A legegyszerûbb (és legfinomabb) rablóhús
sponsored links
Rablóhúst középiskolás koromban ettem elõször, Piricskén, egy osztálykiránduláson. Az osztályfõnöknõm szüleinek hétvégi házában voltunk a Hargitán, nem messze Csíkszeredától. Õ irányította a bandát, õ mondta, mit hogyan csináljunk. Tõle tudtam meg, hogy akkor a legfinomabb a rablóhús, ha legalább kétféle - disznó, illetve növendék vagy borjú - húsból készül, és nem kell agyonflancolni túl sok mindennel: a húson kívül szalonna és hagyma szükséges hozzá. No meg hargitai fenyõfa a sütéshez, mert így teljesen más lesz az aromája.:)
A fiúkat elküldte nyársakat vágni: jó méteres vesszõket vágtak, annyit, hogy a lányoknak is jusson. Mindegyiket szépen letisztították a héjától, és vékonyabbik végüket vízbe állították. Ezalatt mi a rátûznivalót készítettük elõ...