Kókusztejes szilvacsatni
sponsored links
A szilvacsatninak sok erényét tudnám felsorolni, de fotogénnek sajnos nem nevezhetõ.
A szilvát egyik nemzeti kincsünknek tekintem, mely jelentõs mértékben meghatározza a magyar konyha ízvilágát: gondoljunk csak a szilvás gombócra, a sûrû szilvalekvárra, az ebbõl készült buktára, egyéb süteményekre. Folytathatnám a sort a befõttekkel, a fokhagymával töltött ecetes szilvával, és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a szilvapálinkával - hogy csak a legáltalánosabb felhasználási módokat említsem.
A magyaros ízektõl elvonatkoztatva egy új világ nyílik meg: a szilva a keleti fûszerekkel "összeházasítva" további, kellemes meglepetéseket tartogat. A dzsembefõzéstõl csak egy lépés a csatni készítése: édes - de nem lekvár, fûszeres és csípõs, sûrûbb és darabosabb a megszokott mártásoknál. Az elkészítés után legalább egy hétig hagyni kell állni, hogy összeérjenek benne az ...