Szegedi halászlé
sponsored links
Szegedi halászlé ahogy én készítem.
Hozzávalók 4 személy részére:
1,5 kg hal és hozzá halbelsõség (ikra, tej - de ez nekem nem volt)
4 fej vöröshagyma (jó nagyok voltak)
2 evõkanál saját darálású pirospaprika
1 db paradicsom
2 db zöldpaprika
2 evõkanál zsír
só
1,5 kg hal és hozzá halbelsõség (ikra, tej - de ez nekem nem volt)
4 fej vöröshagyma (jó nagyok voltak)
2 evõkanál saját darálású pirospaprika
1 db paradicsom
2 db zöldpaprika
2 evõkanál zsír
só
A híres szegedi halászlé fõzésénél a jó sûrû alaplé elkészítése az elsõ lépés. (én is ezt követtem) A finomra vágott hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a halak közül az apróbbakat, a fejet, farkat, uszonyokat kezdjük el kevés vízben fõzni a paprikával és ...