CSERÉPBEN SÜLT HAGYMÁS CIPÓ
sponsored links
Tegnap vásárolni indultam egy nagyobb multiba, mert felmondta a szolgálatot a porszívóm...Porszívó nélkül pedig, nem élet, az élet, ugyebár.... Esküdt ellenségem a "Porcica"...Szóval, ott a multiban, jártamban-keltemben, kiválasztottam a számomra legmegfelelõbb masinát. Sebtiben betuszkoltam a dobozát a bevásárlókocsiba és elégedetten indultam el az ételek felé. Utam a kertészeten keresztül vezetett át, és egy jó konyhatündér, nem csak úgy egyszerûen lát, hanem néz, egy másik szemével is. Megláttam az éppen rendezés alatt álló polcon, egy ott árválkodó terrakotta kaspót...Persze nem egy virágot képzeltem el benne, hanem egy cipót...Nem tudom miért, de rögtön azt láttam meg benne képzeletben. Persze, hogy megvettem. Így született meg a tegnap esti hagymás cipócska. Haza érve, gyorsan víz alá dugtam és ameddig kelt a cipónak való, addig jól átnedvesedett. Ez azért szükséges, hogy a kaspó a forró sütõben, ne robbanjon szét. Nagyon finom, igazi cipócska sült benne....
Hozzávalók: egy 20-25 cm átmérõjû kaspó, 20 dkg rozsos liszt keverék, 40 dkg sima liszt, 1/2 kocka friss ...