Lekvárok nagymamám kamrájából 2.: Epres rebarbara lekvár
sponsored links
Ha nagyon õszinte akarok lenni, meg kell vallanom, ez a lekvár nem szerepelt nagymamám kamrájában soha :-D. Igaz, rebarbarát és epret is már akkor is ettünk, mindkettõ megtermett a kertben, de lekvár nem készült belõle. Ez az én összetételem, ami nagyon finom.
LEKVÁROK NAGYMAMÁM KAMRÁJÁBÓL 2.: EPRES REBARBARA LEKVÁR
Hozzávalók
- 60 dkg rebarbara - meghámozott állapotban -
- 25 dkg eper
- 1 ek. citromlé
- 30-40 dkg cukor
Elkészítés
A rebarbarát miután meghámoztuk, ujjnyi nagyságúakra vágjuk és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott, lecsumázott és négybe vágott epreket, a citromlevet és a cukrot, s elkezdjük fõzni. Kb. 1 óra fõzés után, amikor már a ...