PITE PÓRÉHAGYMÁVAL ÉS FÜSTÖLT FOLTOS TÕKEHALLAL
sponsored links
Nagyon sokáig gondolkodtam, hogy ez a recept szerepeljen-e ezen a blogon, hiszen pontosan ezért indítottam el angol nyelvû blogomat, a Multiculti Kitchen-t, mert számos alapanyagról azt gondolom, hogy otthon kisebb tortúra a beszerzése. Ilyen lehet az itt felhasznált smoked haddock is. De aztán arra gondoltam, hogy talán olvassák sokan mások is más országokban, ahol viszont könnyen beszerezhetõ. És persze megemlíteném a Budaörsi Halpiacot is, mint lehetséges beszerzési forrást, elvégre ha valakiben, bennük lehet bízni!
Errefelé két változata létezik, a sárga és a fehér színû. Ennél az ételnél a fehér preferált, de természetesen sárgával is mûködik.
A recept alapja Rick Stein Fish and seafood címû könyve volt, kisebb-nagyobb változtatással éltem csupán.
6-8 személyre
Hozzávalók:
20 g vaj
225 gr póréhagyma
350 gr fehér színû smoked haddock
2 babérlevél
kis csokor snidling vagy petrezselyem
3 tojás
300 ml tejszín
15 gr frissen reszelt parmezán ...