Rigatoni toszkán vaddisznóraguval
sponsored links
Toszkánaszerte igen elterjedt elõételként a húsos tészta, ami általában marhahúst, vaddisznót vagy vadmadarat jelent. A Chianti vidékén hagyományosan szélesmetélttel készült, de mára már sehol sincsenek ilyen szabályok, ez a szósz jól tapad a bordázott tésztákon is - amúgy meg nem volt kedvem tésztát gyúrni, ezért maradt a rigatoni. Így is nagyon jó.
Készíthetjük hasonlóan, mint a megszokott ragut, sok paradicsommal, de a vaddisznó markáns ízét nem érdemes elfedni, ezért csupán pár kanál paradicsomsûrítmény került bele. A vörösbor egyértelmûen tájjellegû, azt azért nem mondom, hogy Brunelloval locsolgassuk a disznónkat, de azért egy közepes árfekvésû Chianti nem árt meg neki. A Sangiovese szõlõbõl készült toszkán borok egész más ízt adnak az összefõtt raguban, érdemes egyszer kipróbálni.
Rigatoni toszkán vaddisznóraguval ...