Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Halas, herkentyûs ételek
sponsored links
Tonhalas- paradicsomos töltött batyuSok blogot olvasok szívesen, ezek közül az egyik kedvencem a Tarka Bárka. Nagyon sok halas recept található rajta és külön kitérnek a szerzõk a gyerekek hal fogyasztására is. Én is igyekszem a gyerekeknek minél többször halat adni, szerencsére nagyon szeretik. Az alábbi recept is különösen ... |
Tovbb... |
Lazac almás káposztával és wasabis majonézzelA Stahl magazin õszi számában találtam ezt a receptet, mint 20 perces gyors vacsora. Elég kételkedve fogadom az ilyen turbó, ámbár elegáns ételeket, mert a végén valamelyik majd nem stimmel... Meglepett, meg kell, hogy ... |
Tovbb... |
Natúr és rántott pontyRégen volt már halacska! Sajna, már csak a fagyasztóból került elõ. Kinek rántva, kinek csak fokhagymásan készült. ... |
Tovbb... |
nincs címEz az ételt is még az októberi Kifõztükbe készítettem. A meglepetés a hirtelen ötlettõl vezérelt, rizsbe kevert alma, illetve az abból létrejött köret volt; nagyon finom lett, friss, üde ízû, érdemes kipróbálni!:) Harcsa párizsiasan ... |
Tovbb... |
Tonhalas, újhagymás pupusaHa ettetek már gyorsan elkészítehtõ, finom ételt...!!! Hmmm....Ez a pupusa pont ilyen! Vikinél láttam a receptet, elkészítettem, mely jött, látott, gyõzött és újrázásért kiált! ... |
Tovbb... |
lepényhal* meleg vinaigrette-el*** sima (európai) lepényhalból (Pleuronectes platessa/plaice), nem Limanda limanda/common dab-ból, ami veszélyeztetett faj, ugye. **a cím szó szerinti fordítás, a póréhagymás köretnek nyilván semmi köze a világon a vinaigrette-hez, de annyira jó ... |
Tovbb... |
Mindmegette vol. 2 - II.Ismét véget ért a receptverseny a Mindmegette.hu-n. Sikerült ismét egy csokikurzust nyernem, már csak azt nem tudom, melyik receptemmel :) Azért feltöltögetem lassan az összes nevezettet ide is, kettõt már feltettem ide, most a másik hármat osztom meg veletek. ... |
Tovbb... |
Zöldalmás-kapros lazacpástétom |
Tovbb... |
Paradicsomos szardínia polentávalAz alábbi paradicsomos szardínia a környékünkön, sõt, elsõsorban Grado és Marano környékén közkedvelt étel. Eredetileg a “cucina povera” vagyis a szegényebb rétegek konyhájának remeke, ma már szinte az összes tengerparti trattoria étlapján megtalálható. Általában egész szardíniákkal készül, így ... |
Tovbb... |
GrapefruitA celsus.hu-n épp folyamatban van egy verseny, ahol a grapefruit került elõtérbe. Már egy receptet küldtem nekik, melyet a párom szülinapjára fõztem, de nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy még egy kísérletet tegyek. Ezúttal tonhalat választottam. Az utóbbi idõben eléggé elhanyagoltam a ... |
Tovbb... |
Pontypörkölt ebédreHozzávalók: 1 kg ... |
Tovbb... |
A világ hallevesei XX. - Spanyolország II. - Almériai hallevesEzt a hallevest csak a mi tartományunkban készítik és szerintem itt sem mindenki ismeri, pedig nagyon finom, és a hûvös õszi-téli idõszakban igazán jólesik egy forró leves, úgyhogy nem árt bõvíteni a (hal)leves repertoárt. Almériai halleves Hozzávalók (4 személyre): 1 db kb. 1 kg-os ördöghal, 1 db ... |
Tovbb... |
Magokkal rántott ponty petrezselymes burgonyával |
Tovbb... |
Savanyú halcsorbaCsorba (ciorbã) savanyított leves a román gasztronómiában Savanyú ételre vágytunk. A minap láttam a TV-ben a Gasztroangyal Erdélyben forgatott adását, abban ... |
Tovbb... |
Szegedi halászléSzegedi halászlé ahogy én készítem. Hozzávalók 4 személy részére: 1,5 kg hal és hozzá halbelsõség (ikra, tej - de ez nekem nem volt) ... |
Tovbb... |
chowder - a hallé másképpmár nem is szeretem a füstölthal-szagot. |
Tovbb... |
Szezámmagos lazackockák balzsamos zellerrel és vaníliás karfiolpürével |
Tovbb... |
Paradicsomos rizottó ördöghallalImádom a rizottót készíteni. Nekem igazi kikapcsolódás, mikor kavargatom. A felszálló illatokról nem is beszélve. Még találunk a piacon szabadföldi paradicsomot, zamatos, finom példányokat. Én a szüleim kertjébõl kaptam, azzal készült ez a rizottó. Ördöghalat tettem még bele. Igazi nyáridézõ ebéd kerekedett belõle, de vacsorának ... |
Tovbb... |
EGÉSZBEN SÜLT SÜLLÕ ROZMARINGOS BURGONYÁVAL ÉS SÜLT KÁPIA PAPRIKÁVAL |
Tovbb... |
A kedvenc garnélás mártásom spagettivel :)
Legnagyobbikom Barátnõje tudja, hogy imádom a tengeri herkentyûket. Azt is tudja, hogy leginkább akkor szoktam venni, ha akciósat találok, mert amúgy elég húzós az ára. A múltkor a Metro áruházból telefonált, hogy van fél kilós koktél rák és 450 gr-os tenger gyümölcsei nagyon kedvezõ áron, hozzon-e 1-1 csomaggal? Hát persze, hogy ... |
Tovbb... |
Együnk meleg fürdõt!Miért nevezik azzurri-nak az olasz válogatott focistákat és
sportolókat, miközben Olaszország zászlója zöld, fehér, piros? A
Savoyai-dinasztia színe volt az azzurro vagyis savoyai-kék: az ország
egyesítésében fontos szerepet játszó uralkodó család jele egy fehér
pajzs volt vörös kereszttel kék alapon. A Savoyaiak uralkodásának idején
... |
Tovbb... |
Narancságyon sült pisztrángNarancságyon sült pisztráng Hozzávalók 4 fõre: 1 kb. 7-800 grammos belsõségektõl megtisztított pisztráng, 1 cikk fokhagyma, 2 kezeletlen narancs, egy szál angol zeller, só, frissen õrölt feketebors, 3-4 rozmaringág, extra szûz olívaolaj vagy vaj A narancsokat fél cm vastagon felszeleteljük, és a szeletekkel kibélelünk egy tûzálló tálat. 1-2 szeletet félreteszünk. A pisztrángot ... |
Tovbb... |
Füstölt lazac-salátaegy adag skandináv füstölt lazac (ezt is az ALDI-ból szoktam venni) egy nagy, szabadföldi, érett paradicsom vékony cikkekre vágva fél piros kaliforniai paprika csíkokra vágva ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 348. nap |
Tovbb... |
Lazac salátaAz avokádó - garnéla egy klasszikus nagy páros, de az avokádó a lazaccal is kitûnõen harmonizál. Dr. Young Ph csoda c. könyve ódákat zeng az avokádó jótékony hatásairól, és a lazacról is azt írja, hogy savasít bár, de tele értékes olajokkal - amik egyébként lúgosítanak -, úgyhogy heti ... |
Tovbb... |
Zöldborsós tonhalEz egy nagyon egyszerû étel, de jó ízkombináció! ;) A recept: (2 adag)
|
Tovbb... |
Paella tenger gyümölcseivel (Paella del mar)Még mindig tart a grillszezon ha úgy vesszük. Az idõ jó, nincs hideg még este sem, úgyhogy akinek kedve tartja nyugodtan szervezhet még kerti grillpartyt, vagy akár egy paella fõzést a szabadban. Annál is inkább itt az ideje egy tengeri herkentyûs ételnek, mivel október van, ami "R"-betûs hónap lévén, klasszikus kagyló ... |
Tovbb... |
Paprikás pisztráng tekercs cukkínis-paradicsomos sárga lencsével és szezámos padlizsánkrémmelA haltekercs a pisztráng- ill. szaiblingfilének egy igazán elegáns tálalási formája. Feltekerhetõ önmagában is, én viszont szívesen rejtek bele szezontól függõen zöldfûszert, mint pl. bazsalikomot vagy medvehagymát. A zöldfûszerek egyrészt nagyon szépen beleivódnak a halfilébe, másrészt viszont vékony természetüknél fogva nem is vastagítanak magán a tekercsen. Ezúttal egy kissé ... |
Tovbb... |
Keleti fûszerezésû hal citrus mártásban... fehérboros-újhagymás krumplival... Bocsi a képekért, de munka után mire elkészülök az ételekkel már beesteledik, így ennél jobb képekkel nem tudok szolgálni:( Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
PITE PÓRÉHAGYMÁVAL ÉS FÜSTÖLT FOLTOS TÕKEHALLALNagyon sokáig gondolkodtam, hogy ez a recept szerepeljen-e ezen a blogon, hiszen pontosan ezért indítottam el angol nyelvû blogomat, a Multiculti Kitchen-t, mert számos alapanyagról azt gondolom, hogy otthon kisebb tortúra a beszerzése. Ilyen lehet az itt felhasznált smoked haddock is. De aztán arra gondoltam, hogy talán ... |
Tovbb... |
"Bakonyi" süllõfilé - ahogy én gondolom :)
Tegnap fõzõszünetet tartottam, mert Középsõm ragadta magához a fakanalat :). Isteni levest fõzött hagyományosan Mama 2 kapirgálós falusi csirkéjének aprólékából (amit a mélyhûtõben talált), sok zöldséggel, csigatésztával. Második fogásnak pácolt csirkemell szeleteket sütött. 4 fél csirkemell filét szeletelt fel, bepácolta ... |
Tovbb... |
Világ hallevesei XIX.- Magyarország VII.- Tiszai halászléMég mindig Magyarországon vagyunk, most a Tisza felsõ szakaszán, home, sweet home…. A recept és a megszokott gyönyörû fotó Gabi munkája. A Bárka egykori szerzõjére nagy feladat vár: hamarosan megszületik a második kisbabája, ezért itt külön is szívbõl gratulálunk nekik! A tiszai halászlé legfõbb ismérve a passzírozással készülõ alaplé, ami többféle halból készül. A ponty és ... |
Tovbb... |
nem parenyicaaz egyébként már haladógurman-szinten levõ házastársam ma reggel annyit bírt mondani a mozarellakrémemre, hogy: hát, ez nem egy parenyica... . (gondolom, itt az egyszerûségére próbált utalni.) mélyen elgondolkoztam, hogy megérdemli-e egyáltalán a citrommal és kakukkfûvel sült ... |
Tovbb... |
Currys pontyEddig még semmi különleges nem készült a hét eleji nagy fogásból, csak a már bemutatott halászlé, tepsis sült hal, meg rántott hal. Az éjszaka viszont nem bírtam aludni, ezért néztem a Tv-Paprika adását ahol currys tengeri halat készített éppen valaki, persze kókusztejjel, meg ilyesmikkel. Aztán nagy nehez elaludtam, de ... |
Tovbb... |
Gombás paradicsommártással sült nyelvhal filéGombás paradicsommártással sült nyelvhal filé Hozzávalók 4 fõre: 4 db kb. 120-150 grammos nyelvhal filé, 120 g gyûrûs tuskógomba (vagy más gomba), 200 g hámozott, darabolt paradicsom, 50 ml száraz fehérbor, 1 ágacska rozmaring, 1 cikk fokhagyma, extra szûz olívaolaj, só A gyûrûs tuskógombát megtisztítjuk, és forró, száraz serpenyõbe téve a kés pengéjével kissé szétnyomott ... |
Tovbb... |
Zabpelyhes tonhalfasírtEgyszer már csináltam egy tonhalfasírtot, de nem emlékeztem, hogy hogy kell csinálni, és mivel nem volt netem, ezért nem tudtam visszanézni. Így csináltam, ahogy gondoltam, és teljesen másmilyen lett :P -, de nagyon finom! ;) A recept: ... |
Tovbb... |