Barackos rizsfelfújt

2011-05-21

sponsored links


Évekkel ezelõtt készítettem el elõször, amikor egy szlovákiai lány feltette a receptjét a fórumra, ahová pocakos kismamaként akkor írogattam. Ízlett mindkettõnknek, bár megittam végül a levét, mert a terhességem alatt végig kínzó gyomorsav az édességek hatására méginkább akcióba lépett, de azért nem hagytam magam!:D
Mivel azóta azt a fórumot bezárták, a pontos receptjét nem találtam meg, de emlékeimre és józan eszemre hagyatkozva sikerült egy nagyon finom felfújtat készíteni, amire a család azt mondta: gyakrabban is lehetne.:)

Barackos rizsfelfújt 

Hozzávalók: 
50 dkg rizs, 3 evõkanál olaj, 7 dl tej, 3 dl víz, pici só, 10-15 dkg cukor, 4 tojás, 1 nagy üveg barackbefõtt

Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, néhányszor átkavarjuk, majd felöntjük a vízzel és a tejjel, csipetnyi sót szórunk rá, és erõs tûzön hagyjuk felforrni. Amikor fölforrt, a lángot takarékra vesszük és fedõ alatt, kavargatás nélkül, kb. 15 percig fõzzük tovább. Ekkor félrevesszük, és lefedve hagyjuk.
Közben a...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/05/b...

sponsored links

Keres?s