Szalakális (házi krémes)

2011-09-18

sponsored links

Inkább nevezném, ezentúl szalakálisnak, úgy is sokk volt a sütése. Az eredeti receptben házi krémes volt a neve, de szerintem ez egy sima finom sütemény. És miért volt sokk? Mert most használtam életemben elõször szalakálit és nem tudtam, hogy sütés közben ennyire borzalmas szaga lesz. Bekeverés közben már éreztem valamit, de álmaimban sem gondoltam, hogy csípõs, kibírhatatlan, fullasztó ammónia foglya beteríteni a lakást. De annyira hogy a szememet is csípte. Szó szerint védõfelszerelésbe bújtam, vagyis kendõt kötöttem az arcom elé :))) A tésztán, sütés után, már nem érezni. Annyiban megéri a szenvedést, hogy nagyon finom, könnyû, porózus állagot kapunk.

Tészta: ...

Folytats a blogon ... kiskonyham.blogspot.com/2011/09/szala...

sponsored links

Keres?s