Házilag elõállítható szappan

2011-09-24

sponsored links


Nah, ez az a téma, amirõl úgy írok, hogy ezt nem én csináltam. Ezeket a szappanokat Szilvi barátnõm készíti magának, a családjának, barátoknak, ismerõsöknek, meg persze nekem. 

Szilvi mindig elmondja, hogy egyáltalán nem nehéz, meg, hogy én is meg tudnám csinálni, mert még idõben se sok... de én meg úgy vagyok vele, hogy inkább õ csinálja, így legalább két-három havonta erre hivatkozva legalább muszáj vagyunk összehozni végre egy kávézást, különben én koszos maradok, õ meg megvonja magától a társaságomat...:))) Ugye, hogy igazam van? Ugye. 

Ezek a szappanok általában olívaolaj alappal készülnek. Ezen a képen három különbözõ látható, mindegyikbõl két-két darab. 

A felsõ az egyik nagy kedvencem. Ennek van a legsötétebb színe, ez fahéjas-narancsos. A fehéres, amiben mák van, az kókusztejes, mákos. Ez annyira jó, hogy kész vagyok tõle. Testradírként tökéletes, úgy radíroz, mint a méregdrága barna cukros radírom, amit azóta hanyagolok, amióta ezt a szappant használom. A világos barnás színû teafás vagy mi. Azt még nem használtam, mert erõsen ragaszkodom a narancsos-fahéjas változathoz. Annyira szeretem õket, mert amióta ezekkel fürdöm egyáltalán nem használok testápolót, mert ez az olíva vagy pálmaolaj alap iszonyatosan jó a bõrömnek. Nincs vakarózás, nincs olyan érzés, hogy ég a bõröm, egyszerûen tiszta érzést ad, miközben valahogy nagyon jó a bõrömnek. 

Amikor az ember átáll a bolti tusfürdõrõl a házi szappanra (itt most tegyünk különbséget a bolti szappanok és a házi szappanok között is!), akkor kell némi felvértezettség, mert jóval többet kell takarítani a fürdõkádat, a csempét, mert a ...

Folytats a blogon ... szepsegtar.blogspot.com/2011/09/hazil...

sponsored links

Keres?s