Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
FĂŒgedzsem II.Volt mĂĄr fĂŒgedzsem a blogon, de ez most egy olyan verziĂł, amit el is lehet tartani. Történt a mĂșlt hét végén - Ăłbasszus, vĂĄsĂĄros posztokat is Ărnom kellene lassan, mert van bĂ”ven cucc -, hogy kinn voltunk a vĂĄsĂĄrban, és egy nagyon kedves hölgynél vettem majdnem két kilĂł fĂŒgét. Ettem én, de az az igazsĂĄg, hogy kb. 60 deka még Ăgy is megmaradt mĂĄsnapra, és elkezdett ... |
Tovább a blogra ... kellegyrecept.blogspot.com/2011/09/fu... |
Carbonnade - Barna sörös marharaguA története röviden: munkahelyemen megéreztem a munkatĂĄrsnĂ”m ebédjének az illatĂĄt, és egybĂ”l el kellett kérnem a receptet. Pont kapĂłra jött, mert hétvégére vendégeket vĂĄrtunk, akik ugyanĂșgy szeretik a finom tartalmas ételeket, mint mi. És még el kell mondanom, hogy a vendég barĂĄtnĂ”m 28 hetes terhes és megmozdult a baba a kezem alatt, amikor a pocijĂĄra tettem a ... |
Tovább a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/09/carbo... |
KasztrolosA fura elnevezés az edényre utal, amiben az édesség készĂŒlt. A kasztrol lĂĄbast jelent, ami lehetett cserépbĂ”l és fémbĂ”l is. Azt gondolom, hogy ez az egyik legegyszerĂ»bb édesség a vilĂĄgon. Egyetlen titka, hogy egy kicsit elĂ”re kell gondolkodni, mert fogyasztĂĄs elĂ”tt néhĂĄny ĂłrĂĄt hĂ»tĂ”ben kell töltenie. HozzĂĄvalĂłk (3 sĂŒtĂ”formĂĄhoz): ... |
Tovább a blogra ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/09... |
menza Piazza 38. hĂ©tspaghetti alla carbonara vegyes salĂĄta kedd penne rigate édesköménnyel és balzsamecetes kenyérmorzsĂĄval radicchiĂłs-mozzarellĂĄs tojĂĄstekercs pĂĄrolt spenĂłt szerda ... |
Tovább a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/09/m... |
Ăszi feltöltĂ”dĂ©sSzeretnél egy Ă”szi feltöltĂ”dést? Ami ĂĄltal Tisztulsz, MegkönnyebbĂŒlsz, FeltöltĂ”dsz? EllĂĄtogathatsz DobogĂłkĂ”re hogy MĂSKÉPPEN GYĂGYULJ 2011. oktĂłber 1-2-ĂĄn Mit ajĂĄnlunk Neked? Figyelmedet befelé fordĂtva, önmagadra fĂłkuszĂĄlhatsz, és gyengéd ĂĄtalakulĂĄsi mĂłdszerekkel ismerkedhetsz meg? Hallgathatsz elĂ”adĂĄsokat ... |
Tovább a blogra ... gittarawfood.blogspot.com/2011/09/osz... |
Rizskoch muffinformĂĄban, fahĂ©jas, vanĂliĂĄs szĂ”lĂ”mĂĄrtĂĄssalMostanĂĄban elég ritkĂĄn fĂ”zök, ha mégis, akkor sem ĂșjdonsĂĄgokat, inkĂĄbb a régi, bevĂĄlt receptjeimet szedem elĂ”. Ez most egy ilyen idĂ”szak... Mindenesetre nagyon köszönöm a régi és az Ășj lĂĄtogatĂłimnak, olvasĂłimnak, hogy kitartanak mellettem ebben a nem tĂșl termékeny idĂ”szakomban is. :) Ma példĂĄul épp töltött paprikĂĄt készĂtettem, lett is egy jĂłkora lĂĄbassal, Ăgy holnap megint nincs fĂ”zés, maradt belĂ”le ... |
Tovább a blogra ... szemiramisz.blogspot.com/2011/09/rizs... |
SĂŒtĂ”tökös tĂșrĂłgombĂłcIsmét sĂŒtĂ”tök:) Az ihletadĂł 4Gyerek Ă”szi tĂșrĂłgombĂłca volt. Meg kell mondanom, igen finom étek szĂŒletett belĂ”le, a gyerkĂ”cök egyöntetĂ»en lapĂĄtoltĂĄk befelé, bĂĄr a két kisebbnek nem ĂĄrultam el, hogy sĂŒtĂ”tök is van benne, édesek, hogy még nem kapcsoljĂĄk össze a szĂnével:) Nem ordĂt ki belĂ”le a sĂŒtĂ”tök Ăze, de ezt nem is bĂĄntam. SĂŒtĂ”tökös tĂșrĂłgombĂłc HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/0... |
Ăszi tokajis bonbonĂrĂŒlök, amikor rĂĄbukkanok egy szĂĄmomra érdekesnek talĂĄlt felhĂvĂĄsra-.jĂĄtékra! Most is Praliné paradicsom hirdetett meg egy bonbonos kihĂvĂĄst, természetesen az Ă”sz jegyében, pontosabban a szĂŒretelés kapcsĂĄn. SzĂĄmomra az elsĂ” igen meghatĂĄrozĂł borélményem a Tokaji aszĂș volt és ez a mai napig is tart. Ăgy mi mĂĄst is tehettem volna az elsĂ” boros bonbonomba, mint ... |
Tovább a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/09/oszi-t... |
HĂĄzilag elÔållĂthatĂł szappanNah, ez az a téma, amirĂ”l Ășgy Ărok, hogy ezt nem én csinĂĄltam. Ezeket a szappanokat Szilvi barĂĄtnĂ”m készĂti magĂĄnak, a csalĂĄdjĂĄnak, barĂĄtoknak, ismerĂ”söknek, meg persze nekem. Szilvi mindig elmondja, hogy egyĂĄltalĂĄn nem nehéz, meg, hogy én is meg tudnĂĄm csinĂĄlni, mert még idĂ”ben se sok... de én meg Ășgy vagyok vele, hogy inkĂĄbb Ă” csinĂĄlja, Ăgy legalĂĄbb két-hĂĄrom havonta erre hivatkozva legalĂĄbb muszĂĄj vagyunk összehozni ... |
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/09/hazil... |
LekvĂĄrok nagymamĂĄm kamrĂĄjĂĄbĂłl 2.: Epres rebarbara lekvĂĄrHa nagyon Ă”szinte akarok lenni, meg kell vallanom, ez a lekvĂĄr nem szerepelt nagymamĂĄm kamrĂĄjĂĄban soha :-D. Igaz, rebarbarĂĄt és epret is mĂĄr akkor is ettĂŒnk, mindkettĂ” megtermett a kertben, de lekvĂĄr nem készĂŒlt belĂ”le. Ez az én összetételem, ami nagyon finom. LEKVĂROK NAGYMAMĂM KAMRĂJĂBĂL 2.: EPRES REBARBARA LEKVĂR HozzĂĄvalĂłk ... |
Tovább a blogra ... rozmaringescsokolade.blogspot.com/201... |
MĂ©hkas sĂŒtiA sĂŒti elkészĂtéséhez rendelkezni kell méhkas formĂĄval, mĂĄr régebben megvettem de még eddig nem prĂłbĂĄltam ki, macerĂĄsnak gondoltam. Na jĂł, azért kicsit az is volt, bĂĄr a végére elég jĂłl belejöttem. Nem lett tĂșl sok belĂ”le, hamar elfogyott. :))) A receptet a formĂĄval egyĂŒtt kaptam. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/09/meh... |
Ăjabb paleo csemegĂ©kPĂĄrom pénteken érkezett meg a nomĂĄdportĂĄrĂłl, ezĂșttal a korĂĄbbi éveknél rövidebb idĂ”t, nagyjĂĄbĂłl mĂĄsfél hĂłnapot töltött ott. Viszont kicserélte a hĂĄz elsĂ” oszlopĂĄt - sikerĂŒlt a régihez hasonlĂłt csinĂĄlni, és friss meszelést kapott az egész hĂĄz, Ăgy most mĂĄr az utcafront fala is fehér, ami korĂĄbban halvĂĄnysĂĄrga volt. Nekem Ăgy jobban tetszik, szeretem a vakĂtĂł fehér hĂĄzfal és a sötét ablakkeretek, a tetĂ” ... |
Tovább a blogra ... napmatka.blogspot.com/2011/09/ujabb-p... |
Torta di Ricotta - ToszkĂĄn Ricotta TortaNemes egyszerĂ»ség. Többet nem kell mondanom. Adja, illetve eteti magĂĄt. Ahogy öregszik, egyre jobb lesz. Gyors. HibĂĄtlan. ToszkĂĄn. Ugye? :) - 310 gr ricotta (savĂłsajt) - 280 gr fehér liszt - 4 tojĂĄs - 60 gr (barna) cukor + a szĂłrĂĄshoz ... |
Tovább a blogra ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/09/t... |
Erdei gombĂĄs gnhocci tejfellel, tĂșrĂłvalCiki, nem ciki, azt hiszem ezért tanultam németĂŒl. A Schwarzwaldkilinik miatt. Persze mĂĄsért kezdtem el, csalĂĄdi indĂttatĂĄs, személyes kapcsolatok, miegymĂĄs. De a ködös novemberi estéken ez az érzés vitt a tanfolyamra, tartott a tankönyv mellett. Hogy van egy erdĂ” elérhetetlen messzeségben, ahol minden rendben van. Ahol közelrĂ”l is makett a tĂĄj. Aszfaltszalag kanyarog a dĂșsfĂŒvĂ» ... |
Tovább a blogra ... hazisarkany.blogspot.com/2011/09/erde... |
Kicsit bosszant!Nem olyan nagy dolog , de mégis kicsit zavar! Nem tudom, hogy talĂĄlkoztatok -e azzal a problémĂĄval az utĂłbbi idĂ”ben, hogy esetleg a blogon nem jĂłl mĂŒködik valami? A jövĂ” hĂłnapban lesz 1 éve hogy Ărom a blogomat, de annyi gubanc mint ami az elmĂșlt 2-3 hétben volt, eddig nem fordult elĂ”. Volt mĂĄr olyan hogy egyik pillanatrĂłl a mĂĄsikra megvĂĄltozott a követĂ”im szĂĄma, mĂĄst mutatott az elsĂ” oldalon, mint az irĂĄnyĂtĂłpulton, nem volt lĂĄtogatĂł megjelenĂtve. Most a legĂșjabb hogy ... |
Tovább a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/09/... |
Narancsos-csokis kekszEz a keksz Ășgy indult, hogy Puffin receptjét fogom reprodukĂĄlni, de aztĂĄn alapanyag hiĂĄny miatt (110 g vaj helyett nekem csak 100 g volt) mĂłdosĂtottam rajta egy keveset. No meg amit mĂĄr tĂ”lem megszoktatok ez is teljes kiĂ”rlésĂ» liszttel készĂŒlt. SĂŒteményekbe tönkölylisztet szeretek hasznĂĄlni, valahogy kevésbé "Ăzes" liszt, ami nem mondhatĂł el a rozsrĂłl példĂĄul. A rozsnak én Ășgy ... |
Tovább a blogra ... www.colorsinthekitchen.com/2011/09/na... |
A rizskirĂĄlyG a b r i e l e F e r r o n mindenkinél többet tud a rizsrĂ”l, Ă” ma a vilĂĄg rizsnagykövete. Zöldséges rizs receptjét megtalĂĄlod a ... |
Tovább a blogra ... azotthonizei.blogspot.com/2011/09/riz... |
HĂ©tvĂ©gi receptajĂĄnlĂł!!! SĂŒlt csirkecomb rizzsel Ă©s szĂ”lĂ”mĂĄrtĂĄssal.Megint itt a hétvége, és bizony gondolkodhattam mi is legyen az ebéd. Mivel a szĂ”lĂ”nek éppen szezonja van, és nagyon szeretjĂŒk, Ăgy mindenképpen szĂ”lĂ”mĂĄrtĂĄst terveztem be a mai ebédhez. Igen ĂĄm, de mihez is kĂnĂĄljam a mĂĄrtĂĄst, ez mĂĄr egy kis fejtörést okozott. VégĂŒl Ășgy döntöttem, hogy csirkecombot sĂŒtök, azzal nincs sok macera, és a mĂĄrtĂĄs is illik hozzĂĄ. Csirkecomb helyett, Ăzlés ... |
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/09/h... |
Zalai kukoricamĂĄlĂ© - KukoricaprĂłszaPrĂłbĂĄlok olyan sĂŒteményrecepteket összegyĂ»jteni éselkészĂteni, amik valamennyire egészségesebb alapanyagokbĂłl készĂŒlnek. Azinterneten kérestem receptet, amit kukorica lisztbĂ”l készĂthetnék, Ăgy jutottamel a No Salty oldalĂĄra, ahol ezt a receptet talĂĄltam. Ez egy zalai-vasi tradicionĂĄlis ... |
Tovább a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/09/... |
Ăszibarackos cobblerJamie Oliver receptjét vettem alapul. MĂĄr a sĂŒtemény elĂ”készĂtése közben döntöttem Ășgy, hogy a tésztĂĄba Ă”rölt mogyorĂłt keverek (Jamie fenyĂ”magot hasznĂĄl), és ez nagyon jĂł döntésnek bizonyult, imĂĄdtuk:-). Nem volt itthon narancsom, citromot hasznĂĄltam, és mivel ez savanykĂĄsabb a narancsnĂĄl, a barackra még sĂŒtés elĂ”tt csurgattam egy evĂ”kanĂĄlnyi jĂłfajta mézet. hozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2011/... |
Ciprusra is megĂ©rkezett az Ă”szCiprusra is megérkezett az Ă”sz... vagy legalĂĄbbis ezt szeretnénk hinni!:-) Én személy szerint mĂĄr unom a meleget, ma reggel volt elĂ”ször kellemes kinyitni az ablakokat és a teraszajtĂłkat, jĂł friss, hĂ»vös levegĂ” ĂĄramlott be. Persze aztĂĄn 10 ĂłrĂĄra sikerĂŒlt megint 30 foknak lennie, de azért mintha gyengébbek lennének a nap sugarai és ... |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/09/c... |
Csokis, otello szĂ”lĂ”s cookiesNyĂĄron sokat készĂtettem Piszke ĂĄfonyĂĄs csokis chips cookies-t, de legnagyobb bĂĄnatomra mostanĂĄban eltĂ»nt a piacrĂłl az egyik kedvenc gyĂŒmölcsöm, Ăgy muszĂĄj volt évszakhoz aktualizĂĄlnom a receptet. Persze lehet aszalt ĂĄfonyĂĄval is pĂłtolni, de valahogy a friss gyĂŒmöls ĂĄllagĂĄt, zamatĂĄt szĂĄmomra nem adja vissza. Az otello szĂ”lĂ” viszont egész jĂłl illik ebbe a csokis sĂŒtibe. Csak vigyĂĄzzunk ... |
Tovább a blogra ... marmaladejegyzete.blogspot.com/2011/0... |
DNK zsömle sokadszorraA lĂĄtszat ellenére teljes kudarc lett megint a dagasztĂĄs nélkĂŒli zsömle kĂsérletem. Igaz, négy darabot gyanĂștlanul megettĂŒnk belĂ”le, de mivel nem volt finom, a mĂĄsik hĂĄrmat nagy mérgesen kidobtam a szemétbe. Ahogy szoktam, most is hosszasan tanulmĂĄnyoztam mĂĄsok dagasztĂĄs nélkĂŒli kenyereit, zsömléit, fĂ”leg persze CsincsillĂĄét, de ... |
Tovább a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/dnk-z... |
Ăs akkor itt a meggyes pite is...EgyszerĂ»en muszĂĄj volt ezt is megsĂŒtni, nagyon, nagyon finom. A tészta ugyanaz, mint a tĂșrĂłsnĂĄl, almĂĄsnĂĄl. Töltelék ... |
Tovább a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/09/es-akk... |
Jöjjön ki ĂbudĂĄra...
BĂĄr jĂł tĂșrĂłs csusza most a konyhĂĄmban is van, sĂ”t harcsapaprikĂĄs is - de ennek a receptjét csak holnap rakom fel. Sokan összekeverik az egyszerĂ» tĂșrĂłs tésztĂĄval, pedig az igazi, klasszikus tĂșrĂłs csuszĂĄnak nincs pĂĄrja: 8 tojĂĄsos tésztĂĄbĂłl készĂŒl, szabĂĄlytalan, a szokĂĄsosnĂĄl nagyobb darabokra vĂĄgjĂĄk, elmaradhatatlan tartozéka a zsĂros hĂĄzi tĂșrĂł és a tejföl, koronĂĄja ... |
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/09/24/jo... |
Csokitorta krĂ©m nĂ©lkĂŒlEzt a receptet az egyik munkatĂĄrsamtĂłl kaptam a héten. HasonlĂłt mĂĄr készĂtettem, de ez kissé mĂĄs recept, mint amit eddig sĂŒtöttem. Egyébként finom ez is, a nem épp sĂŒtiimĂĄdĂł lĂĄnyom most evett meg belĂ”le egy nagy szeletet! :-) CsokolĂĄdé torta krém nélkĂŒl HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... sutisnene.blogspot.com/2011/09/csokit... |
AlmĂĄs linzer
ElkezdĂ”dött az almaszezon. Idén nagyon szép nagy mosolygĂłs piros Idared termett a kertĂŒnkben, ezért muszĂĄj volt egy almĂĄs édességgel indĂtani. Ez a sĂŒti nem nyers reszelt almĂĄbĂłl készĂŒl, hanem inkĂĄbb fĂ»szerekkel elĂ”fĂ”zött zselatinnal elkevert almaszĂłszbĂłl. Ăgy egy kicsit selymesebb, simogatĂłsabb sĂŒteményt kapunk. A tésztĂĄja az ĂĄltalam kedvelt linzeres tĂpusĂș tészta. Gyerekkorunk Ăłta tudjuk, hogy az alma nagyon egészséges gyĂŒmölcs, csak mostanĂĄban a szebbnél szebb, szĂnesebbnél ... |
Tovább a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/09/24/almas_l... |
Pain aux raisins - VanĂliakrĂ©mes - mazsolĂĄs csigĂĄkA kakaĂłs csiga utĂĄn ez a kedvencem. Itt néhĂĄny pékségben DĂĄn csiga néven fut és mindig veszek belĂ”le, ha lĂĄtom. Azt kell, hogy mondjam tegnap megalkottam életem eddiggi legjobban sikerĂŒlt péksĂŒteményét. Fenséges lett!!!! A tészĂĄtĂłl féltem kissé, merthogy hajtogatott élesztĂ”s-vajas tészta, de Ăgy utĂłlag belegondolva kĂĄr volt. EgyszerĂ»en isteni lett a ... |
Tovább a blogra ... fahejesfeta.blogspot.com/2011/09/pain... |
UborkasalĂĄta tĂ©lireNem tudom, ki, hogy van ezzel, de uborkĂĄt mindig szeptember-oktĂłberben teszek el. Igaz, hogy picivel drĂĄgĂĄbb, mint a nagy uborkaszezonban, de mindenféle savanyĂșsĂĄgnak az aprĂł uborkĂĄt szeretem, és ilyenkor szezon végén lehet ezt vĂĄsĂĄrolni. Ezt a pompĂĄs uborkasalĂĄtĂĄt is aprĂł uborkĂĄbĂłl készĂtettem, pontosabban az aprĂł nagyobbjĂĄbĂłl. Nem sajĂĄt recept, ugyanis 4gyereknél lĂĄttam ... |
Tovább a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/09/u... |
TĂșrĂłs pogĂĄcsa 3.Elkapott a torokgyuszis nĂĄtha. Tegnap délutĂĄntĂłl sokat pihentem, mĂĄr jobban vagyok. A tea mellé megkĂvĂĄntam egy kis pogĂĄcsĂĄt, Ăgy a lehetĂ” legegyszerĂ»bbet vĂĄlasztottam. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... jdkonyha.blogspot.com/2011/09/turos-p... |
SĂŒtĂ”tökös gnocchi rozmaringos vajjalItt van az az Ă”sz, itt van Ășjra csak, hogy egy klasszikus felĂŒtéssel nyissam a mai posztot. BĂĄr napközben még kitartĂłan perzselnek a napsugarak, még nem kezdtek el rozsdĂĄsodni igazĂĄn a falevelek, mégis érezzĂŒk, hogy a kĂŒszöb alatt mĂĄr szivĂĄrog az Ă”sz. ImĂĄdok az aranylĂł, téglaszĂnĂ» avarban gĂĄzolva gyönyörködni a lapos napsugarakban, figyelni a költözĂ” madarak suhanĂĄsĂĄt, az aszfalton kopogĂł gesztenyeesĂ”t. Nézni, hogyan nyugszik meg a természet a nyĂŒzsgĂ”, harsogĂł nyĂĄr utĂĄn, hogyan szelĂdĂŒl ... |
Tovább a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/09... |
Nem csak zongoristĂĄknak!És Ăme a legfrissebb epizĂłdszereplĂ” a "csini" desszertek
sorozatbĂłl, bĂĄr sokĂĄig hezitĂĄltam, egyĂĄltalĂĄn érkezzen-e vagy sem, mert
hiĂĄba a tervek a kockĂĄs fĂŒzetben, ha az eredmény mégsem olyan kackiĂĄs, a
krém és a tortalapok sem olyan elvĂĄgĂłlagosan katonĂĄsak, mint a
Nagykönyvben. De azért csak nem tudtam megĂĄllni, hogy ... |
Tovább a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/09/nem-... |
MilkatortaTegnap és ma délelĂ”tt megrendelésre készĂŒlt nĂĄlunk két kis cuki torta. Az egyik ez a kis zsĂșrtorta volt, Milka csoki ĂzesĂtéssel! :P NyĂĄmi...
A piskĂłtĂĄja kakaĂłs, a krémje csokis - egy gondolatnyi tejszĂnnel -, nem mondanĂĄm, hogy diétĂĄsra sikeredett! :) A dĂszĂtésben szabad kezet kaptam, mĂĄr rĂĄ is fért a lelkemre egy kis kreatĂvkodĂĄs, maga a tortadĂszĂtés! Nem is kapkodtam el, rĂĄérĂ”sen kidĂszĂtettem ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/UstE... |
FeketeerdĂ” tortaEz a kis szépség a mĂĄsik délelĂ”tt dĂszĂtett torta... Ennél nagyon furdalja az oldalamat a kĂvĂĄncsisĂĄg, hogy milyenre sikerĂŒlt belĂŒlrĂ”l! :) De ezt mĂĄr sajna nem fogom megtudni, mert mĂĄr elvitték, és kedves ismerĂ”seink fogjĂĄk felvĂĄgni és megenni...
Ez kicsivel nagyobbacska, mint a mĂĄsik torta, ez a közepes méretĂ» tortaformĂĄmmal készĂŒlt (Ăgy sĂŒlhettek egyszerre a zsĂșrtortĂĄval...). Egyébként 3 tortaformĂĄm van: egy 26 cm ĂĄtmérĂ”jĂ», egy 24 cm-es, és egy kicsike, 18-as (ez a ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/UstE... |
HalĂĄszlĂ©fĂ”zĂ” verseny ĂjbudĂĄn (GazdagrĂ©ten)HalĂĄszléfĂ”zĂ” verseny ĂjbudĂĄn (Gazdagréten)Idén ismét megrendezték a halĂĄszléfĂ”zĂ” versenyt a szomszédomban, Gazdagréten. A fĂ” sponzor - mint eddig is - a kerĂŒleti önkormĂĄnyzat volt. A versenyzĂ”k 1/2 8-kor vehették ĂĄt a tĂ»zifĂĄt, a vizet és a kb. 2 kg-os élĂ” pontyot a szervezĂ”ktĂ”l. BogrĂĄcsrĂłl és minden egyéb alapanyagrĂłl, kellékrĂ”l a csapatoknak kellett ... |
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/09/hala... |
HagymĂĄs rostĂ©lyos gombĂĄval - kĂŒldetĂ©sbĂ”lA minap a csĂki erdélyi konyhĂĄs csajokkal - Ottival és JutkĂĄval - bevetésen voltunk. Felkértek ugyanis, hogy fĂ”zzĂŒnk valami erdélyi specialitĂĄst a Duna tévé hamarosan indulĂł Térkép c. mĂ»sorĂĄba. Ăgy döntöttĂŒnk, hogy elkészĂtjĂŒk Jutka rostélyosĂĄt és az én ordĂĄs tésztĂĄmat. SĂŒrögtĂŒnk, forogtunk, beszélgettĂŒnk, és közben persze filmeztek. Érdekes tapasztalat volt, az ételek jĂłl sikerĂŒltek, s bĂĄr a riporter azt mondta, hogy nem szereti az ordĂĄt, ennek ... |
Tovább a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/09/hagyma... |