Kókusztejes szilvacsatni

2011-09-18

sponsored links

 A szilvacsatninak sok erényét tudnám felsorolni, de fotogénnek sajnos nem nevezhetõ.

 A szilvát egyik nemzeti kincsünknek tekintem, mely jelentõs mértékben meghatározza  a magyar konyha ízvilágát: gondoljunk csak a szilvás gombócra, a sûrû szilvalekvárra, az ebbõl készült buktára, egyéb süteményekre. Folytathatnám a sort a befõttekkel, a fokhagymával töltött ecetes szilvával, és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a szilvapálinkával - hogy csak a legáltalánosabb felhasználási módokat említsem.

A magyaros ízektõl elvonatkoztatva egy új világ nyílik meg: a szilva a keleti fûszerekkel "összeházasítva" további, kellemes meglepetéseket tartogat. A dzsembefõzéstõl csak egy lépés  a csatni készítése: édes - de nem lekvár, fûszeres és csípõs, sûrûbb és darabosabb a megszokott mártásoknál. Az elkészítés után legalább egy hétig hagyni kell állni, hogy összeérjenek benne az ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/09/18/ko...

sponsored links

Keres?s