Bagett 1.0

2011-10-11

sponsored links


Múlt pénteken tettem szert a bagett sütõre. Elsõre a dobozon olvasható receptet sütöttem meg...nagyjából, mert kicsit azért alakítottam rajta. Nem lett rossz, de kicsit sem hasonlít az igazi francia bagettre, szóval még kísérletezek tovább. A sütõ viszont zseniális:) 

Bagett 1.0
Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt (CH 381,5g)
1 tk só (CH 0,0g)
10 dkg vaj (CH 0,4g)
2,5 dl tej (CH 11,5g)
fél kocka friss élesztõ (CH 0,0g)
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk (a vaj puha legyen), majd letakarva hagyjuk megkelni. Ezután megformázzuk a bagetteket és az enyhén meglisztezett sütõformába tesszük. Ismét hagyjuk megkelni, majd tetejét bevágjuk és vízzel alaposan bespricceljük. 200 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük. Majd megpróbáljuk kivárni amíg kihûl.

A formázáshoz az alábbi videó nyújtotta a ...

Folytats a blogon ... gumimacik.blogspot.com/2011/10/bagett...

sponsored links

Keres?s