Dán rozskenyér
sponsored links
Általában rozskenyeret eszünk vagy valamilyen más teljeskiõrlésû sokmagvas kenyeret. Nem is igazán lehet itt fehérkenyeret kapni, olyat mint otthon meg egyáltalán nem. Ez a kenyér isteni, megéri elkészíteni, nagyon finom, a recept egy norvég újságból van, némi kis átalakítással.
Hozzávalók:
2,3 dl forró víz
15 dkg rozspehely, napraforgómag, tökmag, lenmag, szezámmag keveréke
1 ek só
1 ek. méz
2,3 dl író (ha nincs akkor tejben elkeverni 1-2 ek ecetet)
1,3 dl sör
2 ek száraz élesztõ ...
Hozzávalók:
2,3 dl forró víz
15 dkg rozspehely, napraforgómag, tökmag, lenmag, szezámmag keveréke
1 ek só
1 ek. méz
2,3 dl író (ha nincs akkor tejben elkeverni 1-2 ek ecetet)
1,3 dl sör
2 ek száraz élesztõ ...