Kakukkfüves patlizsán, paradicsom csirkenyárssal

2011-09-17

sponsored links


Vettem egy nagyobb patlizsánt, amelyet meghámoztam, karikákra szeltem, enyhén megsóztam, állni hagytam, hogy a csúnya fekete levétõl megszabadítsam. Közben fél kiló paradicsomot forrásban levõ vízbe raktam, levettem a tûzrõl, állni hagytam benne két percig, majd leszûrtem. Amikor meghûlt, megszabadítottam a héjától. Mivel nagyon érett volt, nem sikerült szép szeletekre szelni, de nem baj. Egy közepes fej hagymát felaprítottam és olajon megdinszteltem. Egy közepes sütedénybe (jénai) beleszórtam a hagymát és ráöntöttem az olajat, majd a paradicsomot és a levétõl megszabadított patlizsánt. Összekevertem, hogy az olaj arányosan jusson az étel minden elemére, kicsit megborsoztam, sózni nem mertem. Volt elég leve a paradicsomnak, nem tettem alá vizet. Volt egy kis csokor ...

Folytats a blogon ... vajdasaginoiezmegaz.blogspot.com/2011...

sponsored links

Keres?s