A kedvenc garnélás mártásom spagettivel :)
sponsored links
Legnagyobbikom Barátnõje tudja, hogy imádom a tengeri herkentyûket. Azt is tudja, hogy leginkább akkor szoktam venni, ha akciósat találok, mert amúgy elég húzós az ára. A múltkor a Metro áruházból telefonált, hogy van fél kilós koktél rák és 450 gr-os tenger gyümölcsei nagyon kedvezõ áron, hozzon-e 1-1 csomaggal? Hát persze, hogy igent mondtam, mert mindennek ellen tudok állni, csak az ilyen kísértésnek nem :). Azóta viszont alkalom nem volt, hogy elkészítsem. De ma már nem bírtam türtõztetni magam és isteni fokhagymás-petrezselymes-fehérboros-tejszínes mártást készítettem a gyönyörû rózsaszín rákocskákból, hozzá spagettit fõztem. A recept már szerepel a blogomon ITT, de azért volt némi kis eltérés (elfonnyadt a friss petrezselyemzöldem maradéka a hûtõben, éppen csak annyi szépet találtam, amit a tányéron a tészta tetejére tudtam biggyeszteni, ezért kénytelen voltam szárítottat használni).
Ezek kerültek ma a mártásba: 5 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, 50 dkg fagyasztott koktélrák, 1 fehér kanál szitált ételízesítõ (helyette ízlés szerint só is használható), kevés õrölt bors, 1 csapott evõkanál rétes liszt, 1 dl 30 %-os tejszín, 1 dl száraz fehér ...