Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Édes Napok a VárbanEzen a néven zajlik csokoládé- és édességfesztivál jelenleg a Várban. Péntek este voltam ott (nem tudtam, de 9 után nem szednek belépti díjat, így ... |
Tovbb a blogra ... gasztrojazz.blogspot.com/2011/09/edes... |
Szülinapi torta !Ez volt a kis unokám szülinapi tortája! Mondanom sem kell hogy legelõször a cukrokat szedte le,majd utánna kerûlt kóstolásra a torta ! Ennek a tortának az elkészítésében sok ötletet és technikai megoldást böngésztem Kiskukta torta blog nézegetése közben amit részben sikerûlt megoldanom. Eddig még marcipánt nem készítettem csak most elõször, a kis versenyautó ötletét is ott ... |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/09/... |
VKF 44. Összefoglaló!Elkészültem az összefoglalóval, átnéztem a majd félszáz blogot, linket, amit kaptam. Egy élmény volt, rengeteg jó és hasznos recept került posztolásra, amit minden részt vevõnek nagyon szépen köszönök. Úgy látom a téma mindenkit érint. Az összefoglalás egy posztban kerül, de kategorizáltam a recepteket. A képeket letöltöttem a weboldalakról, de volt, ahol ez nem sikerült jpg.ben, így azoknál nem jelenik meg a kép. A blogra kattintva látható lesz, úgyhogy érdemes mindenkinek a blogját ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA... |
Édes Napok - csokoládé és édesség fesztiválPénteken voltam a csoki fesztiválon. Bemutatót nem láttam, de körbenéztem, és megkóstoltam jó sok csokit. :) A legfinomabb a Gombóc Artúros tejcsoki és a Lindt csoki volt, viszont a Bonbonetti (zserbós, karamellás, trüffeles) szaloncukrai nekem nem ízlettek. Megkóstoltam az ország tortáját is. Finom volt, majd egyszer talán elkészítem, ha lesz Zila formám ... |
Tovbb a blogra ... florakonyha.blogspot.com/2011/09/edes... |
Õszváró ebédHiába van szeptember közepe, még mindig 30 fok van, alig lehet megmaradni a konyhában. Gondoltam, készítek egy kis õszies hangulatú ebédet, hátha attól tényleg megérkezik az õsz. Ízükben és színvilágukban is a kedvenc évszakomat idézték a mai ételek. Zalai gombaleves: Ez a recept a Kifõztük magazin szeptemberi számában szerepelt. Nem teljesen azonos az én receptem vele, de az biztos, hogy ... |
Tovbb a blogra ... fejefoz.blogol.hu/?perm=3788046 |
Kukoricás, tonhalas óriás kagylótésztaÍme, egy recept, ami eddig nem került publikálásra. Nem azért, mert... na jó, lusta voltam. Pedig finom és egyszerû. Hozzávalók: személyenként 8-10 db óriás kagyló - csomagoláson a szénhidrát tartalom 1 doboz tonhal konzerv ... |
Tovbb a blogra ... frogfoodie.blogspot.com/2011/09/kukor... |
BorsókrémlevesVan az a bizonyos tasakos leves reklám, amiben válogatott alapanyagokból készült és bazsalikommal ízesített, ellenállhatatlan zöldborsókrémlevest ígérnek. Az instant vagy félkész termékekrõl nincs túl jó véleményem, fõleg, hogy újabban a legegyszerûbb ételek is kaphatóak mû változatban. Pedig ez csak borsóleves, a magyar konyha egyik legegyszerûbb étele, a borsófõzelékhez hasonlóan. Elkészítéséhez alig néhány hozzávalóra és kevés idõre, konyhai tapasztalatra van szüksége. Ezeknek az instant ételeknek az lenne elvileg a céljuk, hogy idõt spóroljunk, és nem, az, hogy mindenáron minden ételbe kerüljön ... |
Tovbb a blogra ... mezesotthon.blogspot.com/2011/09/bors... |
Búzacsírás, négy magvas panírMa a vegán panírba tettem búzacsírát és magokat is. Egyébként a szokásos módon készítettem a rántott padlizsánt: vízbe áztattam a padlizsánt, hogy "ragadjon rá a liszt", majd lisztbe forgattam, ezután jött a vegán panír keverékbe mártás (=grahamliszt+fokhagyma+kurkuma+víz+búzacsíra+só--mindebbõl sûrû palacsintatészta készült), majd a ... |
Tovbb a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/09/bu... |
Fûszeres sütõtök-krémlevesAkár mit is mûvel az idõ, számomra már visszavonhatatlanul õsz van. Minden porcikámban érzem a megváltozott idõt, más a levegõ illata, mások az éjszaka hangjai, mások a fények. És ezt még a napközbeni 30 fok sem tudja megváltoztatni. Én ilyenkor kezdek igazán magamhoz térni, megtelni energiával. Néhány napja betakarítottuk a sütõtök termést és a halloween tököt. Elég korainak éreztem még a dolgot, de a szárazság miatt nem volt ... |
Tovbb a blogra ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/0... |
Rigatoni toszkán vaddisznóraguvalToszkánaszerte igen elterjedt elõételként a húsos tészta, ami általában marhahúst, vaddisznót vagy vadmadarat jelent. A Chianti vidékén hagyományosan szélesmetélttel készült, de mára már sehol sincsenek ilyen szabályok, ez a szósz jól tapad a bordázott tésztákon is - amúgy meg nem volt kedvem tésztát gyúrni, ezért maradt a rigatoni. Így is nagyon jó. |
Tovbb a blogra ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/09/rig... |
Familypark AusztriaSoproni nyaralásunk 2. napján mi mást is tehettünk volna, mint átrándultunk a közelében lévõ Familyparkba. Ez volt az a program szerintem, amiért a lányok Sopront választották. Nem mintha újdonság lett volna számukra... 2006-ban fedeztük fel magunknak ezt a helyet. Évente többször is kilátogattunk ide, sõt volt olyan is, amikor az élményeink hatására az egész ovis csoportnak szerveztünk kirándulást. Én ezt a helyet jószívvel ajánlom minden kisgyerekes család figyelmébe, akár ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... |
Cukkíni krémlevesSajnos van egy kis elmaradásom, ami a blog írását illeti. A nyáron a konyhában sem voltam túl aktív, a panelban szinte kibírhatatlan volt az idõ, ezért eszem ágában sem volt odaállni a tûzhely elé. Ez a cukkíni krémleves nemrég készült. Korábban már volt ilyen a blogban, de azt akkor Anyu készítette, ezt pedig most én. A végeredmény meglepõen jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlett. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... fejefoz.blogol.hu/?perm=3788029 |
citromos tonhalas pizza rukkolávalha másnapos vagyok, mindig pizzát akarok enni. na jó, néha csípõs - savanyú levest, néha sajtos tésztát, néha pogácsát is. de pizzát, na azt mindig. kólával, hozzá filmnézés, közben elalvás, a nyál a párnára csorog, a szememen bugyborékol ki a szénsav, a gyomrom pedig megnyugszik lassan és hálás lesz a sok - sok szénhidrátért és zsírért, amivel ... |
Tovbb a blogra ... citromdiszno.blogspot.com/2011/09/cit... |
RépatortaRégen ki akartam már próbálni, tegnap vendégeink voltak, itt volt az alkalom. Hozzávalók: - 3 közepes répa (vagy 2 nagyobb) - 4 evõkanál cukor - 2 evõkanál olaj ... |
Tovbb a blogra ... glutenmentesen-andi.blogspot.com/2011... |
Marhaszelet "tõkepénzes" módraNagyon érdekes, hogy a 19. században hazánkban tevékenykedõ francia szakácsok ismerték fel elõször, mit kell tenni a magyar konyha érdekében. Az uralkodó osztrák?francia hatás úgy ellensúlyozható, hogy az úri és az ipari konyhák választékát népi ételekkel kell fölfrissíteni. A paraszti ételek fûszeres, nehéz és zsíros voltát elõzõleg "megszelídítették". Ezáltal egyéni stílusú magyar gasztronómiát lehetett elõvarázsolni. |
Tovbb a blogra ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/09... |
Trópusi kakaóvajas testápoló, házilagMostanában nem a kulináris élvezetek játszanak nálam fõszerepet, a konyhában sem voltam heteken át, de azért találtam néhány félre tett "konzerv" anyagot, amit szívesen megosztok veletek. Ez a trópusi krém, bár remek konyhai alapanyagokból készült, nem evésre, hanem testápolásra való, legújabb hóbortom szerint ugyanis elkezdtem házi krémeket gyártani. Alapja a kakaóvaj, amit nemcsak sütibe, de testápoló/arcápoló krémekbe is mindig szerettem, ha meglátom a cocoa butter ... |
Tovbb a blogra ... csatni.blogspot.com/2011/09/tropusi-k... |
Zöldszószos tészta pirított sonkávalEzt az ételt ismét a pesto ihlette, de ezúttal kissé másképp készítettem, nagyon finom lett! Bár (szerintem a színe miatt) a napköziben a gyerekeknek nem tetszett, amikor a dobozt kinyitottam :)) Sok petrezselyem, fenyõmag, sovány sonka, teljes kiörlésû tészta - szóval nagyon tápláló és igen alacsony kalóriatartalmú étel. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/09/zoldsz... |
Szalakális (házi krémes)Inkább nevezném, ezentúl szalakálisnak, úgy is sokk volt a sütése. Az eredeti receptben házi krémes volt a neve, de szerintem ez egy sima finom sütemény. És miért volt sokk? Mert most használtam életemben elõször szalakálit és nem tudtam, hogy sütés közben ennyire borzalmas szaga lesz. Bekeverés közben már éreztem valamit, de álmaimban sem gondoltam, hogy ... |
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/09/szala... |
Dán rozskenyér |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/09... |
Rendhagyó karalábéleves: édesen, krémesen, tartalmasan, lisztmentesen.Nem szokványos elkészítése ez a karalábélevesnek. Nem kellene visszahõkölni elsõ körben attól, hogy karajcsonttal és ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Kozmetikumok a konyhából - házi körömvirág krémHa valaki követi a blogot, tudja, hogy én karácsonyra általában saját készítésû ajándékokat adok a fontosaimnak. Ezek nem amolyan haszontalan dolgok, mint a 158. saját festésû doboz, hanem vagy ehetõ, vagy valamire használható, dolgok. Már tavaly is terveztem, hogy készítek házilag körömvirág krémet, de akkor elmaradt. Most viszont idõben kezdtem hozzá ennek a "hatalmas mûveletnek", azaz idõben eszembe jutott, hogy most virágzik a körömvirág, most kell valakinél kalapolni érte... Elsóhajtottam magam a ... |
Tovbb a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/09/kozme... |
Szalámi csemegeTegnap ebéd készítés közben összedobtam egy kis csemegét,amit szaláminak neveztem el.Volt egy régóta õrzött receptem,ahol fura néven szerepelt,nem is értem miért kapta ezt a nevet: Bagoly szezámos roládja.Picit belenyúltam most is a receptbe és pár perc alatt összeállítottam a 2 kis rúd szalámit,amik aztán bekerültek 4 órára a hûtõbe és délutánra különleges finom kis csemegévé értek össze az ízek. Egészséges,de legközelebb méz és vaj nélküli változatot is készítek majd. Szalámi csemege ... |
Tovbb a blogra ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/09/s... |
Kókusztejes szilvacsatniA szilvacsatninak sok erényét tudnám felsorolni, de fotogénnek sajnos nem nevezhetõ. A szilvát egyik nemzeti kincsünknek tekintem, mely jelentõs mértékben meghatározza a magyar konyha ízvilágát: gondoljunk csak a szilvás gombócra, a sûrû szilvalekvárra, az ebbõl készült buktára, egyéb süteményekre. Folytathatnám a sort a befõttekkel, a fokhagymával töltött ecetes szilvával, és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a szilvapálinkával - hogy csak a ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/09/18/ko... |
Túrós zebratortaA sima változatát már készítettem többször, de nemrég Barbinál láttam meg ezt, és mivel szeretjük a túrós sütiket, ki is próbáltam. Pillanatok alatt elfogyott. Köszi Barbi! :) Hozzávalók: A tésztához: ... |
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/09/tur... |
Natúr paradicsomléIdén kísérletezgettem, hogy mi is lenne, ha nem tennék tartósítószert a paradicsomlébe. És mi lett? Hát tartósítószermentes paradicsomlé! Két adagot fõztem két külön alkalommal, és kétféleképpen is jártam el. Elõször nem mertem csupán a szárazdunsztra bízni a dolgot, de másodjára felbátorodtam. Elõször a kihûlt paradicsomlevet üvegekbe töltöttem, és fazékba állítva ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/09/n... |
Tölcséres pizzaNem, nem én sütöttem. :))) Csütörtökön a Mammutban jártam ahol ünnepélyes keretek közt Olaszország, Marokkó, Kanada, Dél-Korea, Libanon, és Japán után megnyílt az elsõ budapesti KonoPizza étterem, melyet hamarosan egy újabb követ majd ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... |
CSOKOLÁDÉ MOUSSE KEHELYVendégeim jönnek ma, és nekik kedveznék ezekkel a krém-kehely desszertekkel. Finom, mogyorós-kakaós piskóta, csokoládé habbal rétegezve. Ártatlan kényeztetés a kalóriákkal...Talán egy adag, nem is annyira veszélyes, de hát mi nõk, ezt megérdemeljük... Hozzávalók 6 ... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
Citromos sütemény Mamma Agata receptje nyománMa tartottunk egy kis nosztalgianapot. Sütöttünk pizzát, és mellé ezt a dél- olasz süteményt. Sorrento, Amalfi a citromok és az örök napsütés földje, igazi mesébe illõ hely. Mamma Agata az Amalfi parton él, Ravelloban. Ha a közelben nyaralunk, akkor lehet jelentkezni a fõzõiskolájába. Helyi specialitásokat készíthetünk el vele és megmutatja azt is, hogyan készül a jó limoncello. Sikerült Neranoban házi limoncello-t kóstolni, össze sem lehetett hasonlítani az üzletekben kapható limoncello-val. Ha jól ... |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/09/ci... |
Hétvégi receptajánló!!! Halas rétes cukkinivel-gombával és sajtmártással.Az idõjárás jelentés szerint ez lesz az utolsó nyárias hétvégénk, így ma nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ ebédet sütöttem, és már indultunk is egy délutáni kerékpártúrára. Ennél fogva, csak ilyen késõn jutottam ide, hogy megosszam a receptet. Lehet még nem késõ, és éppen valaki kedvet kap hozzá, és holnap elkészíti ebédre. Volt három szelet hal a fagyasztóba, na meg egy csomag ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/09/h... |
Szezámmagos húsgolyók zöldfûszerekkelA szezámmag mániámba lassan beledilizek, mert nem tudom mi mindenbe próbáltam már beleerõltetni, persze nem mindenben volt nyerõ, de olyan meglepõ kombináció is elõfordult, ahol meg éppen hogy nagyon nagyon jól passzolt. A húsgolyóhoz is tökéletes, istenien ropog és pukkannak benne a magok, nem tudom, hogy miért nem elõbb jutott eszembe. A zöldek közül ki ne hagyjátok ... |
Tovbb a blogra ... mennyeimignon.blogspot.com/2011/09/sz... |
Ízek és kultúrák játék - Eredményhirdetés!Lezárult a szeptember 9-én indult Ízek és kultúrák játék. |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
Szõlõs-szilvás csirkeAz õsz gazdag gyümölcskínálatát nemcsak süteményekhez, hanem különféle sültek kísérõjeként is felhasználhatjuk. Különösen jól harmonizálnak ezek a gyümölcsök a szárnyas húsokkal. Ezúttal egyszerû szõlõs-szilvás csirkét készítettem. A recept a Kifõztük 2011. évi szeptemberi számában ...
|
Tovbb a blogra ... izeskalandok.blogspot.com/2011/09/szo... |
Lisztmentesen írtaSzabadságon vagyunk. Ez a mai ebédem, amit a Fehér Rózsa étteremben ettem. Az étlapon gluténmentesnek jelezték és miután szóban is megerõsítettek az étel gluténmentességérõl, így lesz, ami lesz alapon megettem. Egyébként akartunk venni itt Sopronban egy kézi malmot. Úgy gondoltuk, hogy saját magunk fogjuk õrölni a lisztet. A malom készítõjével leleveleztem, hogy használható-e a malom rizs és kukorica õrlésére? Azt a választ kaptam, hogy igen. Vittem magammal két marék kukoricát, amit próbaképpen ... |
Tovbb a blogra ... lisztmentesen.blogol.hu/?perm=3787613 |
Fahéjas- csillagánizsos szilvás puffancsAz eredeti recept szerint, egy nagy bombának kellet volna megsütni, de én inkább úgy gondoltam, több kicsi formába sütöm meg. Aki akarja, készítse el nagyba, és számoljon be róla, hogy sikerült. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/09/fahej... |
Mosdó szappanHozzávalók:
Készítése: A 10 tojást habosra felverjük, a liter olajat apránként hozzáadjuk, mikor az egész benne van, ½ óráig erõteljesen és folyton kavarjuk, azután a meleg vízbe feloldott marószódát adjuk hozzá apránként. Mikor az összest hozzáadtuk újra erõteljesen és folyton kavarjuk 2 óráig, esetleg még tovább is, amíg a keverõrõl nem ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
Kakukkfüves patlizsán, paradicsom csirkenyárssalVettem egy nagyobb patlizsánt, amelyet meghámoztam, karikákra szeltem, enyhén megsóztam, állni hagytam, hogy a csúnya fekete levétõl megszabadítsam. Közben fél kiló paradicsomot forrásban levõ vízbe raktam, levettem a tûzrõl, állni hagytam benne két percig, majd leszûrtem. Amikor meghûlt, megszabadítottam a héjától. Mivel nagyon érett volt, nem sikerült szép szeletekre szelni, de... |
Tovbb a blogra ... vajdasaginoiezmegaz.blogspot.com/2011... |