Teljes kiõrlésû kenyér, a Kenyér Világnapja alkalmából.
sponsored links
Limara a napokban a facebook-on meghírdetett egy mozgalmat abból a célból, hogy okt. 16.-a a Kenyér Világnapja alkalmából minél többen süssünk kenyeret. A felhívás úgy szólt, hogy mindenki süssön két kenyeret, melybõl az egyiket ajándékozza el. Én nagyon ritkán sütõk, sõt enni is csak elvétve eszem kenyeret, de ennek a meghívásnak mindenképpen szerettem volna eleget tenni. Két kenyeret sütöttem, az egyik a jólbevált fehérkenyér receptje alapján készült, melyet aztán a szomszédba el is ajándékoztam. Igaz azért elmondtam, hogy milyen alkalomból sütöttem nekik is kenyeret, nehogy a végén még félreértés legyen ebbõl a gesztusból. Nagyon örültek a frissen illatozó kenyérnek. A másik kenyeret pedig magunknak sütöttem, és ez már teljes kiõrlésû lisztbõl készült. Már egyszer sütöttem ebbõl a lisztbõl kenyeret, akkor a kenyérsütõgépben és nem voltam tõle elragadtatva. Most viszont csak a dagasztást bíztam a gépre, majd kelesztõtálba kelesztettem, és jénaiban sütöttem meg a sütõbe. Gyönyörû szépen megsült, a héja ropogós, a belseje pedig puha, és nagyon finom.
Hozzávalók: ...