Spenótos-medvehagymás sárgaborsó, sajtos puffanccsal
sponsored links
Most már lassan lecseng (vagyis már le is csengett) a medvehagyma szezonja. De ha még van belõle esetleg otthon, akkor próbáljátok ki ebben a gazdag és laktató, leginkább fõzelékhez hasonlítható ételben. Jó, tudom, nem igazán indulhatna egy szépségversenyen. De mint tudjuk, a külsõ nem mindig minden. Szóval ennek ellenére higgyétek el nekem, hogy nagyon finom! Erre most nem mondom, hogy a leggyorsabb, mert ugye a sárgaborsónak azért kell egy kis idõ, amíg puhára fõ. Viszont munka meg nem sok van vele. Én most sima fagyasztott spenóttal készítettem, de természetesen készülhet frissel is. Mindenképpen a végefelé adjuk csak hozzá, és rövid ideig fõzzük csak, mert így a vitamintartalmát is jobban megõrzi, és persze a színe is üdébb, szebb zöld marad. Én sajnos elõbb hozzátettem a spenótot, mint ahogy megpuhult volna a sárgaborsó, így a továbbfõzés miatt lett leginkább sóskára hasonlító színe. :) Pedig spenót az biza! És persze a medvehagymát szezonon kívül hagyjuk el nyugodtan, csak akkor menjen bele még több fokhagyma. Mert az úgy jó! Vámpírüldözõsen! :D
Ez a sajtpuffancs meg... Hát nagyon nyami! Könnyû, ropogós, és jóóóó sajtos!
Spenótos-medvehagymás sárgaborsó
Hozzávalók (kb. 4 személyre):...