Magos graham bucik
sponsored links
Ujabban leszoktam a kenyérsütésrõl, ugyanis a déli ebédhez soha sem fogyasztunk kenyeret, s reggelire, vacsorára pedig sokkal jobb, ízletesebb a zsömle, vagy a mostani buci. Könnyen törhetõ, harapható, vágható. Egyszóval nálunk mostanság csak akkor sül kenyér, ha a gyerekek is itt ebédelnek, mert õk bizony kenyérpusztítók :-)
A buci tésztáján -a kenyérhez képest- semmit sem változtattam, csupán csak a formázásában térnek el és a sütési idõ rövidül le. Azért leírom, hogy mibõl áll össze:
1,7 dl langyos víz
2 evõkanál olaj
18-20 dkg graham liszt (ahogy sikerül a mérlegbe kanalazni)
40 dkg kenyér liszt (ha nincs BL 80-as kenyérlisztünk, akkor 15 dkg rétes + 25 dkg BL55-ös)
1 nagyobb mérõkanál só (kb 2 teáskanál)
egy csipet cukor,
2 dkg friss élesztõ
30-35 dkg kovász (elhagyható)
Így sorrendben rakom a dagasztó gép edényébe. 10 perc dagasztás, 20 perc pihentetés, 5 perc dagasztás. Kelesztõtálban ...