Újabb paleo csemegék

2011-09-24

sponsored links


Párom pénteken érkezett meg a nomádportáról, ezúttal a korábbi éveknél rövidebb idõt, nagyjából másfél hónapot töltött ott. Viszont kicserélte a ház elsõ oszlopát - sikerült a régihez hasonlót csinálni, és friss meszelést kapott az egész ház, így most már az utcafront fala is fehér, ami korábban halványsárga volt.

Nekem így jobban tetszik, szeretem a vakító fehér házfal és a sötét ablakkeretek, a tetõ kontrasztját.

Vele együtt a fényképezõgép is hazajött, így sebtében megörökíthettem néhány harapnivalót, ami a napokban készült.

Természetesen itthon kifejezetten paleo menü várta, többek között egy hagyományos húsleves sok hússal és zöldséggel. Elkészült - sokadszor - a mazsolás-mákos sütemény (képen hátul.)
Csináltam egy sós, mandulás kekszet erõs paprikával és petrezselyemmel (képen középen), illetve végre nekiálltam Gitta nyers lenmagkenyerének (képen elõl.)

Ez utóbbival kapcsolatban annyi kiegészítést tennék, hogy én paradió helyett hazai diót használtam, és sokkal több víz kellett az összeállításhoz, mint amit az eredeti recept említ. Ami az eredményt illeti, az állag, a külsõ olyan lett, mint Gittáé, viszont az õ kenyere sokkal finomabb. Én ezt azzal magyarázom, hogy egyszerû barna lenmagot használtam, õ pedig az arany lenmagot részesíti elõnyben. Legközelebb abból fogom elkészíteni.

A Gitta által megadott mennyiségekbõl egyébként több, mint 70 dkg, összesen 16 kisebb szelet kenyér lett (szárítás után mérve, természetesen.)

Mindenesetre a nemrég beszerzett egyszerû késes aprítónak nagy hasznát vettem. A házi ételízesítõ elkészítése is ...

Folytats a blogon ... napmatka.blogspot.com/2011/09/ujabb-p...

sponsored links

Keres?s