Pain aux raisins - Vaníliakrémes - mazsolás csigák

2011-09-24

sponsored links

Pain aux raisins

A kakaós csiga után ez a kedvencem. Itt néhány pékségben Dán csiga néven fut és mindig veszek belõle, ha látom.
Azt kell, hogy mondjam tegnap megalkottam életem eddiggi legjobban sikerült péksüteményét. Fenséges lett!!!! A tészától féltem kissé, merthogy hajtogatott élesztõs-vajas tészta, de így utólag belegondolva kár volt. Egyszerûen isteni lett a tészátja. A vaníliakrémmel kicsit csaltam, ugyanis nem én fõztem hozzá a vaníliás cukrászkrémet, mert nem bírom amikor egy krém tojástól "szaglik", így vettem egy tasakos vaníliás cukrászkrémet és azt kevertem ki hozzá a zacskón lévõ leírás szerint. De szerintem ez semmit nem csökkentett a finomságán. Én még langyosan megettem kettõt uzsonnára.

Hozzávalók 8-10 csigához (4 személyre) a tésztához:
25 dkg liszt
150-170 ml langyos tej
3,5 dkg cukor
6 gramm szárított élesztõ
12,5 dkg hideg vaj vagy margarin

Krém: ...

Folytats a blogon ... fahejesfeta.blogspot.com/2011/09/pain...

sponsored links

Keres?s