Borsókrémleves
sponsored links
Van az a bizonyos tasakos leves reklám, amiben válogatott alapanyagokból készült és bazsalikommal ízesített, ellenállhatatlan zöldborsókrémlevest ígérnek. Az instant vagy félkész termékekrõl nincs túl jó véleményem, fõleg, hogy újabban a legegyszerûbb ételek is kaphatóak mû változatban. Pedig ez csak borsóleves, a magyar konyha egyik legegyszerûbb étele, a borsófõzelékhez hasonlóan. Elkészítéséhez alig néhány hozzávalóra és kevés idõre, konyhai tapasztalatra van szüksége. Ezeknek az instant ételeknek az lenne elvileg a céljuk, hogy idõt spóroljunk, és nem, az, hogy mindenáron minden ételbe kerüljön egy-egy a gyártó által forgalmazott termék. Azt sem értem, hogy minek a tyúkhúslevesbe húsleves kocka vagy házias levesalap, ha minden alapanyagokat beletettünk, úgy mint igazi húst és finom zöldségeket. Nem, nem lesz lapos az íze!:) Nagyon bosszant, hogy ezek a reklámok arra sarkallnak minket, hogy az ételeket fel kell dobni ilyen-olyan mû hozzávalókkal, hisz ez az egyetlen módja, hogy igazi, teljes ízû, nagymamánk fõztjéhez hasonló finom fogásokkal kápráztassuk el a családot.
Pénteken az volt a kérés, hogy fõzzek valami egyszerût, idõ nem sok volt, így eszembe jutott a fent említett borsókrémleves. Bazsalikom helyett petrezselyemmel készítettem, a sûrûsítéshez nem használtam sem lisztet, sem keményítõt. A fõtt burgonya pont elég volt, hogy finom, krémes leveset kapjak, az íze pedig... hmm.. próbáljátok ki!:)
Zöldborsókrémleves
Hozzávalók: