Rozskenyér és magyaros krémsajt reggelire

2011-09-30

sponsored links


Végre kipróbáltam az öreg tésztás kenyeret! Valóban nagy a különbség, a csak élesztõvel készült kenyér és az öreg tésztás közt. Az utóbbi sokkal finomabb, az állaga is könnyebb, lyukacsosabb. Maradni fogok ennél a változatnál, hisz nem sok fáradtság elõzõ nap készíteni egy adag kenyértésztát. Utána dobozban több napig eláll és egy-egy adagot kell belõle hozzátenni a készülõ kenyérhez.
A sima fehér kenyér minden receptem alapja, Limara tanácsa szerint, érdemes ügyelni arra, hogy a teljes kiõrlésû lisztet kb. 30%-ban keverjük a fehér liszthez.  A következõ arányokkal, nagyon finom, puha, lyukacsos kenyeret fogunk kapni. A rozskenyér mellé ismét készítettem krémsajtot, ezúttal magyaros változatban. Ugyanúgy készült mint a  korábbi házi krémsajtok, kevés paprikakrémmel, sóval, borssal és vöröshagymával ízesítettem.

Rozskenyér (kenyérsütõgépben)

Hozzávalók:
280 ml víz
1,5 tk. só
1 evk. ecet
2 evk. olaj
20 dkg rozsliszt
30 dkg kenyérliszt
1 tk. cukor
1 dkg élesztõ ...

Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2011/09/rozs...

sponsored links

Keres?s