max konyháján a Limara indítványozásáról szóló bejegyzést ami a Kenyér Világnapjáról szól. Azonnal csatlakoztam és azon ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
Õszi kalácskenyér és zsömlék a Kenyér Világnapjára: dióval, szalonnával, lilahagymával, pecorino törmelékkel és fûszerekkelValami egyszerût és mégis különlegeset szerettem volna sütni ezen a napon. Kenyeret is és zsömléket is. Zsömléket egy újabb különlegesnek mondható hamburgerhez, kenyeret pedig sok minden máshoz, de most csak a kenyérrõl beszélnék. Nálam mindig, minden összefügg valami mással, úgyhogy nehéz keveset mesélnem az ételekhez.
6 zsömléhez és egy kis veknihez 60 dkg lisztbõl gyúrtam tésztát.
Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Panda kenyér / Panda hlebEz a kenyér származású,már régóta szemeztem de féltem elkészíteni.Na de most megcsináltam,igaz a panda maci egyik szemére kacsint na de nembaj.A gyerekek elvoltak ragadtatva.A receptben zöld teát használtak a zöld részhez ezt lecseréltem pirospaprikára.Innen kaptam az ötletet. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/10/... |
Magos graham bucikUjabban leszoktam a kenyérsütésrõl, ugyanis a déli ebédhez soha sem fogyasztunk kenyeret, s reggelire, vacsorára pedig sokkal jobb, ízletesebb a zsömle, vagy a mostani buci. Könnyen törhetõ, harapható, vágható. Egyszóval nálunk mostanság csak akkor sül kenyér, ha a gyerekek is itt ebédelnek, mert õk bizony kenyérpusztítók :-) A buci tésztáján -a kenyérhez képest- semmit sem változtattam, csupán csak a formázásában térnek el és a ... |
Tovbb a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2011/10/magos... |
RozskenyérPár napja vettem egy elõre csomagolt bio rozskenyeret (hát néha bûnbe esik az ember, ha nincsen ideje), de nem kellett volna. Elolvastam az összetevõket és teljesen felháborodtam, mert a rozskenyér 50% rozslisztet és 50% búzalisztet tartalmazott. Akkor ez nem inkább rozsos kenyér? Na itt egy igazi rozskenyér recept, mert 100% rozslisztbõl is lehet kenyeret sütni. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... kenyerotthon.blog.hu/2011/10/12/rozsk... |
csicsókás-tejszínes hosszúkenyéregy kiló csicsóka nem sok, de nem is kevés, fõleg úgy, hogy a család még nem mozdult rá, gyakorlatilag én eszem egyedül. :-) De ez nem vette kedvemet, Dulmina oldalán számtalan recept van rá, ott mûvelõdöm. Most kenyeret akartam sütni, így egy tejszínes receptet választottam és ott a krumplit kicseréltem csicsókára. Egy édeskés-fûszeres íz érzõdik rajta, pláne, hogy a tésztába nyersen került bele ... |
Tovbb a blogra ... kopernikusz.blogspot.com/2011/10/csic... |
Zabkorpás sörkenyérMi egyáltalán nem iszunk, de a múltkori vendégségbõl még maradt egy csomó sör, kidobni nem akarom, így szép lassan felhasználom kenyerek sütéséhez. Ez a kenyér nagyon egyszerû, 10 perc alatt összeállítható, aztán már sok macera nincs vele. És egészséges is, mert teljeskiõrlésû lisztet és ... |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/10... |
Tönkölybúzás kenyérRégóta szemezgetek a tönkölyliszttel, de nem mertem nekivágni a kenyérsütésnek, mert nem tudtam hogyan viselkedik dagasztás közben, mennyi folyadékot vesz fel és ilyesmik.Most már tudom nem kellett volna aggódnom, mert nagyon jól kezelhetõ, még az ilyen kezdõ kenyérsütõk számára is, mint én. Hozzávalók: 280-300 dl víz 2 kanál olaj 1 kanál ecet ... |
Tovbb a blogra ... lisztbollegyen.blogspot.com/2011/10/t... |
"Low carb" kenyérMár hónapok óta készülök arra, hogy a jól bevált csökkentett szénhidráttartalamú zsemlém valamint sajtos stanglim után süssek egy kenyeret is. Most hétvégén végre sor került rá és mondhatom, hogy nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel. Azóta már elkészült a második kenyér is ugyanebbõl a receptbõl, úgyhogy duplán tesztelve van a megadott recept! Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/10/low-ca... |
burgonyás, fokhagymás cipóez a kenyérke sütõtökös zsemle receptje alapján készült, a tök helyett fokhagymás krumplipürével. Bõven kell keleszteni, két menetben, így lesz a legjobb. Reggel rögtön az elsõ menet, majd késõ délelõtt a második és ebéd után már lehet is sütni. Nem folyamatos munka, de idõben azért nem kevés. Elõször: 20 dkg öregtészta 20 dkg bl80 liszt 2 dl víz 1,2 élesztõ megdagaszt, 2,5 órát kel. Azután: ... |
Tovbb a blogra ... kopernikusz.blogspot.com/2011/10/burg... |
Bagett 1.0Múlt pénteken tettem szert a bagett sütõre. Elsõre a dobozon olvasható receptet sütöttem meg...nagyjából, mert kicsit azért alakítottam rajta. Nem lett rossz, de kicsit sem hasonlít az igazi francia bagettre, szóval még kísérletezek tovább. A sütõ viszont zseniális:) Bagett 1.0 ... |
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/10/bagett... |
Kenyeret süttem1986 januárjában rohadt hideg tél volt. Egy péntek délután elkezdett zuhogni a hó, és a hókotróknak ugye csak hétfõn kezdõdött a munkaideje, hát tojtak a pestiekre, minket meg ellepet... és megfagyott... és hétfõ reggel nem volt kenyér szállítás! - Jaj Istenem, most mi lesz? - sopánkodott az anyósom, aki nagyon kenyeres volt. - Nem tudok kenyér nélkül létezni! - Majd sütök én, nagymama! - nyugtattam meg. Úgy is lett. Nekiálltam az elsõ kenyerem ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk... |
Lepénykenyér, DNKCsak egy kis játék, épp elfogytak a készletek, viszont már ott volt a kész dagasztás nélküli tésztám, merthogy kenyérsütõ nap volt. Két kis gyerekökölnyi darabot lisztes deszkán körformára pofoztam, és icipici vajjal kikent palacsintasütõben megsütöttem. Új forma, új íz:) Ez is nagyon finom lett (és nincs belseje, ami nyers maradna:)), tökéletes ragukhoz, fõzelékekhez, de csak úgy ... |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/lepen... |
Fehérkenyér újraÚjra megpróbálkoztam Limara fehérkenyerével! Már majdnem jó,legközelebb csak a cserepesedésen kell ,,dolgozni" :-))))) Nálam csak annyi volt a különbség,hogy olíva olajat használtam. A belseje nagyon jó lett a külseje is H. teljesen odavolt. |
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/10/ujra-m... |
A 3. kenyér:)Jó, ígérem, a 3625. kenyérrõl már nem fogok írni...:) De most még újdonság. És örülök, hogy szép lett. Ezért muszáj megmutatnom... Legfeljebb ezután akkor mutogatom (majd) a kenyereimet, ha már nem a géppel sütöm, hanem én is úgy, mint az ügyesek:)) (De õszintén: egymagamnak miért csinálnék nagy munkát? Mert ha egy egész családnak sütnék, az más. Ebbõl meg még a ... |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Knédli, avagy a csehek tudnak valamitA héten eljött az idõ, hogy elkészítsem életem elsõ knédlijét. A
Zuram valamelyik nap dúlva-fúlva jött haza, mert már megint nem tudott
kényelmesen enni a "nudli bárban". Megint az orra elõl vitték el az
utolsó adag párolt káposztát illetve sült húst, úgyhogy másodszorra is
meghiúsult a szöttyös-sûlthúsos-pároltkáposztás knédlit projekt. Ez
így nem állapot - gondoltam magamban. Szegény ember nem maradhat knédli
nélkül. Így hát vettem egy jó adag karajt, káposztát és elõkerestem a
gondosan kijegyzetelt knédli receptet Maxtól. Bíztam benne, hogy ki
tudom majd magyarázni, mi is lesz ... |
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/knedl... |
Fehér kenyér- egyszerûenEzt a kenyeret még tegnap sütöttem, mert senkit nem bírtam rávenni, hogy elmenjen a boltba, és vacsorázni csak kellett valamit. :)) A receptet Mary konyháján keresztül E.Margit oldaláról hoztam. Köszönöm! :) Egyszerû fehér kenyér, nagyon finom lett. A héja kicsit ropogósabb, keményebb lett a kelleténél, ennek ha valaki tudja a titkát, mármint mitõl lesz puhább?, kérem, hogy ossza meg velem. :) Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/10/feh... |
PILLE KENYÉREz a kenyérke a nevét tõlem kapta...Miért? Mert olyan könnyû és puha, mint egy pille...Már-már szinte kalács jelleggel bír. Puha még a héja is, nem az a ropogós fajta. A holnapi kiránduláshoz éppen jó lesz majd. Olyan sok kenyér receptet kipróbáltam már, és mégis sikerül mindig valami újat ... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
CiabattaMa végre kenyeret sütöttem és nem gluténmenteset. Mikor a kisfiam beteg volt, akkor minden harmadnap sütöttem neki gluténmentes kenyeret. Nem variáltam semmit, a jól bevált recept szerint dolgoztam, amit már kívülrõl tudtam. Egyszer próbálkoztam egy gluténmentes túrós kenyérrel, de sajnos elrontottam.Elõször nem gondoltam arra, hogy felteszem a blogra a receptet, mert megtalálható máshol és nem ... |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/09/ci... |
Kenyér ahogy én készítem. Ötödik rész: Fehér kenyér 2.Ahol kellett volna kezdenem a teljesen sima öreg tészta ( nyanya) nélküli alap fehér kenyér recept. Ahol elkezdtem tanulni kenyeret sütni E. Margit oldalán ! Nagy köszönet érte Margitkának és a többi fórumozónak! Fenti linken van a receptje ennek a kenyérkének is:
Annyit változtattam rajta, hogy ment bele 2 kanál burgonya pehely, margarin helyett vajat tettem bele és a folyadék fele tej ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/MaryKonyhja/~... |
Rozskenyér és magyaros krémsajt reggelireVégre kipróbáltam az öreg tésztás kenyeret! Valóban nagy a különbség, a csak élesztõvel készült kenyér és az öreg tésztás közt. Az utóbbi sokkal finomabb, az állaga is könnyebb, lyukacsosabb. Maradni fogok ennél a változatnál, hisz nem sok fáradtság elõzõ nap készíteni egy adag kenyértésztát. Utána dobozban több napig eláll és egy-egy adagot kell belõle hozzátenni a készülõ kenyérhez. A sima fehér kenyér minden receptem alapja, Limara tanácsa szerint, érdemes ügyelni arra, hogy a teljes ... |
Tovbb a blogra ... mezesotthon.blogspot.com/2011/09/rozs... |
RozskenyérMegint kipróbáltam egy másfajta kenyeret, ez egy 30 perces rozskenyér, így találtam rá a Hoxa portál honlapján. Nagyon kíváncsivá tett és megsütöttem, így: Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/09/... |
Rozsos-lenmagos csavart kenyérVégre elmúlt az a nagy forróság, eljött a kenyérsütés ideje! Bár imádom a meleget én is, de kicsit jobban bírom, amikor esténként annyira lehûl a levegõ, és vele együtt a lakás is, hogy már be lehet indítani a sütõt. Blogszempontból van egy nagy hátránya azért az õsznek, mégpedig hogy nem tudok normális fényképet készíteni ezzel az egyszerû kis masinával. Mivel a kenyér elég jól ... |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/rozso... |
CSERÉPBEN SÜLT HAGYMÁS CIPÓTegnap vásárolni indultam egy nagyobb multiba, mert felmondta a szolgálatot a porszívóm...Porszívó nélkül pedig, nem élet, az élet, ugyebár.... Esküdt ellenségem a "Porcica"...Szóval, ott a multiban, jártamban-keltemben, kiválasztottam a számomra legmegfelelõbb masinát. Sebtiben betuszkoltam a dobozát ... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
DNK zsömle sokadszorraA látszat ellenére teljes kudarc lett megint a dagasztás nélküli zsömle kísérletem. Igaz, négy darabot gyanútlanul megettünk belõle, de mivel nem volt finom, a másik hármat nagy mérgesen kidobtam a szemétbe. Ahogy szoktam, most is hosszasan tanulmányoztam mások dagasztás nélküli kenyereit, zsömléit, fõleg persze Csincsilláét, de ... |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/dnk-z... |
Sonkás sajtos zöldfûszeres csavart kenyérMostanában elég gyakran sütök kenyeret és péksütiket, amit nagyon élvezek, mert a kelt tészták készítése megnyugtat, stresszlevezetésre nagyon tudom ajánlani. Ja és végre elkészítettem a Limaránál látott öregtésztát, nem felejtettem el, és abból is használtam fel a kenyérhez, még van belõle a hûtõben és azt hiszem ezentúl mindig lesz otthon ... |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/09... |
Lenmagos kenyérA River Cottage minden napra sorozata ihlette ezt a kenyeret, amiben egy egész részt szántak a kenyereknek. Elõször leírom az eredeti receptet, majd azt, hogy ebbõl kiindulva én hogyan csináltam meg a saját kenyeremet. Tehát az eredeti így szólt: 1 kg kenyérliszt 10 gramm szárított élesztõ ... |
Tovbb a blogra ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/... |
Olajbogyós-aszalt paradicsomos ciabattaHát ez a hülye blogger, meg az újításai... agyrém. Amúgyis elég régen írtam de most is 3 napba telt, mire összegyûjtöttem a türelmemet ahhoz, hogy nekiálljak végre rendesen... vagy csak a kolisnet volt szar, nem tudom, de sehogy nem tudtam írni a bejegyzés-ablakba... meh. Mostanában nem nagyon brillírozok, mert elkezdõdött a suli, a kínai szak gólyája lettem (ah milyen jó nekem, nincs még egy ilyen hülye a világon, hogy japán szak befejezése után kínaira menjen... nyehe) és alig van energiám ... |
Tovbb a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2011/09/olaj... |