Currys ponty
sponsored links
Eddig még semmi különleges nem készült a hét eleji nagy fogásból, csak a már bemutatott halászlé, tepsis sült hal, meg rántott hal. Az éjszaka viszont nem bírtam aludni, ezért néztem a Tv-Paprika adását ahol currys tengeri halat készített éppen valaki, persze kókusztejjel, meg ilyesmikkel. Aztán nagy nehez elaludtam, de álmomban csak foglalkoztatott a dolog, reggelre meg is született az ötlet, hogy currys pontyot fogok készíteni. Igaz nem mertem sok halat beáldozni , csak 55 dkg-ot, hogy keveset kelljen kidobni, ha nem ízlik a családnak.
Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma apróra vágva, kevés olaj, 1,5 evõkanál (rétes) liszt, 1 púpos fehér kanál hot madras curry por, 1 kávéskanál chilipor, õrölt bors, ételízesítõ és/vagy só ízlés szerint, kb. 8 dl - 1 liter forró víz, 55 dkg gyengén ...