Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
Epres- kiwis pavlovaMég soha nem ettem pavlovĂĄt. MĂĄr többször gondolkoztunk rajta, hogy valamelyik csalĂĄdi ĂŒnnepen kerĂŒljön fel a menĂŒsorra, de eddig még nem volt rĂĄ példa. A pavlova minden vĂĄrakozĂĄsomat felĂŒlmĂșlta. EgyszerĂ»en tökéletes lett. KĂvĂŒl ropogĂłs, belĂŒl puha és habos. Édes nagyon, de az édességét ellensĂșlyozta a sok gyĂŒmölcs, amire nem raktam cukrot. A tejszĂnt is cukor nélkĂŒl érdemes felverni. Egy valamire kell vigyĂĄzni, hogy amikor elkészĂŒlt, akkor nem szabad kinyitni a sĂŒtĂ” ajtajĂĄt és minimum 1 ĂłrĂĄt a sĂŒtĂ”ben kell hagyni [...] |
Tovább a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/05/ep... |
MĂĄngold-padlizsĂĄn cannelloni paprikĂĄs-zsĂĄlyĂĄs mĂĄngolddalCsak nagyon ritkĂĄn sikerĂŒl rendkĂvĂŒl fiatal zsenge mĂĄngoldhoz jutni, amely Ășgy ahogy van egyben felhasznĂĄlhatĂł. Gyakoribb eset az, hogy a kĂŒlönbözĂ” fĂ”zési idejĂŒk miatt a levelét és a szĂĄrĂĄt kĂŒlön kell vĂĄlasztani és felhasznĂĄlni. Angolzellerhez hasonlĂłan a fehér, sĂĄrga vagy élénk rĂłzsaszĂn / piros mĂĄngoldszĂĄrrĂłl le kell hĂșzni a hosszanti szĂĄlakat, majd ezutĂĄn lehet tovĂĄbb feldolgozni. Eddig mindig azzal a gonddal kĂŒzdöttem, hogy mĂĄngold... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KsrletiKonyha... |
Cseresznye fagylaltIdén készĂtettem életem elsĂ” fagylaltjĂĄt, azt is Dokinak köszönhetĂ”en. ElsĂ” prĂłbĂĄlkozĂĄsra eperre szĂĄntam el magam, viszont azt most sokan posztoltĂĄtok, Ăgy a tegnapi cseresznyefagyira maradt a fagyikészĂtés rejtelmeinek bemutatĂĄsa. Nem hittem volna, hogy elsĂ” jeges képem zĂĄrt konyha keretein belĂŒl készĂŒl, de kinn vihar, jégesĂ” tombol, igazi fagyis idĂ” :) 350 g magozott cseresznye ? 100g cukor [...] |
Tovább a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/06/csere... |
Epres krĂ©mes fĂ©lesĂ©gEz idĂ”szakban szĂŒlettem, talĂĄn ezért is RAJONGOM az eperért! TudnĂĄm enni éjjel nappal:) Nekem az eperszezon olyan, mint a KarĂĄcsony:) Ketten 2 nap alatt megettĂŒnk egy epres tortĂĄt.....vagyis 3an:) És igen lassan epermérgezésbe fog a csalĂĄdom szenvedni, de nem tehetek rĂłla! Mama az aki kg-ra hozza az epreket, de sajnos mĂĄr ennyi volt...:( A héten hozta az [...] |
Tovább a blogra ... szandradeekonyha.blogspot.com/2011/06... |
Emeletes torta neoviktoriĂĄnus stĂlusban Ă©s A tortaversenyEzt a kis toronyszerĂ» alkalmatossĂĄgot kifejezetten az idei Online tortadĂszĂtĂ” versenyre készĂtettem. Sajnos annyira kicsĂșsztam az idĂ”bĂ”l, hogy erĂ”sen összedobott lett, mivel az utolsĂł éjszaka, a hatĂĄridĂ” lejĂĄrt elĂ”tti utolsĂł pillanatban tĂĄkoltam össze szegénykét, Ăgy mĂĄr se nem lĂĄttam jĂłl, se normĂĄlis fotĂłkat nem tudtam rĂłla készĂteni. Amikor a hatĂĄridĂ” lejĂĄrt és egy kicsit naposabbra... |
Tovább a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/05/eme... |
BĂșzacsĂrĂĄs korpĂĄs zsemleHĂĄt az Ășgy volt, hogy talĂĄltam egy nagy zacskĂł bĂșzacsĂrĂĄt a
spĂĄjzban. Anno télen még azért vettem, mert rĂĄm tört az egészséges
tĂĄplĂĄlkozĂĄsi lĂĄz és azt terveztem, hogy minden nap, joghurtba keverve
elfogyasztok belĂ”le egy evĂ”kanĂĄlnyit. Mint lĂĄtszik, nem igazĂĄn sikerĂŒlt
abszolvĂĄlnom. Ăgy most riadt felhasznĂĄlĂĄsba kezdtem. ElsĂ”
gondolatom a kenyérbesĂŒtés volt. Az alap kenyerem jĂł kiindulĂĄs volt. És
ha mĂĄr egészséges kenyérféle, akkor raktam bele egy kis bĂșzakorpĂĄt is. |
Tovább a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/05/buzac... |
Tavaszi krĂ©mlevesTovĂĄbbra is a KIFĂZTĂK tartja életben a blogomat.:D Tavaszi krémleves HozzĂĄvalĂłk 4 személyre: 20 dkg zöld levél vegyesen (salĂĄtaboglĂĄrka, csalĂĄnlevél, vadsĂłska) 1 csokor Ășjhagyma 2 szĂĄl friss fokhagyma zöldjével egyĂŒtt 2 dl tejszĂn 3-4 evĂ”kanĂĄl olaj 2 evĂ”kanĂĄl liszt sĂł citromlé Ăzlés szerint... |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/05/t... |
Halburger fehĂ©r mĂĄrtĂĄssalMég a februĂĄri KifĂ”ztĂŒkben jelent meg a recept, a hamburger-gyĂ»jtemény részeként. Kifejezetten finom volt, most, hogy eszembe jutott, csinĂĄlok is a napokban egy adagot belĂ”le:) BĂĄrmelyik puffancsba illik (az ĂșjsĂĄgban többféle volt belĂ”le), én a sajĂĄtomba tettem. AkĂĄr halfasĂrt is lehet a halpogĂĄcsĂĄbĂłl, sĂŒlt krumpli kĂséretében. KiprĂłbĂĄltuk, nekĂŒnk mindkét mĂłdon Ăzlett, de akĂĄr ötvözhetjĂŒk is: puffancs... |
Tovább a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/05/halbu... |
Wall-E Ă©s EVEDupla szĂŒlinapi bulira készĂŒlt ez a torta, egyszerre két ĂŒnnepeltnek. Most kivételesen én is elégedett vagyok. Ki gondolta volna...? :D Valahogy tetszenek a szĂnek, meg az összhatĂĄs. Nagyon cuki volt ez az animĂĄciĂłs film, én is lĂĄttam, lehet, hogy Ășjra meg kellene nézni. A sztori szerint a kis E.T.-szerĂ» robot, Wall-E szerelmes a szupermodern EVE... |
Tovább a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/05/wal... |
Töltött karalĂĄbĂ©, lĂĄb a karĂ©Még sosem ettem, nĂĄlunk otthon a szĂŒleim sosem fĂ”ztek. Nem is hiĂĄnyzott. Csak ismerĂ”söknél hallottam, hogy szoktak készĂteni. Mégsem lĂĄttam soha, hogy valaki ette volna. Pedig a karalĂĄbét minden formĂĄban szeretem, ami a levesen kĂvĂŒl leginkĂĄbb a nyersen ropogtatĂĄst jelenti. BĂĄr nem voltunk mindig ilyen jĂłban. Régen nem szerettem a zöldségeket fĂ”zve. UtĂĄltam az ĂĄllagĂĄt. De mint tudjuk, öregszem? Ez egy nem tĂșl macerĂĄs étek. A karalĂĄbék belsejét ki kell szedni. Mivel nincs karalĂĄbébelsĂ”... |
Tovább a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/05/tolto... |
Barackos rizsfelfĂșjtÉvekkel ezelĂ”tt készĂtettem el elĂ”ször, amikor egy szlovĂĄkiai lĂĄny feltette a receptjét a fĂłrumra, ahovĂĄ pocakos kismamaként akkor Ărogattam. Ăzlett mindkettĂ”nknek, bĂĄr megittam végĂŒl a levét, mert a terhességem alatt végig kĂnzĂł gyomorsav az édességek hatĂĄsĂĄra méginkĂĄbb akciĂłba lépett, de azért nem hagytam magam!:D Mivel azĂłta azt a fĂłrumot bezĂĄrtĂĄk, a pontos receptjét nem talĂĄltam meg, de emlékeimre és jĂłzan eszemre hagyatkozva sikerĂŒlt egy nagyon finom felfĂșjtat készĂteni, amire a csalĂĄd azt mondta: gyakrabban is lehetne.:) |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/05/b... |
BarĂĄtkozĂĄs a rebarbarĂĄval, rebarbarĂĄs sĂŒtemĂ©nyEz évben elhatĂĄroztam, hogy bekĂsérem a rebarbarĂĄt a konyhĂĄmba.
Eddig egyszer ettem életemben, DĂĄniĂĄban a csalĂĄdnĂĄl, ahol laktam. Anyuka
nagyon finom sĂŒteményt sĂŒtött belĂ”le. Sajnos nem volt nagy sĂŒtievĂ” nép,
Ășgyhogy amikor mindenki evett egy-egy kockĂĄt, eltették. Nem gondoltĂĄk,
hogy mi magyarok mĂĄsképp gondolkodunk a sĂŒteményevésrĂ”l, plĂĄne, ha
hĂĄzirĂłl van szĂł. Persze ebbĂ”l nem kell messzemenĂ” következtetéseket
levonni, de legközelebb inkĂĄbb viszek magammal tartalékot :). Na
de vissza a rebarbarĂĄhoz. Van mĂĄr pĂĄr receptem kĂŒlönféle sĂŒteményekre,
lekvĂĄrra, kompĂłtra vagy csajos szeszes italra, Ășgyhogy tényleg ideje
mår, hogy közelebbrÔl is megismerjem. Csak egy gondom van, a... |
Tovább a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/05/barat... |
Epres tĂșrĂłs szeletMa egy nagyon finom epres tĂșrĂłs EgyszerĂ», hamar elkészĂthetĂ” és ĂŒdĂtĂ” sĂŒtemény, amiben nagyon kevés cukor van. AmĂg van friss eper addig sokszor el fogom készĂteni ezt a vĂĄltozatot is. A fiĂșk azt mondtĂĄk, hogy bĂĄrmelyik cukrĂĄszdai gyĂŒmölcs kockĂĄnĂĄl sokkal finomabb. A piskĂłtĂĄhoz: 4 db tojĂĄs 8 evĂ” kanĂĄl cukor... |
Tovább a blogra ... izvarazslat.blogspot.com/2011/05/epre... |
EperkrĂ©mtortaLehet, hogy a képbĂ”l nem lĂĄtszik, de szerintem életem egyik legsikerĂŒltebb tortĂĄjĂĄt készĂtettem el a hétvégén. Sajnos az eper pont a rĂĄkent zselé miatt nem lĂĄtszik jĂłl, de ha valaki tudja, hogy miként lehet ezt a fényképen korrigĂĄlni, kĂŒldjön nekem egy kommentet, nagyon szépen megköszönném!:) HozzĂĄvalĂłk 26 cm-es tortaformĂĄhoz 3 tojĂĄsos piskĂłtatorta (a megadott linken kakaĂłs piskĂłtaként szerepel, a kakaĂł helyett [...] |
Tovább a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/05/eperk... |
Cukkinis darĂĄlt hĂșsos spagettiEnnek a spagettinek az alap ötletét Ottis PikĂĄns spagetti fészke adta. Én nem chilis spagettit hasznĂĄltam hozzĂĄ és a többi hozzĂĄvalĂł tekintetében is jelentĂ”sen eltértem. A cukkini imĂĄdĂł kisfiamnak nagyon Ăzlett amit alkottam. Remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket! HozzĂĄvalĂłk:... |
Tovább a blogra ... izvarazslat.blogspot.com/2011/05/cukk... |
SpenĂłt zsemle krutonnal1 nagyobb gerezd fokhagyma kevés olaj, 2 pĂșpos evĂ”kanĂĄl liszt kb. 4-5dl tej 500g mirelit spenĂłtpĂŒré(Iglo) (lehet friss is) sĂł, bors, vegeta Zsemle kruton-hoz: 3db zsemle kb.4dl olaj 2-3db tojĂĄs sĂł, bors... |
Tovább a blogra ... juharszirup87.blogspot.com/2011/05/sp... |
Bodzaszörp15-20db tenyérnyi bodzavirĂĄg (1cm-es szĂĄrral) 4db nagy citrom 4kg cukor 4 l felforralt,lehĂ»tött vĂz 3dkg citromsav 1mk.sĂł 1mk. nĂĄtrium-benzonĂĄt... |
Tovább a blogra ... juharszirup87.blogspot.com/2011/05/bo... |
A Gerbeaud-ban jĂĄrtamGerbeaud HĂĄz a XX. szĂĄzad fordulĂłjĂĄn a fotĂł forrĂĄsa Innen Nemrég kellemes meglepetés ért, meghĂvĂłt kaptam a Gerbeaud CukrĂĄszdĂĄbĂłl, hogy szeretettel vĂĄrnak több blogger-kollégĂĄval egyetemben egy kis sĂŒtikĂłstolĂĄsra. HĂĄt ezt nem hagyhattam ki! :) Az esemény célja elsĂ”sorban az volt, hogy megismertessék velĂŒnk és gondolom ĂĄltalunk a nagyközönséggel is, hogy milyen ĂșjĂtĂĄsokkal bĂŒszkélkedhet a cukrĂĄszda és miért [...] |
Tovább a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/05/ger... |
FĂ»szeres hĂ©jĂĄban sĂŒlt Ășjkrumpli1kg Ășjkrumpli 1 tk. friss rozmaring sĂł, bors olĂvaolaj 1. 200°C-ra elĂ”melegĂtjĂŒk a sĂŒtĂ”t. A krumplit megmossuk (TILOS megpucolni!!!!) a nagyobbakat cikkekre, a kisebbeket félbe vĂĄgjuk, tepsibe rakjuk Ășgy hogy a héja legyen lefelé. 2. MegsĂłzzuk, kissé borsozzuk és friss, finomra vĂĄgott... |
Tovább a blogra ... juharszirup87.blogspot.com/2011/05/fu... |
MĂłkuska, mĂłkuska...Nem mĂĄszott fel a fĂĄra, mert egy tĂĄlcĂĄn végezte... :) Nem vagyok odĂĄig az ĂĄllatka formĂĄjĂș tortĂĄk készĂtésének gondolatĂĄtĂłl, mert egyrészt honnan tudhatnĂĄ valaki, hogy melyik részén is vĂĄgjon bele szegénykébe, mĂĄsrészt ugye ezeket hosszasan kell farigcsĂĄlni, viszont nincs benne kreativ munka, csak az a feladat, hogy hasonlĂtson valamelyest az eredetire. Félreértés [...] |
Tovább a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/05/mok... |
FlipekSzerencsére programozĂłnknak, CsabĂĄnak sikerĂŒlt a KifĂ”ztĂŒk oldalĂĄt visszaĂĄllĂtani, sĂ”t teljes "generĂĄlozĂĄst" is végrehajtott rajta. Itt és most is köszönet neki érte!:) És akkor innentĂ”l lehet is menni az oldalra, letölteni a régi és Ășj lapokat:) Ez a két italrecept még az ĂĄprilisi ĂșjsĂĄgban jelent meg, annak ĂŒrĂŒgyén, hogy hĂșsvétkor szokĂĄs tojĂĄslikĂ”rös dolgokat kiprĂłbĂĄlni. Azt hiszem, attĂłl még, hogy hĂșsvét elmĂșlt, az italok [...] |
Tovább a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/05/flipe... |
A legegyszerĂ»bb (Ă©s legfinomabb) rablĂłhĂșsRablĂłhĂșst középiskolĂĄs koromban ettem elĂ”ször, Piricskén, egy osztĂĄlykirĂĄndulĂĄson. Az osztĂĄlyfĂ”nöknĂ”m szĂŒleinek hétvégi hĂĄzĂĄban voltunk a HargitĂĄn, nem messze CsĂkszeredĂĄtĂłl. Ă irĂĄnyĂtotta a bandĂĄt, Ă” mondta, mit hogyan csinĂĄljunk. TĂ”le tudtam meg, hogy akkor a legfinomabb a rablĂłhĂșs, ha legalĂĄbb kétféle - disznĂł, illetve növendék vagy borjĂș - hĂșsbĂłl készĂŒl, és nem kell agyonflancolni tĂșl sok mindennel: a hĂșson kĂvĂŒl szalonna és hagyma szĂŒkséges hozzĂĄ. No meg hargitai fenyĂ”fa a sĂŒtéshez, mert Ăgy [...] |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/05/l... |
ĂneklĂ” torta :)Eddigi legnagyobb feladatom volt Ășgy érzem ez a torta, de a sajĂĄt felkészĂŒltségemhez képest azt hiszem sikerĂŒlt megugrani. Operaénekesnek készĂŒlĂ” lĂĄnyzĂłnak készĂtettem szĂŒlinapjĂĄra, tesĂłkĂĄja és a barĂĄtok lepték meg vele, Ăgy szép nagyra kellett csinĂĄlni, hogy mindenkinek jusson. Ăgy beszéltĂŒk meg, hogy 25 szeletes lesz, amit még szĂŒkség esetén harmincfelé is lehet majd vĂĄgni, Ăgy jĂł magasra csinĂĄltam az alapot. A figurĂĄknĂĄl csak az [...] |
Tovább a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/05/ene... |
Calzone, a hordozhatĂł pizzaA calzone gyakorlatilag félbehajtott pizza, ami könnyebben szĂĄllĂthatĂł, mint a kiterĂtett vĂĄltozat. Hidegen, melegen egyarĂĄnt jĂł. Ez is olyan dobĂĄljuk bele a tegnapi vacsoramaradékot kaja. MĂĄr régĂłta szemeztem Jamie Természetesen c. könyvében ezzel a recepttel, mert nem kellenek hozzĂĄ bonyolult dolgok. És ettĂ”l nagyszerĂ». Ez a vĂĄltozat egy spenĂłtos gombĂĄs verziĂł, amihez én még tettem egy kis sonkĂĄt, hogy legyen benne hĂșs is. Természetesen nem maradhat el a töltelékbĂ”l a paradicsomszĂłsz és a sajt [...] |
Tovább a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/05/calzo... |
Halas-krumplis salĂĄtaAz elmĂșlt héten alig voltam itthon, s bĂĄr férjemnek ebédelnie kellett, ezĂșttal be kellett érnie holmi "gyorskajĂĄval". Ăgy hétfĂ”n tĂĄrkonyos levest fĂ”ztem szĂĄrĂtott sĂĄrgarépĂĄbĂłl, rizsbĂ”l, és a hĂșsvéti csĂŒlök fĂ”zĂ”levébĂ”l, no meg természetesen, tĂĄrkonybĂłl; kedden nem volt kinek fĂ”zni, szerdĂĄn gombapaprikĂĄst hagytam itthon, csĂŒtörtökön spenĂłtfĂ”zelék volt az ebéd tĂŒkörtojĂĄssal, tegnap pedig nem kellett fĂ”znöm, mert "nagykanĂĄllal ettĂŒnk":) volt szomszédaink lĂĄnyĂĄnak ballagĂĄsĂĄn.:) CsĂŒtörtökön este viszont mĂĄr nagyon rĂĄmtört az alkothatnék, és az otthon lévĂ” dolgokbĂłl megalkottam a következĂ” salĂĄtĂĄt. |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/05/h... |
A francia.....krĂ©mesTésztĂĄhoz: 80dkg leveles-vajas tészta Krémhez: 12 tojĂĄsfehérje 40dkg kristĂĄlycukor 7,5dl vĂz 7,5dl tej 1 vanĂliarĂșd 6 csomag (6x40g) fĂ”zni valĂł vanĂlia ĂzĂ» pudingpor Habhoz: 1,2l habtejszĂn 3cs. habfixĂĄlĂł 6ek. porcukor KĂĄvés mĂĄzhoz: 20dkg porcukor 0,5dl erĂ”s fekete kĂĄvé 1. A tésztĂĄt szobahĂ”mérsékleten majdnem teljesen felengedjĂŒk. Enyhén meglisztezett... |
Tovább a blogra ... juharszirup87.blogspot.com/2011/05/fr... |
RĂĄntott, sajtos tekercsMég hĂșsvétra készĂtettem ezt a finom hĂșsfélét, de végĂŒl csak az ĂŒnnep utĂĄn kerĂŒlt sor az elfogyasztĂĄsĂĄra. ElĂ”nye és jellegzetessége, hogy a tekercselést elĂ”re el kell végezni, a panĂrozĂĄs pedig történhet "helyben". RĂĄntott, sajtos pulykatekercs HozzĂĄvalĂłk: 1 pulykamellfilé, 30 dkg sajt... |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/05/r... |
SzamĂłcĂĄs szeletÉn miĂłta élek ezt a gyĂŒmölcsöt szamĂłcĂĄnak hĂvom és BĂĄlint Gazda oldalĂĄn olvastam most, hogy helyesen :) MĂĄr csak az egres-piszke-köszméte hĂĄromszögbĂ”l kell kikeverednem :) MĂșlt hétvégén sok szamĂłcĂĄhoz jutottam és gondoltam elkészĂtem olyan formĂĄban, hogy a csalĂĄd finnyĂĄs tagjai, akik csak Ășgy nem ennék meg azért élvezhessék az Ăzét. A tésztĂĄja a legegyszerĂ»bb része: 10 tojĂĄsfehérjébĂ”l és 4 [...] |
Tovább a blogra ... jucyblog.blogspot.com/2011/05/szamoca... |
Ribizli GiziNem szeretem magam tĂșlzottan komolyan venni, ezért adtam ezt a nevet a kis drĂĄgĂĄnak, pedig kĂŒllemét tekintve, egészen elegĂĄncsosra sikeredett. :) ValĂłjĂĄban a feslett erkölcsĂ» nĂ”személyeket illettĂŒk anno ezzel a jelzĂ”vel, de most rĂĄjöttem, hogy desszertnévnek is pont jĂł lesz. :DDD AlcĂm lehetne az is, hogy épĂtkezzĂŒnk ribizlibĂ”l, ugyanis hĂĄrom emelet ribizlis [...] |
Tovább a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/05/rib... |
Megjelent!!!!Megjelent a KifĂ”ztĂŒk elektronikus gasztromagazin idei 6. szĂĄma! Van benne minden földi jĂł, a nyĂĄr eleje zöldségei és gyĂŒmölcsei pompĂĄzatos szĂnekkel, finom Ăzekkel. Érdemes lapozgatni, kiprĂłbĂĄlni a recepteket; most is ingyenesen letölthetĂ” a régi szĂĄmokkal egyĂŒtt megĂșjult weboldalunkrĂłl. A jelszĂł a régi: olvasd el, utĂĄna pedig IRĂNY A KONYHA!:) |
Tovább a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/06/megje... |
Aszalt paradicsomos lepĂ©nyEzt a receptet Csibénél lĂĄttam...., nem most csinĂĄltam elĂ”ször, de most tudtam csak lefotĂłzni.... EgyszerĂ», de remek étel!!! 35dkg liszt 1 tasak szĂĄrĂtott élesztĂ” 2ek. olĂvaolaj 2,5dl langyos vĂz 1tk. sĂł 1-2db aszalt paradicsom 1. A lisztet, az élesztĂ”t, a sĂłt az olajjal, és a vĂzzel jĂłl összegyĂșrjuk, kb. fél ĂłrĂĄt kelesztjĂŒk meleg helyen. Ha megkelt, belegyĂșrjuk az aprĂłra vĂĄgott paradicsomot is. A tésztĂĄt négy részre osztjuk... |
Tovább a blogra ... juharszirup87.blogspot.com/2011/06/as... |
Megjelent a jĂșniusi ErdĂ©lyi KonyhaHajnalka Ărt élvezetes lapszemlét rĂłla, amit viszont itt is közzéteszek: "Megjelent a jĂșniusi Erdélyi konyha, benne sok-sok nyĂĄri finomsĂĄg: idényzöldségek, pĂŒnkösdi finomsĂĄgok, ballagĂĄsra, illetve sulibuliba valĂłk vĂĄrjĂĄk az olvasĂłkat. LegĂșjabb kolléganĂ”nk, CsatlĂłs Erzsébet, Bornemisza Anna 1680-as szakĂĄcskönyvébĂ”l tĂĄmasztott fel pĂĄr érdekes ételt. IgazĂĄn érdekes téma:-) TĂ”le talĂĄlunk még ĂșjrahasznosĂtott ételeket is. GĂĄl Edith nyĂĄlindĂtĂł, szĂĄjban olvadĂł falatokkal, Péter Judit szabad tĂ»zön készĂŒlt pecsenyékkel, illetve szĂłszokkal, mĂĄrtĂĄsokkal készĂŒlt. György Ottilia [...] |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/06/m... |
TĂșrĂłs-Ă©lszetĂ”s minipalacsintĂĄkA héten lĂĄttam Trinity oldalĂĄn és tudtam, hogy jĂł vacsora lesz belĂ”le. LaktatĂł és hizlalĂł :) Az elkészĂtése roppant egyszerĂ»: 1 dl langyos tejben felfuttatunk 5 g szĂĄraz élesztĂ”t, vagy 1,5 dkg hagyomĂĄnyosat (én ez utĂłbbi hasznĂĄltam). AztĂĄn ezt keverjĂŒk el 30 dkg liszttel... |
Tovább a blogra ... jucyblog.blogspot.com/2011/06/turos-e... |
SonkĂĄs-besameles-rukkolĂĄs lasagne spenĂłtos tĂ©sztĂĄbĂłl, Ă©s egy gyors hideg, gyĂŒmölcsös finomsĂĄg
Tegnapi ebédĂŒnk. SonkĂĄs tésztĂĄnak indult. VégĂŒl ez lett belĂ”le. És tudom, ennél "rövidebb" nevet mĂĄr nem is talĂĄlhattam volna neki, de Ăgy legalĂĄbb minden benne van. Kicsit féltem, hogy tĂșl sĂłs lesz a sonka miatt, de szerencsére nem lett az. Nagyon finom lett!
HozzĂĄvalĂłk (kb. 4 személyes adag, ebbĂ”l nem az nagyon vastag lasagne lesz): A besamelhez:... |
Tovább a blogra ... ildinyo.blogspot.com/2011/05/sonkas-b... |
MĂ©gis mĂĄjusAkkor a kényszeres szĂŒnet utĂĄn ma olyan imbisz, mint a legtöbb alkalommal, lesz rajta recept. Eddig még nem tört ki rajtam az igazi spĂĄrgalĂĄz, pedig bĂ”ven lépdelĂŒnk mĂĄr a mĂĄjusban, és ez bizony merĂ”ben szokatlan nĂĄlam. Eddig egyszer készĂŒlt fehér spĂĄrga eperrel, sonkĂĄval, Ășjkrumplival, most pedig a zöld debĂŒtĂĄlt, a hosszĂș elnevezés ne riasszon el majd senkit, az elkészĂtése végtelenĂŒl egyszerĂ». A kettĂ” nem nevezhetĂ” tĂșl nagy szĂĄmnak, de ki tudja, lehet... |
Tovább a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/05/megis-maj... |
SpenĂłtos-medvehagymĂĄs sĂĄrgaborsĂł, sajtos puffanccsal
Most mĂĄr lassan lecseng (vagyis mĂĄr le is csengett) a medvehagyma szezonja. De ha még van belĂ”le esetleg otthon, akkor prĂłbĂĄljĂĄtok ki ebben a gazdag és laktatĂł, leginkĂĄbb fĂ”zelékhez hasonlĂthatĂł ételben. JĂł, tudom, nem igazĂĄn indulhatna egy szépségversenyen. De mint tudjuk, a kĂŒlsĂ” nem mindig minden. SzĂłval ennek ellenére higgyétek el nekem, hogy nagyon finom! Erre most nem mondom, hogy a leggyorsabb, mert ugye a sĂĄrgaborsĂłnak azért kell egy kis idĂ”, amĂg puhĂĄra... |
Tovább a blogra ... ildinyo.blogspot.com/2011/05/spenotos... |